Yeni çiftim.. Tavsiyeniz?

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Akradaşlar merhaba,

Siteden tanıştığım Hasan Çelik arkdaşımızdan 1 hafta önce bir çift kuş aldım. Kendisine tşk ediyorum. Çok misafirperver. Çiftlerden daha önce 2 ağız yavru alınmış. Haftada iki gün sularına Avisol A-D-E-C vitamini veriyorum. Haftada birde mama vermeyi düşünüyorum. Kumları, gaga taşları var. Yuvalıklarıda takılı.. Kafeside yüksek bi yere astım. Kuşlar kızışmış gibi geldi. ilk haftaları oldugundan dolayı sanırım biraz durgunlar.

Tavsiye edeceğiniz eksik bir şey var mı?
Birde çiftleşmeleri tahmini ne kadar süre alır sizce?

Tşk ederim..

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
RENK VARYASYON  OLARAK ÇOK İYİLER VE VERECEK OLAN YAVRULARDA YİNE  ÖYLE OLACAK ( ALLAH ın İZNİYLE ) KAFES İÇİ TÜNEK DİZİLİMİNİ BİR KEZ DAHA DÜZENLEMEK GEREKECEK  UZUN SOLDAN SAĞ TEK BİR TÜNEK BULUNDURMAN KAFES  YAPINA GÖRE  DAHA VERİMLİ OLACAKTIR GÖRDÜĞÜM KADARIYLA GİYOTİN KAPI MEVCUT AKILLI YEMLİĞİ ORAYA TAKMAN KUŞLARI  MİNİMUM RAHATSIZ EDECEKTİR YEM TAZELEMENDE .. EĞER YAVRU ALINMIŞ HAZIR  ÇİFTSE KIZA SÜREDE ALIRSINIZ YAVRU  FAKAT  ADAPTASYON SÜRECİNİ KISALTMAK ADINA KESİNLİKLE ISI ISIK VE RAHATSIZLIK VERİCİ DURUMLARA DİKKAT ETMELİSİN DİLERİM KISA SÜREDE YAVRULARINIDA PAYLAŞIRSINIZ  .... MAŞALLAH ...  AYNI ZAMANDA  DİŞİDE  BİRAZ GÖĞÜS KISMINDA  YAĞLANMAMI VAR  YOKSA  FOTO NEDENİYLE BANA MI ÖYLE  GELİYOR.. FAKAT  BU SALAM  TÜRÜ KAFESTE KESİNLİKLE KISA  SÜREDE  BU YAĞLANMAYI VARSA Kİ ATLATACAKTIR  VE  DİŞİNİN  GAGASI UZAMIŞ GİBİ.. BAKIMLARINA  DİKKAT EDİP KESİNLİKLE RAHATSIZ ETMEYİNİZ...

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Karahan abi tşk ederim bilgiler için.
Evet dişide biraz yağlanma var sularına bi kaç damla limon damlattım.geniş kafesde de inş. yağlanmatan kurtulur diye düşünüyorum. Akıllı yemliği dediğin gibi takmayı düşündüm ama kapısı geniş olduğu için boşluk kalıyor. Kafes tellerini biraz keserek dediğini yapabilirim sanırım. Gagası bana normal geldi.

Oda sıcaklığı 17-22 derece arası oluyor.
Hava karardıktan sonrada ufak bir gece lambası devreye giriyor. Loş bir ışık veriyor. Uygunmudur bu iki durum?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Karahan UZUN.' Alıntı:
RENK VARYASYON  OLARAK ÇOK İYİLER VE VERECEK OLAN YAVRULARDA YİNE  ÖYLE OLACAK ( ALLAH ın İZNİYLE ) KAFES İÇİ TÜNEK DİZİLİMİNİ BİR KEZ DAHA DÜZENLEMEK GEREKECEK  UZUN SOLDAN SAĞ TEK BİR TÜNEK BULUNDURMAN KAFES  YAPINA GÖRE  DAHA VERİMLİ OLACAKTIR GÖRDÜĞÜM KADARIYLA GİYOTİN KAPI MEVCUT AKILLI YEMLİĞİ ORAYA TAKMAN KUŞLARI  MİNİMUM RAHATSIZ EDECEKTİR YEM TAZELEMENDE .. EĞER YAVRU ALINMIŞ HAZIR  ÇİFTSE KIZA SÜREDE ALIRSINIZ YAVRU  FAKAT  ADAPTASYON SÜRECİNİ KISALTMAK ADINA KESİNLİKLE ISI ISIK VE RAHATSIZLIK VERİCİ DURUMLARA DİKKAT ETMELİSİN DİLERİM KISA SÜREDE YAVRULARINIDA PAYLAŞIRSINIZ  .... MAŞALLAH ...  AYNI ZAMANDA  DİŞİDE  BİRAZ GÖĞÜS KISMINDA  YAĞLANMAMI VAR  YOKSA  FOTO NEDENİYLE BANA MI ÖYLE  GELİYOR.. FAKAT  BU SALAM  TÜRÜ KAFESTE KESİNLİKLE KISA  SÜREDE  BU YAĞLANMAYI VARSA Kİ ATLATACAKTIR  VE  DİŞİNİN  GAGASI UZAMIŞ GİBİ.. BAKIMLARINA  DİKKAT EDİP KESİNLİKLE RAHATSIZ ETMEYİNİZ...
Söylenecek bir şey bırakmamışsın abi :)

