Yeni Hint Bülbüllerim

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Merhaba Arkadaşlar;
Geçen Hafta Çarşamba Günü Bir Çift Yumurtalarıyla Beraber Hint Bülbülü Aldım.
Aldığım Zaman Yuvalıkta 6 Yumurta Vardı.
Bugün Sabah Kontrol Ettiğimde İse 11 Adet yumurtanın olduğunu Gördüm.
artık Erkekde Çökmeye Başladı. Sizce Yumurtalar Fazla Değil mi _?
Yardımlarınız İçin Simdiden Teşekkür Ederim. . .

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
1 dişi 1 erkek olduğuna eminmisiniz? Fotoğraflarını koysaydınız.
Eskileri sadece yuvayı doldurmak için çör çöp niyetine bırakmış yenilerinin üzerine ise yatmaya niyetlide olabilir.
Yuva nedir? yuva malzemesi nedir. Arada yumurta gömüyorlar. Bende oldu. Dışarıda atabilirler boş olanı bende oldu.
Yumurtalar o kuşlara aitmiydi eminmisiniz?
Bence ellemeyin yuva malzemesi verin boş olanların üzerini örter şekil vermek için kullanır veya gerekmez ise atar. Süpürge çöpü var güvercinler için onu yuva malzemesi çok seviyorlar az miktar beyaz peçete, ve kurutulmuş ot veriyorum ben.
Ama genede araştırın. Ben yaptım diye doğru olacak diye bir şey yok. Yorum bekleyin.
Kuşlara banyo verdinizmi? Ben yeni çift alınca az damlatılmış sirkeli suda banyo veriyorum iyidir. Kızışmayı durdurur derler ama Zebralar zaten en durmuşu 3 gün durur. Çok yavrularlar genelde.
HAYIRLI uğurlu olsun.

Not: Birde bülbül değiller İspinozgillerden ler. Zebra finch. Zebra ispinozu diye aratın google dan.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
11 yumurta olduğuna göre ,genelde önceki kuluçkadan kalanlar vardır. 5-6 gün beklyip ışıkla kontrol ederek bozukları ayırabilirsiniz

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Harun AVCI' Alıntı:
Yumurtalara Elledik Diye Yatmazsa . . .?? confusedtw
valla o kuşun huyuna bağlı beninkiler hiç rahatsız olmuyor . o zaman siz 12-14 gün bekleyin zaten çıkanlar çıkar . yavrular biraz büyüyünce geri kalan yumurtaları alırsınız

harunavci.07

Takipçi Üyemiz
Adı
Harun
Soyadı
Avcı
Resimleri Ekledim. Kusları Aynen Resimde Görüldüğü Kafesiyle Birlikte Aldım. Yani Kafeste Başka Kuş Yoktu.