YENİ KONU AÇMA ENGELİ

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
  Bu yazacağım sadece bir tavsiye yada bir görüştür. Ben ve benim gibi bu sayfada yıllardır bulunanlar hep aynı konunun yeniden açılmasından şikayetçiyiz. Bence bunun önüne şu şekilde geçinilebilir. 250-300 yada 500 sayı belirlenip kişinin yorum sayısından az olanların "Yeni Konu" açma engeli olursa sayfaya girer girmez konu açıp dahada görülmeyen kişiler en azından konulara yorum yazarak soracakları şeyleri araştırabilir ve bilgi sahibi olabilir.
  Belki tepki, belki takdir görür yazdıklarım ama konu üyelerin ve site yönetiminindir.
  Saygılarımla...

Enver.Ergin

Uzman Üyemiz
Adı
Enver
Soyadı
ERGIN
Ali AKIN' Alıntı:
  Bu yazacağım sadece bir tavsiye yada bir görüştür. Ben ve benim gibi bu sayfada yıllardır bulunanlar hep aynı konunun yeniden açılmasından şikayetçiyiz. Bence bunun önüne şu şekilde geçinilebilir. 250-300 yada 500 sayı belirlenip kişinin yorum sayısından az olanların "Yeni Konu" açma engeli olursa sayfaya girer girmez konu açıp dahada görülmeyen kişiler en azından konulara yorum yazarak soracakları şeyleri araştırabilir ve bilgi sahibi olabilir.
  Belki tepki, belki takdir görür yazdıklarım ama konu üyelerin ve site yönetiminindir.
  Saygılarımla...
Bencede çok iyi olur hem yaptığı yorumlarla konuların güncelliği sağlanır hemde 1 ileti ile 1o tane satış ilanı açamaz. Hemde dediğiniz gibi 1 konu üzerindeki soru 5o defa konu açılarak sorulamaz.

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
Ali Bey, düşünceniz güzel ancak buna farklı bi önlem alınması gerek..Sizin dediğiniz gibi yaparsak bu sefer de o sınıra ulaşmak için olur olmaz herşeye boş boş yorumlar yazılmaya başlayacak, eski konular hortlayacak...Güncel konuların takibi zorlaşacak...

Turgut BARUTÇU

Üyemiz
Adı
Turgut
Soyadı
BARUTÇU
O.Sami ŞEN' Alıntı:
Ali Bey, düşünceniz güzel ancak buna farklı bi önlem alınması gerek..Sizin dediğiniz gibi yaparsak bu sefer de o sınıra ulaşmak için olur olmaz herşeye boş boş yorumlar yazılmaya başlayacak, eski konular hortlayacak...Güncel konuların takibi zorlaşacak...

+1

seanpoul58

Uzman Üyemiz
Adı
Ozan
Soyadı
SARIYILDIZ
O.Sami ŞEN' Alıntı:
Doğru tespit +1

akin3734

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.yavrumuhabbet.com
Adı
Akın
Soyadı
AKIN
Arkadaşlar haklısınız, bunun çözümü zaten ortak doğru olan karar olacaktır muhakkak. Ama şuda var ki eski konu yeni konu diye bence birşey yoktur. Amaçta zaten o. Eski konu dediğiniz konu varken yeni konuyu açmayı engellemek. Ve bununla beraber ilk giren kişi ileti:1 yazıyor adam konu açmış. Bismillah yani. Ama her konuya +1 de dense illaki konuları okumaya başlamasıdır. Zaten 250 yada sayı artık kaçsa rast gele konu açmayacaktır. İllaki artık o kişide bilgi sahibi olmuştur. Soru tabikide soracağız ama bilinçli sorular olur ve açılmamış konu olur.

sehzade42

Uzman Üyemiz
Adı
Osman Sami
Soyadı
ŞEN
Bence en güzeli sitede sürekli aktif olan dernek üyesi bikaç arkadaşa sınırlı yöneticilik verilmesi..Açılan her konu bu kişilerden herhangibirinin onayından geçerse daha iyi sonuçlar elde edebiliriz..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
O.Sami ŞEN' Alıntı:
Bence en güzeli sitede sürekli aktif olan dernek üyesi bikaç arkadaşa sınırlı yöneticilik verilmesi..Açılan her konu bu kişilerden herhangibirinin onayından geçerse daha iyi sonuçlar elde edebiliriz..
+1

cahit038

Takipçi Üyemiz
Adı
cihat
Soyadı
avcıoğlu
Sınırlı yönetici/adminlik ile birçok sorun aşılacaktır
konuların uygun olmayan başlıklar altında toplanması, hatalı ilanlar vb.admin kontrolünü müteakip mesajla sahibine bildirileceğinden, konu kirliliğinin önüne geçilecektir.

