Yeni Aldığım PVC Box ve Yumurtalı çift yer değiştirme

emula85

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Bey
Arkadaşlar,

daha önce forumdada ilan vermiştim, 1-2 hafta önceye kadar pvc kafes arıyordum. sonunda buldum ve bugün kargo ile elime ulaştı.

Tuana Kafes den yaptırdım 4 göz + 1 Salma + 1 Dolap olarak.

Aşağıda resmi var.

Fiyat olarak bence gayet uygun 350 TL'ye aldım, kargo İstanbuldan Ankaraya 80 TL tuttu.
Bana toplam masrafı 430 TL oldu yani. İşçilik gayet iyi bence, fakat size tavsiyem demonte almayın, çünkü monte etmek için neredeyse 4 saat uğraştım :))

Bir sorum olacak!!!

Şimdi normal tel kafesde olan ve şuan altında 3 yumurtası bulunan çiftim var. bunları bu kafese taşımam lazım. Nasıl ve hangi yöntemle taşımamı önerirsiniz?

Yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.

MertEkinci

Üyemiz
yumurtaları kaybetme riskini almak istemiyorsanız yavrular çıkıp büyüyene kadar taşımamanızı öneririm. Yer değişiklikleri "genellikle" dişinin yumurtaları kırması veya üstüne yatmamasıyla sonuçlanıyor.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Kesinlikle yavruların çıkmasını beklemelisiniz acele etmeyin yoksa yavrulardan olabilirsiniz.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
öle bişey yapmayın en azından yavrular çıksın biraz büyüsünler yavrularıyla beraber alın onlar yavruların sesini duyup gidip besleyeceklerdir ama yumurtalının kafesi değiştirilmez

Erinmore

Takipçi Üyemiz
Adı
Abdurrahman
Soyadı
Korkmaz
Geçen hafta içinde yavrulu kuşlarımın yuvasını değiştirmek istedim. Değiştirdim de. Oldukça anaç bir çifttir kuşlarım. Yavrularında yuvadan atlamasına ortalama 1 hafta var. Sonuca geliyorum; tüm bu şartlara rağmen, yavrular 3 saate yakın yeni yuvada ciyak ciyak öttü fakat anne-baba gelip bir dirhem mama vermedi. Mecbur eski yuvayı taktım. Kısacası; böyle bir değişiklik yapacaksanız yumurtalardan vazgeçin.

emula85

Üyemiz
Adı
Emin
Soyadı
Bey
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler,

Mecburen bekleyeceğiz. ama aklıma takılan kısım şu, olduya başka çarem olmazsa ve yumurtalardan da vazgeçmemek için hangi yol izlenmeli. geçenlerde bir yerde okudum, yuva ve kafes değişikliğinde karanlık bir ortamda değişikliği yapın ve 4-5 saatlik bir süreçten sonra ışıkları açın diye bir not vardı.

Ne diyorsunuz bunun için? yada başka bir yolu varmıdır?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Emin BEY' Alıntı:
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkürler,

Mecburen bekleyeceğiz. ama aklıma takılan kısım şu, olduya başka çarem olmazsa ve yumurtalardan da vazgeçmemek için hangi yol izlenmeli. geçenlerde bir yerde okudum, yuva ve kafes değişikliğinde karanlık bir ortamda değişikliği yapın ve 4-5 saatlik bir süreçten sonra ışıkları açın diye bir not vardı.

Ne diyorsunuz bunun için? yada başka bir yolu varmıdır?
Bence hiç maceraya girme derim.  Pvc kafesin gerçekten çok güzel ve kullanışlı olmuş bol bol yavru alman dileğiyle emin.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Abi öncelikle PVC ne bayıldım yazın ben de böyle bir şey yaptırma tarafındayım herşey aile de bitiyor tabi suan da balkonu kapattırıp böle bir şey yaptırma fikrim var :D

Ve bence kuşların yavruları çıkana kadar beklemenizi tavsiye ederim yazık olmasın güzel yavrulara :)

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
HAYIRLI OLSUN 

+10000000000
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
öle bişey yapmayın en azından yavrular çıksın biraz büyüsünler yavrularıyla beraber alın onlar yavruların sesini duyup gidip besleyeceklerdir ama yumurtalının kafesi değiştirilmez