Yeni aldığım yavrulardan çift faktör albinonun cinsiyetinden emin olamadım ?

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Lütfen sadece üretici abilerim cevap versin . Albino ve lutinolarda cinsiyet ayrımı oldukça zordur . Bu yüzden kesin fikir sahibi olmadan kafa karıştırmayalım lütfen :)

Ayrıca aynı kuşun kuyruğuyla ilgili bir sorum olacaktı . Kuyruğu kısa tüy eksikliğindendir dedim. Kuş şu an sanırım tüyde. Siz ne dersiniz?

Ayrıca kafesi yadırgamayın fotoğraf çekmek için buraya koydum çifthanedeler normalde. Herşey için şimdiden teşekkür ederim :)

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
sarı yuzlü 7+8 aylık bır erkek dıgerı albıno dısı ıse bıraz daha buyuk 1 yaş gibi hayırlı olsun güzel çift.

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Faruk ŞANLI' Alıntı:
sarı yuzlü 7+8 aylık bır erkek dıgerı albıno dısı ıse bıraz daha buyuk 1 yaş gibi hayırlı olsun güzel çift.
Kardeşim ikisi de 2-4 aylık arası :) Albinoyu ben de dişi diye aldım da hafif loş ortamdı . Eve gelince erkek gibi de geldi . Umarım dişi çıkar :)

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
KUŞLARINIZ DİŞİ VE ERKEK İYİ BİR ÇİFT OLACAKLARINDAN EMİNİM

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Teşekkür ederim :) Kuyruğu hakkındaki yorumlarınız nedir ?

ahmet toprak

Uzman Üyemiz
Adı
ahmet
Soyadı
toprak
albino çift faktör diye birşey yoktur kuş ya albinodur yada çift faktör sizin kuş duble factor dişi

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
Memet YILMAZ' Alıntı:
Beyaz olan dişi. Albino değil ama.
+1

Albinolarda kırmızı göz olur. Sizinki ya çift faktör spangle ya da dark eyed clear (siyah gözlü tek renk). İkisi arasındaki fark da DF Spangle kuşlarda yaş ilerledikçe diğer kuşlar gibi gözde iris iyice belirgin hale gelir. Dark eyed clear kuşlarda ise yaş ilerledikçe gözde iris belirmez, göz rengi açılmaz.

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
Mevlüt KÜÇÜK' Alıntı:
+1

Albinolarda kırmızı göz olur. Sizinki ya çift faktör spangle ya da dark eyed clear (siyah gözlü tek renk). İkisi arasındaki fark da DF Spangle kuşlarda yaş ilerledikçe diğer kuşlar gibi gözde iris iyice belirgin hale gelir. Dark eyed clear kuşlarda ise yaş ilerledikçe gözde iris belirmez, göz rengi açılmaz.
aynen katılıyorum. kuyruğuna gelince endişe edecek birşey yok, birkaç haftaya normal tüyü yapısına kavuşacaktır.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Tugay DERELİ' Alıntı:
Lütfen sadece üretici abilerim cevap versin . Albino ve lutinolarda cinsiyet ayrımı oldukça zordur . Bu yüzden kesin fikir sahibi olmadan kafa karıştırmayalım lütfen :)

Ayrıca kafesi yadırgamayın fotoğraf çekmek için buraya koydum çifthanedeler normalde. Herşey için şimdiden teşekkür ederim :)
Sizin kafanız zaten karışmış,ortada albino yok...
:)    :)    :)

64bit

Uzman Üyemiz
Adı
Tugay
Soyadı
Dereli
Önce şuna değineyim kuşun albino olmadığını biliyorum geçen gün üretici abilerimizin birinin yorumunda görmüştüm , çift faktör spangle yerine çift faktör albino yazmış onun üstüne bu konuyu açınca ona dayanarak böyle bir şey yazdım . Sadece emin olanlar yazsından kastım da , bu sitede 2 gün takılan 3. gün bilir kişi raporu verir gibi cinsiyet ayrımı yapmaya başlıyo . Herkesin iyi niyetli olduğunu biliyorum ama kafa karıştırmaktan başka da işe yaramıyo bu durum :) Günay abi yorumun için ayrıca teşekkür ederim kafamdaki soruların hepsi birden gitmiş oldu :)