Kazım66

Takipçi Üyemiz
Adı
KAZIM
Soyadı
TOPRAKSEVEN
Efekan illaki bir şey söylemek istiyorsan 17-22 derece arası uygunmudur? Geldiği yerdeki sıcaklık 23-25 arasıydı. :)

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
uygundur o sıcaklıkta bir kere tüye girdiklerinde iyice alışırlar. İdeal bir sıcaklık zaten. Siz eski sıcaklık daha fazla diye üzülmeyin dediğim gibi bir kez tüye girdiklerinde iyice alışırlar şu an için de sorun olmaz  zaten

Behzat TİĞİZ

Powermaxmama.com
Yönetici
Web sitesi
www.powermaxmama.com
Adı
Behzat
Soyadı
Tiğiz
gördügüm kadarıyla kafesiniz cifthane ara bölmeyi takın ve erkek kusu yuvalıklı olan tarafa koyun 20 gun falan ayrı kalsın kuslar bu süre zarfında mama takviyesini haftada 2 defa yapın ve 20 gun sonra ara bolmeyi kaldırın ciftleşme buyuk bir ihtimalle gerceklesecektir hayırlı olsun

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
yuvalığın ağzı çok mu büyük ne tam görünmüyor da.kuşların rengi gerçekten güzel

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
BEHZAT USTA ERKEK İŞİYİ ŞUANDA AYIRMAK STRESİ İKİ KATINA ÇIKARTIR DİYE DÜŞÜNÜYORUM  ŞUANDKİ SUNNİ HABİTADA İYİCE ALIŞTIKTAN SONRA YAPILSA  BİRAZ DAHA YERLİ OLUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM EKSİĞİM VARSA  LÜTFEN TAMAMLAYINIZ SAYGILAR
Behsat TİĞİZ' Alıntı:
gördügüm kadarıyla kafesiniz cifthane ara bölmeyi takın ve erkek kusu yuvalıklı olan tarafa koyun 20 gun falan ayrı kalsın kuslar bu süre zarfında mama takviyesini haftada 2 defa yapın ve 20 gun sonra ara bolmeyi kaldırın ciftleşme buyuk bir ihtimalle gerceklesecektir hayırlı olsun

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
hayırlı olsun kuşlar güzel kafes güzel herşey olması gereken gibi sana düşen iyi bir bakım

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Karahan UZUN.' Alıntı:

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Güle güle besle kardeşim. inşallah bir an öncede yavru alırsında mahcup olmam :))
Farklı renklerde yavru veriyor. ilk agızda limon sarısı lutino ikinci agızda ise albino aldıgımı soylemiştim:)
Kümesimin gözdelerindendi o çift iyi bak :)

FATÜH ÖZDEMÜR

Takipçi Üyemiz
Adı
FATIH
Soyadı
ÖZDEMIR
hayırlı uğurlu olsun.gerekenler yazılmış zaten maşallah.inş herşey gönlünüzce olur.bol bol yavru alırsınız.renkleri çok güzel.yavruları mükemmel olur bence(inş). alkisd

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Çok güzel renkleri varmış Maaşallah. İnşallah bol bol yavru alırsınız.
Bu kafes 60 cm lik değilmi aynısından bendede var 40 ve 42 cm diğer tarafları ben zebra ispinozlarımı 2 ye ortadan böldüm ve telleri ince olduğundan kaçamıyorlar dışarı.
Ancak bu benim kafese benziyor, aynısı ise yan taraflarında kapı yoktu. Siz nasıl yuvalığı takabildiniz tel mi kestiniz acaba?
Birde bu modeli nereden aldınız bende 2 tane var ancak aldığım yerde kalmamıştı çiftini 135 TL ye almıştım. Siz kaça ve nereden aldınız acaba?

Birde akıllı yemliğin alt tarafı takılıyor yalnız üst tarafı denk gelmiyor. Ben allttan tele geçirdim. Üst çıkıntıları kırdım. Nalburdan aldığım 2 Kelepçe ile çerçeveleyip tutturdum kafese. Çok rahat oldu.