yeni çiftlerimizin ilk yumurtaları ve yavruları

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
merhaba arkadaşlar hepinize iyi akşamlar. bursadan ömer ben. yaklaşık 30 çift muhabbet kuşumuz var. ilk batın yumurtaları 5-8 arasındaydı. 1 çifti yumurtaları yedi 1 çifti yaklaşık 1 hafta sonra hepsini yuvadan dışarı attı. 1 çiftınden 7 yumurtasının hiçbiri çıkmadı sonra kırdığımızda birkaçtanesının yavru çok az gelişip içeride öldüğünü gördük. kuşlar 6. 7. aylıkken eşe atıldı. yumurtlamadan 15-20 gün önce mama vermeye başladım ondan sonra hergün çok az az yumurtalar çıkana kadar hergün devam ettik. yavrular çıkıncada yıne aynı şekilde mamayı artırarak devam ettik. acaba bu şu ana kadar 5 taneden fazla yavru çıkartabilen olmadı.  benim merak ettiğim konu ilk yumurtalarda acemilik oluyormu bu kuşlarda. yani tam randımanı 2. yada 3. ağızda alabilirim. başına gelip deneyimi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. ben üstüme düşenleri fazlasıyla kuşlar için yaptığımı düşünüyorum. yardım lütfen . . .

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
Ömer kuşlarımızın hepsinde olmasa bile genellkle ilk yumurtalarında acemilikten kaynaklanan
Dölsüz yumurta,düzenli kuluçkaya oturmadığından dolayı yumurta içinde ölümler,yavrusuna bakamama,
Yumurtadan çıkan yavrularının üstüne oturarak çarpık bacaklı olmalarına sebep olabiliyor.
Daha sonraki kuluçka dönemlerinde bu saydıklarımız düzeliyor

F

fenerbahçeli

Guest
Benim kuşlarda ilk kuluçkada 7 8 yumurta yaptılar sadeece 1 yada 2si büyüdü

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
acemilik çeken kuşlar genelde dışarıdan alınıp büyütülen yavrularda oluyor benim tecrübem.
Zamanla geçen bir durumdur inşallah düzelir

omergunal

Yeni Üyemiz
Adı
ÖMER
Soyadı
GÜNAL
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
Ömer kuşlarımızın hepsinde olmasa bile genellkle ilk yumurtalarında acemilikten kaynaklanan
Dölsüz yumurta,düzenli kuluçkaya oturmadığından dolayı yumurta içinde ölümler,yavrusuna bakamama,
Yumurtadan çıkan yavrularının üstüne oturarak çarpık bacaklı olmalarına sebep olabiliyor.
Daha sonraki kuluçka dönemlerinde bu saydıklarımız düzeliyor

teşekkürler selehattin bey aydınlattığınız için. o zaman şu anda ilk batın yavruları büyütmelerini beklicez. bu arada ilk batın yumurtalar 2. batına göre baya bi büyük geldi gözüme damızlık olarak birinci batın yavruları bıraksam mı acaba. sizce satayımmı genc damızlık olarakmı ayırayım. . .