Bir sürü faktör sayabiliriz, bir sürü sebep üretebiliriz ve birsürüde çözüm yazarız. Burada çok deneyimli ve saygıdeğer üreticiler var her yazılan yorumu doğru olarak kabul edebilirsiniz. Ama asıl yorumu sizin yapmanız gerekiyor.
Aynı sorunu bende yaşadım erkek 2.5 yaşındaydı ve çok kızgındı çiftleşmek için hiçbir engeli yoktu. Ancak dişi her seferinde eğilmesine rağmen çiftleşme olmuyordu. Bende bekledim, sabrettim. Belki benden rahatsız oluyordur dedim, belki acemilik çekiyordur dedim. Ben sabrettikçe onlar kavga etmeye başladılar bir gün erkeğin kafasında kocaman bir delik gördüm ve kafesin her tarafı kan içindeydi. Ayırmaya niyetlendim ama çok iyianlaşıyorlardı ve dişi yumurtlamak üzereydi kıyamadım kavganın sebebinibulmaya çalıştım.
Sonunda sabrımın meyvesini aldım. Erkek dişiye kur yapmaya başladı dişi eğildi tam çiftleşeceklerken erkek dişiye saldırmaya başladı. Kavga çıktı kafesin dibinde yuvarlanıyorlar dişi erkeği parçalıyor erkek hala kur yapıyordu. Sebebi buldum erkek kuş çiftleşmeyi bilmiyor bu boğuşmaları çiftleşme sanıyordu. Kararsız kaldım forumdada sordum ve kararımı verip dişinin yanına başka bir erkek attım. Yeni erkeğim kızgın olmamasına rağmen dişi çok kızgın olduğu için hemen eş oldular. Dişi ayın 1 i ve 8 i arasında 4 yumurta yaptı daha fazlasınıda bekliyorum.
Uzun uzun yazdım umarım faydası olur. Sizde sabredin ve gerçek sebebi tam olarak bulun ona göre çözümü ararsınız. Dişinin eğiliyor olması %90 çiftleşeceklerini gösterir. Benimkisi çok nadir bir olaydı bence sizin sadece zamana ihtiyacınız var.