yeni aldığım muhabbet kuşu..

legendege

Yeni Üyemiz
Adı
Egemen
Soyadı
Korkmaz
arkadaşlar dün yeni bir muhabbet kuşu aldım kendisinin ırkı,tahmini yaşı ve cinsiyeti nedir sizce?

bunların dışında ara sıra hapşırıyor (suyuna 11 damla vitamin koyuyorum)

dün geldiğinde sadece tünekte sabit bir şekilde bekliyordu fotoğraftaki gibi, bugün azda olsa salıncağı tanımaya çalıştı ama yine sabit durmayı tercih ediyor. ara sıra gagasını gıcırdatıp kanatlarını geriyor. bir sorunu mu var?

Ekli dosyalar

mürşit aydın

Yeni Üyemiz
Adı
mürşit
Soyadı
aydın
hiçbir sorunu yok benim kuşumda ilk 1 hafta öyleydi sonra alışıyor ama yavru kuşa hemen salıncak koymamanız daha iyi olur. iyi hobiler :D

legendege

Yeni Üyemiz
Adı
Egemen
Soyadı
Korkmaz
evet bugün normale dönmeye başladı.. ilk önce salıncağa çıktı :D dengede durmaya çalıştı :D sonra canı sıkıldı indi kraker astım yemlikten yemiyor diye krakeri sömürdü diyebilirim. krakeri çıkardıktan sonra karnı acıktı büyük ihtimal kafesin zeminine indi ızgaranın altındaki ufak parçaları yemek için derken yemliği fark etti ve yemliğe çıkıp ordan yedi büyük ihtimalle böyle devam edecek.  alkisd

mürşit aydın

Yeni Üyemiz
Adı
mürşit
Soyadı
aydın
hadi hayırlı olsun kuşun düzelmiiş demektir ama eğitmek için çok geç kalma sonra zor oluyor bu arada kendine güvendir kuşunu yoksa eline gelmez  ;)

legendege

Yeni Üyemiz
Adı
Egemen
Soyadı
Korkmaz
2. günüm daha ayriyetten cici kuş diye seslenip öpücük atıyorum tek ayağını yukarı kaldırıyor. yavru kuslarda alıstırmak için neyle baslamak gerek? kafesin içine elimi soksam dahi yavaş hareket ettigim sürece sabit kalıyor. birde cinsiyetini, tahmini yaşını ırkını sormuştum ama..

mürşit aydın

Yeni Üyemiz
Adı
mürşit
Soyadı
aydın
sürekli kelimeleri tekrar et ama kuşu sıkmadan mesela günde 8-9 seans şeklinde. birde elini yavaş hareket ettirki kuş senden zarar gelmeyeceğini anlasın 2-3 gün bunu yaptıktan sonra parmağınla göğsünü okşa sonra zaten parmağına gelecektir.sakına kuşunuzu avuçlamaya kalkmayın size olan güveni azalır.

slmylcn

Takipçi Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
yalçın
fotoğraflar çok net degıl ama yerli Dişi gibi geldi bana.

legendege

Yeni Üyemiz
Adı
Egemen
Soyadı
Korkmaz
teşekkürler degerli yorumlarınız için.. sözde petshop cu erkek diye vermişti ama sıkıntı degil