Yeni aldığım kuştaki rahatsızlık nedir,yada bir rahatsızlık mıdır?

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
Dün sahiplendiğim jumbo çiftimdeki lutino olanın kanat vekuyruk tüylerinde eksiklik olup Kısa mesafe uçabiliyor fakat uzun mesafe uçamadığını farkettim.
Kuş 2012 bilezikli.
Fransız tüy dökümü olup olmadığı konusunda emin değilim.Tüy diplerinde kanama vb belirti göremedim,dün akşam düşürdüğü ortaboy kanat tüyünü incelediğimde.
Kuş gayet sağlıklı neşeli hareketli.
Birde sizin bakıp yardımcıolmanızı rica ediyorum kanı ve tedavi konusunda

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Aynı böyle bir kuşumuz vardı Dexter... İlk aldığımızda tüyleri eksiksizdi yani şöyle bir baktığımızdan anladığımız kadarıyla çünkü asla elletmiyordu kendini.
2 hafta sonra artık eve alıştı uçuralım diye çıkarttığımızda hiç uçamadığını farkettik. Zamanla bilhassa kanat tüyleri başta olmak üzere tüylerinin daha tam kapsülden çıkmadan döküldüğünü farkettik. Çifthanemiz vardı eşi de vardı gayet mutluydu sağlıklıydı o da yerde tavuk gibi gezerdi sorun yoktu ama biz akıl edemeyip hagen kafes aldık. Tünekten tüneğe zıplayabilecek kadar uçabildiği için sorun olmaz dedik, hagen büyük ferah kafes daha iyi olur onun ve eşi için dedik.
kafese ilk koyduğumuz gün gece tünekten düşmüş ve hagenin o plastik bölmesinin yüksekliğini geçememiş en alttaki tünek o plastik bölmenin bittiği yerde çünkü, o tüneğe atlayamamış bütün gece debelenmiş yavrum...

Sabah uyandığımızda beyni hasar görmüştü hemen veterinere götürdük ama hiç bir fayda olmadı. Bir kaç hafta sonra vefat etti ellerimde.

(Bu arada Dexter kanat tüylerini o şekilde dökünce Ank. Üni vet. fak. deki prof. a götürdük french molt değil dedi ama bence öyleydi)

Bu olayı neden anlattım; böyle kuşlara yüksek kafes olmaması gerekir. çifthane gibi alçak ama enine uzun kafesler en iyisidir. Bu şekilde yaşamını rahatça sürdürür. Sizin gözetiminizde de dışarda vakit geçirdiği müddetçe sorun olmaz ama dışarıda olduğu vakitler çok dikkatli olunmalı öyle salınıp bırakılmamalı Allah korusun ezilebilir vs...

İşte böyle şeyler de malesef bazen yaşadıkça öğreniliyor. Ben de yaşamış biri olarak size faydası olur diye anlattım.

Kuş çok tatlı maşallah onu yalnız bırakmayın. normal bir muhabbet kuşu gibi belki hiç bi zaman omzunuza kafanıza konamaz ama çok daha güzel bir arkadaşlığınız olacaktır.

Uzun ömürler dilerim.

gokcencelik

Uzman Üyemiz
Tüy dökümü devam ederse ve sürekli hale gelirse sera markasının juenpet veya petsatış da satılan bir tüy zamanı özel vitamini var ondan kullanmanızı öneririm. mamasını vs eksik etmeyin.