Yeni kafes, yeni davranışlar...

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Üstadların önerileri üzerine kafes değişimi yaptım. Geniş bir kafes iyi geldi sanırım. Fakat dişinin eski kafeste yaptığı davranışları gözlemleyemedim. Yeni ve geniş kafese alıştıklarını düşünüyorum. Ayrıca erkek yuvalığın ağzına geçip içeriye ses verip dinliyor. Bunun sebebi ne olabilir_?  Yeni kafeste tek veya en fazla iki tünek olayını gerçekleştirmekte zorlanıyorum, çünkü yemliklerle üst tünek arası, yuvalıkla yine üst tünek arası çok mesafeli ve kuşların zorlanacaklarını düşündüm. Sizce iki tünekte mi kalmalı yoksa aşağılara kısa tünekler de koymalı mıyım?

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
RESİM??
ayrıca erkeğin davranışı normal bir davranıştır...

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
resim eklerseniz kafesle ilgili daha sağlılı yorumlar gelir.
Erkeğin davranışları iyiye işaret

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
kafesi yeni aldınız sanırım...aslında yol erkeniken gerçek bir üretim kafesi alın, hem siz hem kuşlarınız rahat etsin. Bunun gibi ufak kafeslerde üretim yapmaya çalışmanız sizi ileride bu hobiden soğutabilir. Kuşlara mümkün olduğunca geniş ve ferah yaşam ortamı sunmak gerekiyor, nekadar ferah olursa başarılı üretim yapma şansınız o kadar artar. Size tavsiyem en az 45x35 cm gibi kafes kullanmanız...örnek vermek gerekirse Erol Yıldırım Naturbird.com sitesinde mükemmel üretim kafesleri var, birtanesinin fotolarını sizin için ekliyorum.

Bunun gibi bir kafesde kuşlarınız kendilerini güvende hissedecektir ve üremeye teşebbüs etmeleri daha olası olur.

Şu an kullandığınız kafesi iade etmenize gerek yok, elinizde tutup ileride çıkacak olan yavruların barınması için kullanabilirsinz.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Teşekkür ederiz... kafesi şuan değiştirme fırsatımız yok. zaten şuanki kafesimiz de 50*40 ölçülerinde. ferah bir kafes olduğunu düşünüyoruz.