Yeni gelen kuşlarımdan hasta olanlar için yardımcı bilgi verir misiniz?

cem20

Uzman Üyemiz
Adı
Erdoğan
Soyadı
ATEŞ
bence herkesin yorumuna saygı duymak gerekir.ancak olay kişisel olarak isim vererek karalama boyutuna varması hoş olmaz. 3 çift kusum var. inanın bu kuş piyasası o kadar sahtekarla dolu ki, anlatılacak gibi değil ;

-bir çift kus alıyorum 2 gün önce çiftleştiler abi 10 numara kuş diyorlar,2 ay geçti hala yumurtlayacak .

-başka bir çift alıyorum yumurtalı abi al diyor , 2gün sonra kuş yumurtayı yuvadan -atıyor.(sonradan kendi yumurtası olmadığı itirafı geliyor)

yavrulu kus alıyorum.yavru büyüyor bakıyorum kuşlar çekoslavak,, yavru küçük yerli .

-başka bir satıcıya gidiyorum kuş o vakit ya hastalanıyor ya yavrusu ölmüş oluyor yada ne bileyim değişik bir cok sorun yumağı.

------bence kuş alırken özellikle benim gibi yeni bu işe başlayan arkadaslara yogurdu üflemesini ögrenen bir kardeşiniz olarak ''tecrübeli biriyle kuş bakmaya/almaya'' gitsinler... derim.

Burada da kardeşimiz güvenmiş 100 tane kuş almıs büyük bir sayı illaki kayıplar olacaktır.ama digerleri beklentilerinin dısındaysa güveni suistimal vardır.soru işaretleri kafa kurcalar.Hayırlı olsun diyorum.inşallah tez zmanda hasta kuşlar sağlıgına kavusur.

Atilla karadag

Uzman Üyemiz
Adı
atilla
Soyadı
karadağ
bugün gittim gördüm kardeşimin kuşlarını bu resimdekiler dışında hepsi maşallah resim gibi kuşlar, 100 tane kuş yaklaşık 28 saat yol gelmiş ve akabinde bu fotograflar çekilmiş haliyle kuşlar kutudan çıktığı gibi bitkinler , umarım bu kuşlar da bir an önce sağlıklarına kavuşacak,ortamını gördüm bakımını gördüm her şey dört dörtlük, kardeşime tekrar hayırlı uğurlu olsun, bol bol yavru alsın diyeyim, MAŞALLAH.

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Atilla kardeşimizin yorumunu konuya insanları tanımadan yorum yapan, kendimiz sütten çıkma ak kaşıkmışız gibi hemen karalamaya kalkan arkadaslar iyi baksın incelesin!!!

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Arkadaşlar canlıda garanti olmaz. Bu gün alırsın zıpkın gibi 1 saat sonra bakmışsın taş kesilmiş ölmüş. Kimseyi suçlayamazsın. Kuş seçerken genelde yeni hastalığa yakalanmış kuşları tespit etmek zor olur hele hele kalabalık bir yerden alıyorsan çok zor olur. 1 tane kuş yakalayıp 10 dk bekleyemezsiniz kabarıyor mu diye. 100 tane kuşun içinde o kadar zahiyat az bile. neredeyse 24 saat yol gitmiş hayvanlar. Alan kardeşime hayırlı olsun kalan sağlar sizindir. İyi bakarsanız en kısa zamanda hepsi bomba gibi olacaktır. Yok oranın kuşu yaramaz, yok şuranın adamı kötü yorumlarına katılmıyorum. Her memleketin iyisi de kötüsü de vardır. Bir tanesi size denk geldi diye herkesi kötü bilemeyiz.

