Yeni Eş (üretim) Sorunu!!!

gs_bursa_gemlik

Takipçi Üyemiz
Adı
Berkan
Soyadı
Valer
Merhaba arkadaşlar.1.5 yaşındaki kuşuma yeni bir dişi eş aldım.1.5 ay oldu iyi anlaşıyorlar ama bu dişi hem çekingen hem de çok korkak.Yuvaları takılı. ben kafese doğru yaklaşır yaklaşmaz hemen tünekten atlayıp yuvaya kaçıyor.Hala eş tutmadılar ve böyle çekingen giderse tutmayacaklarda.dişinin ceresi beyaz renkte henüz kızmamış.(ama benim erkek, dişiye yem kusuyor onu besliyor).Sizce ne yapayım. dişiyi değiştireyim mi yoksa eş tutarlar mı? ne yapmalıyım Yardım!!!  icon_think

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
.(ama benim erkek, dişiye yem kusuyor onu besliyor).

rahat bırak kuşları, herşey yolunda işte biraz sabret yumurtaları gör..

leon1986

Üyemiz
Adı
eray
Soyadı
özkılıç
amatör bir muhabbet besleyicisi ve üreticisi olarak size tavsiyem biraz daha bekleyin. ben de yaklaşık 2 sene uğraştım yumurtlatmak içi kuşlarımı. dişi kuşumuz hediye geldiği için hiç değiştirmedim ve sürekli kuşçulardan erkek kuş getirdim ama bir türlü olmadı en sonunda üretici bir abiden çok sağolsun yumurtlamamış bir çiftinin erkeğini aldım, şunu gördüm ki iş erkekte bitiyor. erkek kafesi sahiplenip ötüyorsa dişiyi baskı altına alıyor ve kendini kabul ettiriyor. erkek kusuyorsa araları iyi demektir. mesele sabır etmekte inşallah başarılı olursunuz. kolaylıklar

ist/kartal

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Eray ÖZKILIÇ' Alıntı:
amatör bir muhabbet besleyicisi ve üreticisi olarak size tavsiyem biraz daha bekleyin. ben de yaklaşık 2 sene uğraştım yumurtlatmak içi kuşlarımı. dişi kuşumuz hediye geldiği için hiç değiştirmedim ve sürekli kuşçulardan erkek kuş getirdim ama bir türlü olmadı en sonunda üretici bir abiden çok sağolsun yumurtlamamış bir çiftinin erkeğini aldım, şunu gördüm ki iş erkekte bitiyor. erkek kafesi sahiplenip ötüyorsa dişiyi baskı altına alıyor ve kendini kabul ettiriyor. erkek kusuyorsa araları iyi demektir. mesele sabır etmekte inşallah başarılı olursunuz. kolaylıklar

ist/kartal
Aynen katilip biraz sabretmenizi tavsiye ederim eger kavga yok ise zamanla bu is olur bu arada yem kusuyorlar demissiniz bu iyi bir isaret diger kisim ise zaten es cift olsalar bile disi kusunuz hazir oldugunda icraat gerceklesir uzun lafin kisasi sabir sabir sabir

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
yuvalığı 10-15  günlüğüne kaldır ve kuşları fazla rahatsız etme .kafese yaklaşırken yavaş hareketlerle yaklaşırsan kaçmayı yavaş yavaş bırakacaktır. kuş işi sabır işidir

kemal akbulut

Uzman Üyemiz
Web sitesi
ww.muhabbetkusuureticileri.com
Adı
Kemal
Soyadı
Akbulut
KARDEŞ SEN KUŞLARI AYRI KAFESLERE KOY KARŞILIKLI BİRAZ ÖZLESİNLER BELLİ BİR SÜRE GÖZLEMLE SONRA TEKRAR BİRLEŞTİR OLMADIMI AYNI KAFESE BİR DİŞİ KUŞ AT VE BAK ERKEK NE YAPIYOR DİŞİ NE YAPIYOR SONRA SONRADAN ATTIĞIN DİŞİYİ AL AMA 3 KUŞ KAFESTE İKEN BAŞINDA GÖZLEMLE SONRA ÇÇİFTLEŞİP ÇİFTLEŞMEDİĞİNİ BANA YAZ SLM