yeni erkek

mubişş

Üyemiz
Adı
nuran
Soyadı
durmaz
Arkadaşlar bildiğiniz üzere benim erkek muhabbet çiftleşmeyi bilmiyor ben onu versem yerine başka bir erkek alsam tekrar başamı dönerim yani 2-3 ay beklememmi gerekir yoksa anlaşırlarsa hemen çiiftleşirlermi dişi çok kızışmış durumda o kadar eğilmesine rağmen erkek kur yapmayla yetiniyor.

mubişş

Üyemiz
Adı
nuran
Soyadı
durmaz
1 yaşını geçmiş kızgın bir erkek almayı düşünüyorum dişide çok kızgın zaten erkeği kafesin içinde kovalıyor nasıl bir kuş bu ya neden bilmiyor anlamıyorum

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
sanırım aynı sorun bendede var,gözlemlerime göre erkek çiftleşmeyi bilmiyor dişi eğiliyor erkek kur yapmakla yetiniyor sadece ancak şu varki çok güzel anlaşıyorlar yemliyorlar birbirlerini kaşıyorlar v.s,erkeği değiştirme yolunu seçsek doğru bir hamle yapmış olurmuyuz acaba ?

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
arkadaşlar öyle bişey yok erkek çiftleşmeyi bilmiyor diye kuşlar sonuçta eğitim alarak çiftleşmiyor zamanı gelince onlar çiftleşecektir onlar bilir zamanını erkeği değiştirmek doğru hamle olmaz bence doğukan

mubişş

Üyemiz
Adı
nuran
Soyadı
durmaz
Sezgin ANIL' Alıntı:
arkadaşlar öyle bişey yok erkek çiftleşmeyi bilmiyor diye kuşlar sonuçta eğitim alarak çiftleşmiyor zamanı gelince onlar çiftleşecektir onlar bilir zamanını erkeği değiştirmek doğru hamle olmaz bence doğukan
Ama neden o kadar kur yapmasına rağmen kızgın olmasına rağmen çiftleşmiyor onu anlamadım hadi kızışmamış ve yaşı küçük olsa tamam derim dişi erkeğin her yaptığı kurda eğiliyor ama erkek sadece kur yapmaya devam ediyor arada dişi kur yapınca kaçıyor bence tuhaflık kesinlikle var

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
aynen öyle ben ilk üretime başladığımda bendede öyle bi erkek vardı hatta karar verip başka erkek almaya gitmiştim ama güzel bi erkek bulamamıştım sonra erkek çiftleşmeye başladı bidahada dişinin üzerinden indiremedik  ;D yani onlar bilir zamanını

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
mubişş' Alıntı:
Ama neden o kadar kur yapmasına rağmen kızgın olmasına rağmen çiftleşmiyor onu anlamadım hadi kızışmamış ve yaşı küçük olsa tamam derim dişi erkeğin her yaptığı kurda eğiliyor ama erkek sadece kur yapmaya devam ediyor arada dişi kur yapınca kaçıyor bence tuhaflık kesinlikle var
bence tuhaflık yok mutlu son yakın ama yinede karar sizin

mubişş

Üyemiz
Adı
nuran
Soyadı
durmaz
gözlediğim kadarıyla erkek çiftleşmekten korkuyor gibi tabi siz kuşları daha iyi tanırsınız bilirsiniz hem erkekler her zaman çifftleşmeye hazır olmazlarmı dişiye acıyorum bu ikinci kızışması erkeğe kurlar yapıyor erkek de ona yapıyor arada kaçıyor dişiden ama çok iyi anlaşıyorlar çiftleşme yok icon_think

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
mubişş' Alıntı:
gözlediğim kadarıyla erkek çiftleşmekten korkuyor gibi tabi siz kuşları daha iyi tanırsınız bilirsiniz hem erkekler her zaman çifftleşmeye hazır olmazlarmı dişiye acıyorum bu ikinci kızışması erkeğe kurlar yapıyor erkek de ona yapıyor arada kaçıyor dişiden ama çok iyi anlaşıyorlar çiftleşme yok icon_think
Erkekler herzaman çiftleşmeye hazır olmazlar kızgınlaşmaları lazım ama birbirlerine kur yapıyorlarsa eş olmuşlar zaten ayrıca şunuda belirteyim başka bir erkek alsanız bile alışmaları çiftleşmeleri vede sizin dişinin yeni erkekle eş tutması tam bir soru işareti olacaktır şansınıza kalmış

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Çiftleşmeyi bilmiyor degilde, yaşı daha küçük ve ilk çiftleşmesi olacaksa acemilik çekebilir, bunuda vakti geldiginde aşacaktır...Neyaparsan yap, ne edersen et vakti gelmeden olmuyor...

dou

Üyemiz
Adı
DOĞUKAN
Soyadı
GÜLFİDAN
yaşı uygun ama ilk çiftleşmesi olduğu için acemilik çekiyor anlaşılan zamanla atlatır inşallah.

caropa

Takipçi Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
ak
Bir sürü faktör sayabiliriz, bir sürü sebep üretebiliriz ve birsürüde çözüm yazarız. Burada çok deneyimli ve saygıdeğer üreticiler var her yazılan yorumu doğru olarak kabul edebilirsiniz. Ama asıl yorumu sizin yapmanız gerekiyor.