Neyse konuyu uzatmaya çokta gerek yok. Kardeşim size tavsiyem kış geldi artık kuşlarına bol yağlı tohumlar ver az miktar yağlansınlar. Yoluna devam et. Hayırlı uğurlu olsun kuşların.

faruk_79

Uzman Üyemiz
Adı
FARUK
Soyadı
ŞANLI
Durdu ACAR' Alıntı:
Arkadaşlar canlıda garanti olmaz. Bu gün alırsın zıpkın gibi 1 saat sonra bakmışsın taş kesilmiş ölmüş. Kimseyi suçlayamazsın. Kuş seçerken genelde yeni hastalığa yakalanmış kuşları tespit etmek zor olur hele hele kalabalık bir yerden alıyorsan çok zor olur. 1 tane kuş yakalayıp 10 dk bekleyemezsiniz kabarıyor mu diye. 100 tane kuşun içinde o kadar zahiyat az bile. neredeyse 24 saat yol gitmiş hayvanlar. Alan kardeşime hayırlı olsun kalan sağlar sizindir. İyi bakarsanız en kısa zamanda hepsi bomba gibi olacaktır. Yok oranın kuşu yaramaz, yok şuranın adamı kötü yorumlarına katılmıyorum. Her memleketin iyisi de kötüsü de vardır. Bir tanesi size denk geldi diye herkesi kötü bilemeyiz.

Neyse konuyu uzatmaya çokta gerek yok. Kardeşim size tavsiyem kış geldi artık kuşlarına bol yağlı tohumlar ver az miktar yağlansınlar. Yoluna devam et. Hayırlı uğurlu olsun kuşların.+1

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Haydar ULUTUZ' Alıntı:
Arkadaşlar lütfen yorum yaparken biraz dikkatli yapalım siz bu kuşları göndereni veya arada yardımcı olmaya çalışan kişiyi tanıyo musunuz ?Arkadas ismini de vermiş gerçi de bakın ben Samet beyin aldıgı kişiyi arada yardımcı olan abimizi de iyi tanırım.Manisanın kuşu şöyle böyle diyosunuz da peki gelen kuşun yüz tane oldugunu ve 22-23 saat yol geldiğini doğuda inişli çıkışlı bir güzergah ve hava değişiminin fazla oldugunu düşündünüz mü ? Bunları göz önüne aldıgımızda 4-5 kuş rahatsızlanmış bence çok değil.Tabi arkadasımız konuyu yardım diye açmış ama iş karalamaya gitmiş.Ben de aldım manisadan gayet memnunum ve tosun gibiler biri gelince 4 gün sonra öldü ama geldiginde taş gibiydi yapacak bişey var mıydı yok bu kayıpları hepimiz yaşıyoruz.Sonuç olarak ben ankaradayım kimseye de bi bagımlılıgım da yok az bucuk da arkadaslarım bilirler beni bu konuya da sadece bilinçsiz yorum yaptıgınız için açıklama gereği duydum
Haydar bey bence de Manisa'ya veya başka bir topluluğa bir olayı mal etmek doğru olmaz, zaten 100 kuşta maksimum 10 kuş fire bekliyordum, beklediğimden az geldi hasta olan kuşlar da 100 kuşun arasında fark edilmemiştir eminim. Benim çabam hasta olan kuşlarımı sağlıklarına kavuşturmak, ölmeleri benim hevesimi kırar, dün mesela 4. resimdeki kuş öldü gece rahat uyuyamadım. Bundan sonra kendim seçip alırım dememin sebebi içimin rahat olması, ben seçip aldım bi sıkıntı yoktu orda, ama buraya gelirken hasta olmuş diyebilmektir. Ki seçip alan abimiz eminim iyi durumda olduğunu görerek seçip almıştır. İnşallah dediğiniz gibi ortamı tam oturtup düzene kavuştururum daha fazla kayıp vermeden...

Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
söylediği hastalıklar basit değil 2 gün olmuş geleli okadar kısa sürede mantar olması garip geldi ve  :eek: banada oyüzden yazdım alanada satanada hayırlı olsun confusedtw
Mahir bey mantar olan kuş farkedilmemiştir çünkü daha ayaklara bulaşmamıştı bile, gagasının kenarlarında az bişey vardı. başlangıç safhasındaydı. Zaten iyileşti sayılır. Sadece diğer kuşlardan ayrı bir kafese tek başına koyduğum için stresli biraz, yemi dağıtıyor şerefsiz  ::) Teşekkür ederim, inşallah hayırlı olur...

Doğan YILMAZ' Alıntı:
bence herkesin yorumuna saygı duymak gerekir.ancak olay kişisel olarak isim vererek karalama boyutuna varması hoş olmaz. 3 çift kusum var. inanın bu kuş piyasası o kadar sahtekarla dolu ki, anlatılacak gibi değil ;

-bir çift kus alıyorum 2 gün önce çiftleştiler abi 10 numara kuş diyorlar,2 ay geçti hala yumurtlayacak .

-başka bir çift alıyorum yumurtalı abi al diyor , 2gün sonra kuş yumurtayı yuvadan -atıyor.(sonradan kendi yumurtası olmadığı itirafı geliyor)

yavrulu kus alıyorum.yavru büyüyor bakıyorum kuşlar çekoslavak,, yavru küçük yerli .

-başka bir satıcıya gidiyorum kuş o vakit ya hastalanıyor ya yavrusu ölmüş oluyor yada ne bileyim değişik bir cok sorun yumağı.

------bence kuş alırken özellikle benim gibi yeni bu işe başlayan arkadaslara yogurdu üflemesini ögrenen bir kardeşiniz olarak ''tecrübeli biriyle kuş bakmaya/almaya'' gitsinler... derim.

Burada da kardeşimiz güvenmiş 100 tane kuş almıs büyük bir sayı illaki kayıplar olacaktır.ama digerleri beklentilerinin dısındaysa güveni suistimal vardır.soru işaretleri kafa kurcalar.Hayırlı olsun diyorum.inşallah tez zmanda hasta kuşlar sağlıgına kavusur.
Teşekkür ederim Doğan bey, inşallah dediğiniz gibi sağlıklarına kavuşurlar da benim de içim rahatlar, hevesimi kıracak yeni ölümlerle karşılaşmam inşallah...

Atilla KARADAĞ' Alıntı:
bugün gittim gördüm kardeşimin kuşlarını bu resimdekiler dışında hepsi maşallah resim gibi kuşlar, 100 tane kuş yaklaşık 28 saat yol gelmiş ve akabinde bu fotograflar çekilmiş haliyle kuşlar kutudan çıktığı gibi bitkinler , umarım bu kuşlar da bir an önce sağlıklarına kavuşacak,ortamını gördüm bakımını gördüm her şey dört dörtlük, kardeşime tekrar hayırlı uğurlu olsun, bol bol yavru alsın diyeyim, MAŞALLAH.
Atilla kardeşime çok teşekkür ederim, Veterinerlik son sınıf öğrencisi biri olarak geldi kuşlara bizzat baktı, diğerlerinde inşallah bi problem olmayacağını, sağlıklı göründüklerini söyledi. Sağlıklarına kavuşur kavuşmaz üretimhanenin resimlerini forumda paylaşırım inşallah...

Durdu ACAR' Alıntı:

Neyse konuyu uzatmaya çokta gerek yok. Kardeşim size tavsiyem kış geldi artık kuşlarına bol yağlı tohumlar ver az miktar yağlansınlar. Yoluna devam et. Hayırlı uğurlu olsun kuşların.
Durdu bey teşekkür ederim. Yemlerine akdarı, aspur ve yulaf koydum, yulafı çok sevdiler. Ayrıca tohum çimlendirdim ( manş fasulyesi, buğday, kendir tohumu ve keten tohumu) bunları da bugün verecem. Başka ne tavsiye edersiniz?

