Yeni çiftlerim

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
Selam arkadaşlar bu mübişlerimi 4 gün önce yeni aldım dişi sanki yumurtlayacak gibi yaşları hakkında bilgi verirmisiniz ırkları sanırsam yerli dişinin poposundaki tüyler azalmış bunlar yumurtlamaya işaretmi acaba birde dişi kuşun göğüs tarafı şiş gibi geldi işallah rahatsız felan değildir yorumlarınızı bekliyorum teşekkürler

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Dişi yumurtlayacak gibi dürüyor erkek 1 yastan daha büyük ama dısı  de 1 yas civarı gibi diyebilirm ama tam emin olamadım ama erkek 1-2 yas olabilir inşallah yavrularını almanız dileğiyle

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Hamdi KALİ' Alıntı:
Dişi yumurtlayacak gibi dürüyor erkek 1 yastan daha büyük ama dısı  de 1 yas civarı gibi diyebilirm ama tam emin olamadım ama erkek 1-2 yas olabilir inşallah yavrularını almanız dileğiyle
+1

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
diğer üstadlarımında yorumlarını bekliyorum lütfen

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
dişi kısa zamanda yumurtlayacak ve de kuşlara o hazır krakerlerden vermeyin çok zararlı kendiniz yapın
tarif;
1,5 yemek  kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı bal
bu karışım elle kıvama getirilebilecek hale gelene kadar kuş yemi koyun içine sonra 180 derecede pişirin kuruyunca iyice fırından çıkartın soğuduğunda kuşlara verilebilir
yumurta maması da çok önemli onun tarifi de sitemizde mevcut biraz bakının kuşlarınız daha sağlıklı olur

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
GEREKSİZ  MALZEMELERİ  KAFESTEN TAHLIYE ET...YUVALIK TAK  VİTAMİN  MINERAL  KALSİYUM TAKVIYESI YAP EKSİK ETME...FAZLA RAHATSIZ ETME  KENDİ HALINDE  BIRAK.....KAFES KUCUKSE GENISLET...UMARIM  YUMURTALARA  YADA  YAVRULARA  ZARAR VERMEZ..SAYGILAR

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Erkek 1 yaşından büyük ve dişi de ondan daha küçük yaşında yok. bu fotoğraflardan benim söyleyebileceklerim bunlar

Kara Erbay

Uzman Üyemiz
Hamdi KALİ' Alıntı:

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
yuvalık taktım kalamar kemiği var vitamin olarak vitaform ve bazende avi -vit multivitamin kullanıyorum

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
ben sadece avi-vit kullanıyorum sıkıntı görmedim
madem yuvalığıda taktın hadi hayırlı olsun fazla rahatsız etme kuşları
ama uzaktan izlemeyide ihmal etme...

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
ömer arkadaşım dişi yaşında yok dedin kimi  yaşında diyor kafam karıştı peki dişinin erkekten 1 veya 2 yaş ufak olması üreme için sorun teşkil edermi acaba?

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Gökhan CAKAY' Alıntı:
ömer arkadaşım dişi yaşında yok dedin kimi  yaşında diyor kafam karıştı peki dişinin erkekten 1 veya 2 yaş ufak olması üreme için sorun teşkil edermi acaba?
yas farkı hiç bir sorun teşkil etmez yeterki anlaşsınlar

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
dişi kuşumda yumurta tıkanması söz konusu olabilirmi

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Gökhan CAKAY' Alıntı:
dişi kuşumda yumurta tıkanması söz konusu olabilirmi
kabarık ve halsizlik var mı resimden göründüğü kadarı ile sorun görünmüyor

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
arada bir oluyor ama bugün alalı nerdeyse 5 .gün oldu tıkanma olsa şimdiye kadar yaşamazdı heralde

g.cakay

Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
ÇAKAY
kuşu az önce veterinere götürdüm muayene etti yumurta veya yunurta tıkanması yokmuş göğüsteki şişlik içinde terramycin adlı deri merhemini verdi tedavisinde bazı olumlu sonuçlar aldıklarını söyledi bakalım zaman göstercek

Emre ceyhan

Uzman Üyemiz
Adı
Emre Erman
Soyadı
Ceyhan
Bence kuşta tümörde olabilir.Yumurta tıkanmasıyla ilgisi yok kuşun bence.İlk fotoğraflarda  sağlıksız bir hayvan görüntüsü var.Yuvalık takıp da hemen yumurtlamaya başlayacağını sanmıyorum.Göğsündeki şişlikte yağlanma var kanımca.Düzgün bir bakım ve gerekli kafes büyüklüğü ile düzelir.Dediğim gibi tümör gibi bir şeye benzettim, eğer ki öyleyse bu görünüş şekli hiç değişmez.Böyle görünüşteki bir kuş hediye değil görerek aldıysanız kötü bir tecrübeyle başladınız.Yinede üreyebilir tabi belli de olmaz kuş bu.İnşallah dediklerim çıkmaz da  kuluçka geçirip şişlik falan iner.Geçmiş olsun...