Haydar ULUTUZ' Alıntı:
Arkadaşlar lütfen yorum yaparken biraz dikkatli yapalım siz bu kuşları göndereni veya arada yardımcı olmaya çalışan kişiyi tanıyo musunuz ?Arkadas ismini de vermiş gerçi de bakın ben Samet beyin aldıgı kişiyi arada yardımcı olan abimizi de iyi tanırım.Manisanın kuşu şöyle böyle diyosunuz da peki gelen kuşun yüz tane oldugunu ve 22-23 saat yol geldiğini doğuda inişli çıkışlı bir güzergah ve hava değişiminin fazla oldugunu düşündünüz mü ? Bunları göz önüne aldıgımızda 4-5 kuş rahatsızlanmış bence çok değil.Tabi arkadasımız konuyu yardım diye açmış ama iş karalamaya gitmiş.Ben de aldım manisadan gayet memnunum ve tosun gibiler biri gelince 4 gün sonra öldü ama geldiginde taş gibiydi yapacak bişey var mıydı yok bu kayıpları hepimiz yaşıyoruz.Sonuç olarak ben ankaradayım kimseye de bi bagımlılıgım da yok az bucuk da arkadaslarım bilirler beni bu konuya da sadece bilinçsiz yorum yaptıgınız için açıklama gereği duydum
Haydar bey bence de Manisa'ya veya başka bir topluluğa bir olayı mal etmek doğru olmaz, zaten 100 kuşta maksimum 10 kuş fire bekliyordum, beklediğimden az geldi hasta olan kuşlar da 100 kuşun arasında fark edilmemiştir eminim. Benim çabam hasta olan kuşlarımı sağlıklarına kavuşturmak, ölmeleri benim hevesimi kırar, dün mesela 4. resimdeki kuş öldü gece rahat uyuyamadım. Bundan sonra kendim seçip alırım dememin sebebi içimin rahat olması, ben seçip aldım bi sıkıntı yoktu orda, ama buraya gelirken hasta olmuş diyebilmektir. Ki seçip alan abimiz eminim iyi durumda olduğunu görerek seçip almıştır. İnşallah dediğiniz gibi ortamı tam oturtup düzene kavuştururum daha fazla kayıp vermeden...
Mahir KOCATÜRK' Alıntı:
söylediği hastalıklar basit değil 2 gün olmuş geleli okadar kısa sürede mantar olması garip geldi ve

banada oyüzden yazdım alanada satanada hayırlı olsun confusedtw
Mahir bey mantar olan kuş farkedilmemiştir çünkü daha ayaklara bulaşmamıştı bile, gagasının kenarlarında az bişey vardı. başlangıç safhasındaydı. Zaten iyileşti sayılır. Sadece diğer kuşlardan ayrı bir kafese tek başına koyduğum için stresli biraz, yemi dağıtıyor şerefsiz :

Teşekkür ederim, inşallah hayırlı olur...
Doğan YILMAZ' Alıntı:
bence herkesin yorumuna saygı duymak gerekir.ancak olay kişisel olarak isim vererek karalama boyutuna varması hoş olmaz. 3 çift kusum var. inanın bu kuş piyasası o kadar sahtekarla dolu ki, anlatılacak gibi değil ;
-bir çift kus alıyorum 2 gün önce çiftleştiler abi 10 numara kuş diyorlar,2 ay geçti hala yumurtlayacak .
-başka bir çift alıyorum yumurtalı abi al diyor , 2gün sonra kuş yumurtayı yuvadan -atıyor.(sonradan kendi yumurtası olmadığı itirafı geliyor)
yavrulu kus alıyorum.yavru büyüyor bakıyorum kuşlar çekoslavak,, yavru küçük yerli .
-başka bir satıcıya gidiyorum kuş o vakit ya hastalanıyor ya yavrusu ölmüş oluyor yada ne bileyim değişik bir cok sorun yumağı.
------bence kuş alırken özellikle benim gibi yeni bu işe başlayan arkadaslara yogurdu üflemesini ögrenen bir kardeşiniz olarak ''tecrübeli biriyle kuş bakmaya/almaya'' gitsinler... derim.
Burada da kardeşimiz güvenmiş 100 tane kuş almıs büyük bir sayı illaki kayıplar olacaktır.ama digerleri beklentilerinin dısındaysa güveni suistimal vardır.soru işaretleri kafa kurcalar.Hayırlı olsun diyorum.inşallah tez zmanda hasta kuşlar sağlıgına kavusur.
Teşekkür ederim Doğan bey, inşallah dediğiniz gibi sağlıklarına kavuşurlar da benim de içim rahatlar, hevesimi kıracak yeni ölümlerle karşılaşmam inşallah...
Atilla KARADAĞ' Alıntı:
bugün gittim gördüm kardeşimin kuşlarını bu resimdekiler dışında hepsi maşallah resim gibi kuşlar, 100 tane kuş yaklaşık 28 saat yol gelmiş ve akabinde bu fotograflar çekilmiş haliyle kuşlar kutudan çıktığı gibi bitkinler , umarım bu kuşlar da bir an önce sağlıklarına kavuşacak,ortamını gördüm bakımını gördüm her şey dört dörtlük, kardeşime tekrar hayırlı uğurlu olsun, bol bol yavru alsın diyeyim, MAŞALLAH.
Atilla kardeşime çok teşekkür ederim, Veterinerlik son sınıf öğrencisi biri olarak geldi kuşlara bizzat baktı, diğerlerinde inşallah bi problem olmayacağını, sağlıklı göründüklerini söyledi. Sağlıklarına kavuşur kavuşmaz üretimhanenin resimlerini forumda paylaşırım inşallah...
Durdu ACAR' Alıntı:
Arkadaşlar canlıda garanti olmaz. Bu gün alırsın zıpkın gibi 1 saat sonra bakmışsın taş kesilmiş ölmüş. Kimseyi suçlayamazsın. Kuş seçerken genelde yeni hastalığa yakalanmış kuşları tespit etmek zor olur hele hele kalabalık bir yerden alıyorsan çok zor olur. 1 tane kuş yakalayıp 10 dk bekleyemezsiniz kabarıyor mu diye. 100 tane kuşun içinde o kadar zahiyat az bile. neredeyse 24 saat yol gitmiş hayvanlar. Alan kardeşime hayırlı olsun kalan sağlar sizindir. İyi bakarsanız en kısa zamanda hepsi bomba gibi olacaktır. Yok oranın kuşu yaramaz, yok şuranın adamı kötü yorumlarına katılmıyorum. Her memleketin iyisi de kötüsü de vardır. Bir tanesi size denk geldi diye herkesi kötü bilemeyiz.
Neyse konuyu uzatmaya çokta gerek yok. Kardeşim size tavsiyem kış geldi artık kuşlarına bol yağlı tohumlar ver az miktar yağlansınlar. Yoluna devam et. Hayırlı uğurlu olsun kuşların.
Durdu bey teşekkür ederim. Yemlerine akdarı, aspur ve yulaf koydum, yulafı çok sevdiler. Ayrıca tohum çimlendirdim ( manş fasulyesi, buğday, kendir tohumu ve keten tohumu) bunları da bugün verecem. Başka ne tavsiye edersiniz?
Arkadaşlar Kuşların hastalıklarına derman olacak yorumlarınızı bekliyorum...