Arkadaşlar Kuşların hastalıklarına derman olacak yorumlarınızı bekliyorum...

haydar5050

Uzman Üyemiz
Adı
haydar
Soyadı
ulutuz
Konuya böyle bi açıklama getirmediğiniz için konunun amacı saptırıldı ve karalamaya çekildi olay, ben sizin kötü niyetle açmadıgınızı biliyorum ama şimdi insanların aklına kazındı bi kere manisada bi problem olmuştu ilerde böyle hatırlanacak boyle konularda lütfen ince detayları göz önünde bulunduralım ve alışverişimizi güvenle yapalım.

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Görevim nedeniyle il dışındaydım, akşam da üretimhanedeydim, yeni internet başına oturdum o yüzden bişey yazamadım. Haklısınız, konu benim istediğimden çok farklı yönlere gitmiş. Ama eminim diğer arkadaşlarımız bundan sonra kuşların hastalıklarına yönelik yapabileceğim hususlarda bana yardımcı olacaktır...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
birşey dikkatimi çekti
kuşlar manisadan elazığamı gitti???

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
1300 km küsür uzaklık ve ortalama 18 saatlik yok süresi yazıyor nette
yinede sağlam kuş yaz mevsimi hariç iyi bir paketleme ile dayanır
3  gün öne kuş getirttim kuşlar ortalama 15-15,5 saatlik yoldan geldiler sıkıntıları yoktu.
neyse önerim kuşları ayır karantinada tut
özelikle diğer kuşları gözlemle mantar başlangıcı varmı diye
diğer hastalarda sıcak tut.

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Durdu bey teşekkür ederim. Yemlerine akdarı, aspur ve yulaf koydum, yulafı çok sevdiler. Ayrıca tohum çimlendirdim ( manş fasulyesi, buğday, kendir tohumu ve keten tohumu) bunları da bugün verecem. Başka ne tavsiye edersiniz?

Yulaf unlu bir tohumdur özellikle yazın kuşu serin tutsun diye verilir. Kuşlar çok sever. Ancak kışın miktarını çok az tutun. Extra olarak nijer verebilirsin. Kışın faydası olur. Kuşların yoldan geldiği için suyundan vitamini eksik etme. Yalnız mama verdiğin gün vitamin verme. 

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Arkadaşlar bu mevsimde mümkün olduğu kadar şehir dışından kuş getirtmemeye çalışın, bende bir aksilik olmazsa kuşumun 1 tanesini yarın eskişehire hızlı trenle göndericem 1,5 saatlik yol ve sıcak bir ortamda gidecek olmasına rağmen alan arkadaşa gerekli bilgileri verdim,herzaman görüp dokunarak almak en iyisidir...

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Hamza KARAKUŞ' Alıntı:
yanlış anlamayın ama ben Manisa dediler mi 3 kere düşünüyorum....sıkıntı sıkıntı...

