Yeni alınan kuşun ishal çıkması

xspeed1907x

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
turgay
Herkese selam.Bugün yeni aldığım en fazla 1 aylık mavi muhabbet kuşu feci şekilde ishal görünüyor.Dışkısı ilk önce sadece beyaz ve sıvıydı sonradan açık yeşil ve suluya çevirdi.Hiç yem yemedi suda içmedi ne yapmamı tavsiye edersiniz.Elimde 'avidiare' ilacı var kullanmalımıyım kuşun agzına damlatmalımıyım yoksa başka birşeymi yapmalıyım.Yada kuş daha çok küçük ve yeni geldiği içinmi böyle.?

bahsettiğim ilaç budur;

http://boraithalat.com/image/cache/data/ku%C5%9F%20yemi/Avidiare-Kuslar-Icin-Bagirsak-Antibakteriyeli-20__47699124_0-350x350.jpg

sahin51

Takipçi Üyemiz
Adı
şahin
Soyadı
şahiner
yeni geldiğinde butun kuşlar öyle olur bi kaç gun bekleyin. yinede tedbir olarak suluğuna vitamin damlatabilirsiniz

mustafa alaca

Üyemiz
Adı
MUSTAFA
Soyadı
ALACA
bugün aldığınıza göre hemen eve gelir gelmez ishal olmamıştır. geldiği yerden devam eden bir durumdur diye düşünüyorum. bence ishal ilacından vermelisiniz.

BULENT KIZILCIK

Üyemiz
yeni aldığınız için bu şekilde olması normaldir. 2-3 gün düzelmezse sorun olabilir. yem ve su içmemeside doğal. 1 aylık diyorsunuz. kuş yem kırmaya başlamışmı, bundan haberiniz varmı?

xspeed1907x

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
turgay
1 saat kadar önce kontrol ettik makatının etrafında dışkı birikmiş sanırsam iyiye işaret degil bu.başındayken yine sulu dışkı çıkardı o arada uzun yemlerden birtaneyide olduğu gibi çıkardı.Yem kırmaya başladımı bu konuda bilgim yok.
Durum bu ishal ilacımı vermeliyim yoksa vitaminmi yada başka birşeymi?

oktay aykut

Uzman Üyemiz
Adı
oktay
Soyadı
aykut
Mehmet TURGAY' Alıntı:
1 saat kadar önce kontrol ettik makatının etrafında dışkı birikmiş sanırsam iyiye işaret degil bu.başındayken yine sulu dışkı çıkardı o arada uzun yemlerden birtaneyide olduğu gibi çıkardı.Yem kırmaya başladımı bu konuda bilgim yok.
Durum bu ishal ilacımı vermeliyim yoksa vitaminmi yada başka birşeymi?
aarkadaşım merhaba tedbir amaçlıda olsa en azından 3 gün her gün tazelemek kaydıyla elinizdeki ishal ilacını kullanın bide yemin çoğunluğunu aspur dediğimiz sivri dediğiniz yem sanırım  oyemden verirseniz daha iyi olucak bide yere biraz yem dökün kuşun yem yiyip yimediğinide  gözlemleyin geçmiş olsun

poker1984

Takipçi Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
ilhan
Hocam merhaba en son aldığım çiftim'in dişisi geldikten hemen sonra ishal olmuştu ve popo etrafında dışkı kuruması olmuştu. Tedavi olarak ilaç vermeden önce haşlanmış patates püresi ve aspur veriniz düzelmez ise ilaca başvurabilirsiniz. Temizlik için ise ılık su ve kulak temizleme pamukları ile kuşu elinize alıp temizliğini yapabilirsiniz. İnşallah kısa sürede düzelir, iyi günler dilerim...

xspeed1907x

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
turgay
Yardımlarınız için sağolun,
Bugün haşlanmış patates koydum hiç ellemedi devam edicem haşlanmış patatese.Yemliklerin ikiside yuvarlak yem dolu birine yarın aspur koyarım yerlerede aspur serperim.
Kuş daha yavru çok küçük kurtarmak istiyorum maşallahı var çok güzel mavi ince uzun başının üstü sarımtrak tüylü iri iri gözleri var.Kurtarabilirim inşallah.

zafersamet

Uzman Üyemiz
Adı
ATİLLA
Soyadı
YILDIZ
inşallah kurtarırsın kardeş tavsiyeleri ustadlarımız yazmış zaten benim bişey dememe gerek kalmamış geçmiş olsun

xspeed1907x

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
turgay
herkesin tavsiyelerini dinleyip bir şeyler yapmaya çalışıyorum ama şunuda söylemem lazım aldığım yerden çok pişmanım dahada oraya gitmem ilk başta kardeşim gitti erkek diye dişi kuş vermişler sonra ben gittim değiştirdim verdikleri kuş ishal çıktı bir hafta yaşatmak için uğraştım sonra götürdüm onu geri verip şu anki kuşumu aldım buda ishal çıktı dükkanda bir sorun olduğunu düşünüyorum iki farklı kafesten iki farklı kuş aldım ikiside hasta çıktı en son gidişimde restleştik  izmir kemeraltında kestane pazarında çeşmenin olduğu meydandan turşucunun olduğu sokağa girince soldan ikinci dükkan girişte solda büyük köpek kafesi olan derinlemesine büyük sayılabilecek dükkan gitmeyi düşünen benim gibi amatör arkadaşlara referans olsun.