Aynı sorunu bende yaşadım erkek 2.5 yaşındaydı ve çok kızgındı çiftleşmek için hiçbir engeli yoktu. Ancak dişi her seferinde eğilmesine rağmen çiftleşme olmuyordu. Bende bekledim, sabrettim. Belki benden rahatsız oluyordur dedim, belki acemilik çekiyordur dedim. Ben sabrettikçe onlar kavga etmeye başladılar bir gün erkeğin kafasında kocaman bir delik gördüm ve kafesin her tarafı kan içindeydi. Ayırmaya niyetlendim ama çok iyianlaşıyorlardı ve dişi yumurtlamak üzereydi kıyamadım kavganın sebebinibulmaya çalıştım.

Sonunda sabrımın meyvesini aldım. Erkek dişiye kur yapmaya başladı dişi eğildi tam çiftleşeceklerken erkek dişiye saldırmaya başladı. Kavga çıktı kafesin dibinde yuvarlanıyorlar dişi erkeği parçalıyor erkek hala kur yapıyordu. Sebebi buldum erkek kuş çiftleşmeyi bilmiyor bu boğuşmaları çiftleşme sanıyordu. Kararsız kaldım forumdada sordum ve kararımı verip dişinin yanına başka bir erkek attım. Yeni erkeğim kızgın olmamasına rağmen dişi çok kızgın olduğu için hemen eş oldular.  Dişi ayın 1 i ve 8 i arasında 4 yumurta yaptı daha fazlasınıda bekliyorum.

Uzun uzun yazdım umarım faydası olur. Sizde sabredin ve gerçek sebebi tam olarak bulun ona göre çözümü ararsınız. Dişinin eğiliyor olması %90 çiftleşeceklerini gösterir. Benimkisi çok nadir bir olaydı bence sizin sadece zamana ihtiyacınız var.

mubişş

Üyemiz
Adı
nuran
Soyadı
durmaz
Onur Ak' Alıntı:
Bir sürü faktör sayabiliriz, bir sürü sebep üretebiliriz ve birsürüde çözüm yazarız. Burada çok deneyimli ve saygıdeğer üreticiler var her yazılan yorumu doğru olarak kabul edebilirsiniz. Ama asıl yorumu sizin yapmanız gerekiyor.

Aynı sorunu bende yaşadım erkek 2.5 yaşındaydı ve çok kızgındı çiftleşmek için hiçbir engeli yoktu. Ancak dişi her seferinde eğilmesine rağmen çiftleşme olmuyordu. Bende bekledim, sabrettim. Belki benden rahatsız oluyordur dedim, belki acemilik çekiyordur dedim. Ben sabrettikçe onlar kavga etmeye başladılar bir gün erkeğin kafasında kocaman bir delik gördüm ve kafesin her tarafı kan içindeydi. Ayırmaya niyetlendim ama çok iyianlaşıyorlardı ve dişi yumurtlamak üzereydi kıyamadım kavganın sebebinibulmaya çalıştım.

Sonunda sabrımın meyvesini aldım. Erkek dişiye kur yapmaya başladı dişi eğildi tam çiftleşeceklerken erkek dişiye saldırmaya başladı. Kavga çıktı kafesin dibinde yuvarlanıyorlar dişi erkeği parçalıyor erkek hala kur yapıyordu. Sebebi buldum erkek kuş çiftleşmeyi bilmiyor bu boğuşmaları çiftleşme sanıyordu. Kararsız kaldım forumdada sordum ve kararımı verip dişinin yanına başka bir erkek attım. Yeni erkeğim kızgın olmamasına rağmen dişi çok kızgın olduğu için hemen eş oldular.  Dişi ayın 1 i ve 8 i arasında 4 yumurta yaptı daha fazlasınıda bekliyorum.

Uzun uzun yazdım umarım faydası olur. Sizde sabredin ve gerçek sebebi tam olarak bulun ona göre çözümü ararsınız. Dişinin eğiliyor olması %90 çiftleşeceklerini gösterir. Benimkisi çok nadir bir olaydı bence sizin sadece zamana ihtiyacınız var.
yazdıklarınız için hepinize teşekkür ederim inşallah çiftleşirler sabredicem bakalım sonuç ne olacak bu arada benim kuşlar çok çok iyi anlaşıyorlar inşallah olur tekrar teşekkürler herkeze

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
ERKEKLE DİŞİNİN YUVAYA GİRİP ÇIKIŞİNİ TAKİP ET BELKİDE SENDEN ÇEKİNİYORLARDIR YUVADA EŞLEŞEBİLİRLER  BİR ÇOK NEDENİ VAR SEN KUŞLARIN AÇIKLAYICI BİLGİSİ DOĞRULTUSUNDA CEVAP ALIRSIN VA-ERDİĞİN BİLGİLER YETERSİZ SLM

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
dou' Alıntı:
erkeği değiştirme yolunu seçsek doğru bir hamle yapmış olurmuyuz acaba ?
  Yerinizde olsaydım; bir erkek daha edinir, 3 ünüde daha büyük kafese alıp gözlemlerdim; seçenek sunmanız hızlandıracaktır..
  Erkek kuş acemilik yaşıyor olabilir, Dişiden dayak yemiş olabilir. Evcildir; Onur Arkadaşımızın da  yazdığı gibi "kavgayı çiftleşme sanıyor" olabilir.
  Zaman içerisinde Erkek kuşunuzda muhakkak çiftleşecektir.