sütten ağzım yandı.yoğurdu üfürüyorum...
Öncelikle il bazın da karalama yapmanızı uygun bulmadım.Her ilde illaki kötü alışveriş yapan kişi yada kişiler vardır.Bunu genellemniz uygun olmamış. icon_naughty icon_naughty icon_naughty icon_naughty
Arkadaşım kuşlarına öncelikle Özgür gibi bir kardeşimizin referansı ile aldıysanız ki öyleimiş.Kesinlikle ve kesinlikle en uygun ve en iyilerini almışsınızdır.Manisa İle Elazığ arası 24 saat gibi bir yolculuk ile sonuçlanıyordur sanırım bu kadar uzun yolda ve imkanlar çerçevesinde otobüs de bağaj konforun da ne kadar sağlıklı bir yolculuk yaptuklarını sorgulamak gerekli.Altı şiş olan kuşunuza da zaman verin ÖZGÜR kardeşimin aracılık yaptığı bir organizasyonda kimse size ekmeğini yamiş kuşu bile bile göndermez.Ben beklemnizi tavsiye ederim.Sizin ilk olarak kuşlarınıza ELEKTRON isimli Bizim MANİSA da dahi kümesten kümese kuş alışverişinde kullandığımız stres ve hava değişimine maruz kalan kuşlara sularına uyguladığımız ilaç dan kullanmanızı tavsiye ederim 1 hafta boyunca.1 haftanın sonun da diğer kuşlarınızda herhangi bir şey görünmüyor fakat bu görünmeyecek anlamına gelmez.Sonra hepsinin genel durumuna göre yorum yapılır.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Mert AYDIN' Alıntı:
birşey dikkatimi çekti
kuşlar manisadan elazığamı gitti???
Kuşlar manisadan paketlendi İzmir'e otogara geldi. Çünkü Manisa'dan Elazığ'a direkt otobüs yok. Orda da otobüs saatini bekleyip yola çıktılar bu zaman sanırım 2 saati kapsar. Yol normalde 22 saat sürüyor internette yazana bakmayın tabiki doğu otobüsleri genelde her yere girer çıkarlar yolcu alabilmek için. Ayrıca yolda da Jandarma durdurup 1 saat arama yapıyor bütün bagajları boşaltıp sonucta 14:00te kutulanan hayvanlar ertesi gün 12:00de kutudan çıkıyorlar. Ve bu kuşlar yavru olsa koyun koyuna yatar gelirler hepsi damızlık kızgın kuşlar kavga etmeleri bana normal geliyor bilemiyorum. Kuşları gönderen arkadaşımız art niyetli olsa bir çiftte icine jumbo koymaz diye düşünüyorum. Diyeceksiniz jumboda da vardır bi arıza oda gelip kümeste kafeste yumurtladı. Ve kuşlar hala yumurtlamaya devam ediyorlar  :) ve kimsede ücretten bahsetmiyor. Doğuda kuşlar çok pahalı bizim bu işi bunca kmden yapmamızın asıl sebebi budur. Yerli kuş yavrusunun 25 lira fiyatı var. Samed kardeşim gözüyle gördü pakistan kuşlarına 100 lira diyorlar çiftini oda salmadaki 30 çiftide alırsan yoksa 150den başlar diyor. Biz bu fiyatların yarısına hollanda iriliğinde kuşlar satın aldık ve paranın 1/3 verdik şuan masrafımız olduğu için. Dostlarımız sağolsun. Samed kardeşiminde dediği gibi onun yeni olması ve sadece şu kuşlar icin yardım istemesiydi konu ama aldı başını gitti farklı yerlere. İl olarak kişi olarak değerlendirmeden her ilde güzel kuşlar her ilde güzel üreticiler olduğu kadar her ilde sahtekarlar her ilde üretime yaramayan kuşlar vardır diyorum ve konuda herkese saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.

samed_keklik

Üyemiz
Adı
Samed
Soyadı
KEKLİK
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Öncelikle il bazın da karalama yapmanızı uygun bulmadım.Her ilde illaki kötü alışveriş yapan kişi yada kişiler vardır.Bunu genellemniz uygun olmamış.
Arkadaşım kuşlarına öncelikle Özgür gibi bir kardeşimizin referansı ile aldıysanız ki öyleimiş.Kesinlikle ve kesinlikle en uygun ve en iyilerini almışsınızdır.Manisa İle Elazığ arası 24 saat gibi bir yolculuk ile sonuçlanıyordur sanırım bu kadar uzun yolda ve imkanlar çerçevesinde otobüs de bağaj konforun da ne kadar sağlıklı bir yolculuk yaptuklarını sorgulamak gerekli.Altı şiş olan kuşunuza da zaman verin ÖZGÜR kardeşimin aracılık yaptığı bir organizasyonda kimse size ekmeğini yamiş kuşu bile bile göndermez.Ben beklemnizi tavsiye ederim.Sizin ilk olarak kuşlarınıza ELEKTRON isimli Bizim MANİSA da dahi kümesten kümese kuş alışverişinde kullandığımız stres ve hava değişimine maruz kalan kuşlara sularına uyguladığımız ilaç dan kullanmanızı tavsiye ederim 1 hafta boyunca.1 haftanın sonun da diğer kuşlarınızda herhangi bir şey görünmüyor fakat bu görünmeyecek anlamına gelmez.Sonra hepsinin genel durumuna göre yorum yapılır.
Mutlu bey Özgür arada olmasa bu kadar rahat bir şekilde alışveriş yapamazdım, kendisine ve gönderen abimize çok teşekkür ettim yine de ediyorum.

Yavaş yavaş düzene biniyor kuşlar, tam saymadım ama 20 civarı çift çıkardım. Diğer kuşları da 4 lü kafesi yan yatırmak suretiyle elde ettiğimiz salmaya attım. 1-2 güne 50 çiftin 40'ı ortaya çıkar inşallah...

Bahsettiğiniz Elektron isimli ilacı nerden temin edebilirim ve hangi ölçülerde kullanmam gerekiyor? birde şu anda baytril isimli ilacı ve tetramezatin isimli ilacı kullanıyorum yolda soğuk algınlığı falan olmuşsa tedbir alayım diye. Dediğiniz ilacı bunlarla beraber versem sıkıntı olur mu?

Özgür ÇİN' Alıntı:
Kuşlar manisadan paketlendi İzmir'e otogara geldi. Çünkü Manisa'dan Elazığ'a direkt otobüs yok. Orda da otobüs saatini bekleyip yola çıktılar bu zaman sanırım 2 saati kapsar. Yol normalde 22 saat sürüyor internette yazana bakmayın tabiki doğu otobüsleri genelde her yere girer çıkarlar yolcu alabilmek için. Ayrıca yolda da Jandarma durdurup 1 saat arama yapıyor bütün bagajları boşaltıp sonucta 14:00te kutulanan hayvanlar ertesi gün 12:00de kutudan çıkıyorlar. Ve bu kuşlar yavru olsa koyun koyuna yatar gelirler hepsi damızlık kızgın kuşlar kavga etmeleri bana normal geliyor bilemiyorum. Kuşları gönderen arkadaşımız art niyetli olsa bir çiftte icine jumbo koymaz diye düşünüyorum. Diyeceksiniz jumboda da vardır bi arıza oda gelip kümeste kafeste yumurtladı. Ve kuşlar hala yumurtlamaya devam ediyorlar  :) ve kimsede ücretten bahsetmiyor. Doğuda kuşlar çok pahalı bizim bu işi bunca kmden yapmamızın asıl sebebi budur. Yerli kuş yavrusunun 25 lira fiyatı var. Samed kardeşim gözüyle gördü pakistan kuşlarına 100 lira diyorlar çiftini oda salmadaki 30 çiftide alırsan yoksa 150den başlar diyor. Biz bu fiyatların yarısına hollanda iriliğinde kuşlar satın aldık ve paranın 1/3 verdik şuan masrafımız olduğu için. Dostlarımız sağolsun. Samed kardeşiminde dediği gibi onun yeni olması ve sadece şu kuşlar icin yardım istemesiydi konu ama aldı başını gitti farklı yerlere. İl olarak kişi olarak değerlendirmeden her ilde güzel kuşlar her ilde güzel üreticiler olduğu kadar her ilde sahtekarlar her ilde üretime yaramayan kuşlar vardır diyorum ve konuda herkese saygılarımı sevgilerimi sunuyorum.
Özgür'ün dediği gibi oldu herşey...

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Baytril'i tavsiye etmiyorum.Ağır bir ilaç ve sonradan sıkıntılara neden olabiliyor kısırlık gibi.
ÖZGÜR kardeşim hertürlü bilgi ve donanıma sahiptir.Sizi yarı yolda bırakacağını düşünmüyorum.