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
O.Sami ŞEN' Alıntı:
Kesinlikle katılıyorum. Henüz dernek üyesi değilim ancak ilerleyen günlerde olacağım. Ve bu sitedeki yönetici boşluğu konusunu daha önce siteden birkaç abiye mesaj olarak göndermiştim. Sadece konuların onaylanması konusu değil bazen gerginlik olan yada gergin söylemlerde bulunulan konularda kesinlikle moderator yada diger yöneticilere ihtiyaç duyuluyor ve herşeye Selahattin abinin yetişmesi mümkün değil,  ben bile birkaç ayda ne kadar yoğun olduğunu anladım. Ayrıca hayirli olsun yada maşallah gibi yorumlar yerine diğer forum sitelerinde bulunan Teşekkürler butonu gibi bir buton yapılabilir.  Yani site üyelerii mesaj sayısı arttırmak için hayırlı satışlar yazacağına o butona basar ve iyi dileklerini belirtmiş olur. Sadece bir fikir..
Eğer böyle yoneticilikler verilecekse de, bu siteden o kadar çok şey öğrendim ki siz değerli abilerime bir şekilde hizmet etmek isterim daha temiz ve düzenli bir forum adına. Daha önce bu işi birkaç forum sitesinde yaptım, Forum sitelerinden iyi anlarım ve siteye genelde telefondan girdiğim için sık sık kontrol ediyorum yani aktiflik konusunda da sorun olmaz.
Nacizane benim fikrim ve düşüncelerim bunlar. Umarım yanlış anlaşılmam. Bu kadar bilgi öğrendiğim bu sitedeki abilerime minnet borcumu da bu şekilde ödemek isterim, tabi eğer uygun görülürse. Herkese iyi forumlar

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bu konu daha önce de tartışıldı ama sonuç getirmedi, dün yine başka bir konu alrında bu birşekilde gündeme geldi - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,11419.msg268546/topicseen.html#new ama bugüm açtığınız konu daha isabetli olmuş, en azından kendi başlığı var ve bu başlık altında kullanıcılar fikir beyan edebilirler.

Ömer bey sizi yönetici olarak değil de değerli bilgilerinizi forumda paylaşan birisi olarak görmek bizi daha çok mutlu edecektir...veterinerlik okuyorsunuz (veya ders veriyorusunz), bence bunun üzerine yoğunlaşın ve paylaşımlarınızı hastalıklar korunma ve tedavi yöntemleri üzerine kurun, ileride bunun getirisi size çok daha büyük olacaktır.

FÜKRET

Uzman Üyemiz
Adı
FİKRET
Soyadı
SAĞ
bencede sitede admin olması gerekli ömer arkadaşın dediklerine aynen katılıyorum

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
bu konu daha önce de tartışıldı ama sonuç getirmedi, dün yine başka bir konu alrında bu birşekilde gündeme geldi - http://www.muhabbetkusuureticileri.org/index.php/topic,11419.msg268546/topicseen.html#new ama bugüm açtığınız konu daha isabetli olmuş, en azından kendi başlığı var ve bu başlık altında kullanıcılar fikir beyan edebilirler.

Ömer bey sizi yönetici olarak değil de değerli bilgilerinizi forumda paylaşan birisi olarak görmek bizi daha çok mutlu edecektir...veterinerlik okuyorsunuz (veya ders veriyorusunz), bence bunun üzerine yoğunlaşın ve paylaşımlarınızı hastalıklar korunma ve tedavi yöntemleri üzerine kurun, ileride bunun getirisi size çok daha büyük olacaktır.
Öğrenciyim abi ve bu konuya özellikle önem veriyorum okulda dediğiniz gibi. Benimki nacizane bir fikirdi kendimi size borçlu hissettiğim için, siz büyüklerimiz çok daha iyi bilirsiniz tabiki benim için sorun yok elimden geldiği kadar bu dernek üyelerine ve site üyelerine yardım etmeye çalışıyorum. Umarım bu güzel yuva altında daha nice güzel şeylere imza atılır ve katkım olursa ne mutlu bana

omerkaantekin

Uzman Üyemiz
Adı
Ömer Kaan
Soyadı
TEKİN
Ömer KAANTEKİN' Alıntı:
3. sınıf öğrencisiyim abi ve kanatlı ve egzotik hayvanlara özellikle önem veriyorum okulda dediğiniz gibi. Benimki nacizane bir fikirdi kendimi size borçlu hissettiğim için, siz büyüklerimiz çok daha iyi bilirsiniz tabiki benim için sorun yok elimden geldiği kadar bu dernek üyelerine ve site üyelerine yardım etmeye çalışıyorum. Umarım bu güzel yuva altında daha nice güzel şeylere imza atılır ve katkım olursa ne mutlu bana

trharekat

Uzman Üyemiz
Adı
İBRAHİM
Soyadı
ÇOPUR
O.Sami ŞEN' Alıntı:

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
konuyu başından beri takip ediyorum
neden bu kadar büyütüldü bu konu anlamış değilim
siteye üye 7000-8000 kusur üye var diyorsunuz
günlük aktif yorumcu sayısı 10-15 i geçmiyor???
ki zaten bu 10-15 kişi dışında kimse yardım isteyen konu sahiplerine yorum yazmıyor????
daha neyinden rahatsızsınız ki  o halde???
hep aynı konular açılıyor deniliyor?
farklı konlardan kasıt nedin bilelim de ona göre konu açılsın!!!
kimse kusura bakmasın meğer ne kadar büyük sorun varmış sitede, birbirine hakaret eden edene sanki??
ya beyler siz bu kuş işine başladığınızda çok mu şey biliyordunuz??
tabiki bilmeyen arkadaşlarımız açacak konularını
zaten açanlarada (2-3 kişi dışında) yardım amaçlı yazdığınızda yok?
boş verin o halde okumayın başlıkları foruma girin ara kısmından istediğiniz konuyu açın okuyun
şu başlıkta günay hocam hariç
kaçınız konu sahiplerine yardımcı oldunuz ki??
benim görüşüm sıkıntı yok
bide başımıza oyun sitelerindeki modları atayalım, modların kaprisleri ile uğraşalım,
he aynı konularımı gördünüz? benimm gibi okumayın diğer konulara bakın derim
sabah sabah biraz ağır oldu sanki kusura bakmayın, sevgiler saygılar...

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
ağır olmadı aga, herkez kendine göre haklı olacak ama senin sorduğun soruların cevapları zaten içinde. En basit örne onca yardım konusu peş-peşe açılmamış olsa, gerçek yardım eden konular zaten milletin gözünün önünde olmuş olur...yani yardım konusu açmalarına gerek kalmaz. Dediğin gibi kimse doğuştan kuşlar hakkında bilgili ve tecrube sahibi olmuyor. Herkezin (ben dahil) yaptığı gibi hazıra cevap beklemeyip kolları sıvayacak ve sitede araştırmaya başlayıp okuyup bilgilenecek. Kendimden örnek vermek isterim...onca bilgiyi sitede konular açıp soru sorarak öğrenmedim. İlk kuşumu almadan 2 tane muhabbet kuşu forumuna ve 2 tane de derneğe yüyeidim, henüz tek bir kuşum bile yokken her iki dernekten 100er aded bileziğim vardı. 4 ay sezsiz-sedasız o forumlardaki paylaşılan bilgileri yalayıp yuttum. Kuşlarıma adam gibi yaşam koşulları oluşturup onlara iyi bakacağımdan emin olduktan sonra kuş almaya başlarım. Ona rağmen akıla gelebilecek tüm kuş hastalıkları gelip bizi buldu...sınav gibi 4-5 aylık bir dönem geçirdik. Hakaret etmek haddimiz değil, kendi adıma söylemem gerekirse ben insanların biraz inisyatif almalarını bekliyorum, çalışsınlar...bu sitedeki onca bilgi birikimi başkaların da gelip faydalanmaları için arşivleniyor. Bu nedenle insanlar bu arşivi kullanmasını öğrenmeleri gerekiyor. Yoksa hani 2 tane adamı oturt buraya, çağrı merkezi gibi çalışsınlar...kimin ne sorusu varsa cevaplasınlar. Tabii ki yeni konular açılacak ama o konuların bencilce sırf kendini düşünerek değil de geriye kalan 8000 küsür insanın da faydalanabileceği nitelikte konular olması daha iyi olur. İlk üye olduğumda bu sitenin anasayfası herkezin faydalanabileceği konularla dizili oluyordu ve hiç de yeni konu açıp soru sorma ihtiyacı duymadım, sebebi kullanıcılar bu konuları paylaşan insanların tecrube ve bu tecrubelerini paylaştıkları için minnet duyordu. Sen daha ozamanlarda bu siteye üye değildin...burada ne adamlar vardı bir bilsen, ama artık o adamların profillerine girip baktığımda son aktif olma zamanı 2011 filan ay diyor...yani bu bilgi fışkıran adamlar buraya küstü...sebebini artık kendin tahmin et. Gün geçtikçe burası forumdan daha çok MSN Messenger'a benzemeye başladı...sorunu sor - cevabını al - yorum yazanlara teşekür bile etmeden işine devam et. Bana kimse zorla kardeşim bu adama cevap yaz ve bilgi ver demiyor...yaptığım için madalya takan da yok...kıçıma artı puan yazdırma peşinde de değilim. Tek sebep insanların kuş besleme konusunda mümkün olduğunca bilgilenmeleri ve bunu yaparken bilinçli, kendilerine güvenerek yapmalarını katkıda bulunmak.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
Günay DÖNMEZ' Alıntı:
İlk üye olduğumda bu sitenin anasayfası herkezin faydalanabileceği konularla dizili oluyordu ve hiç de yeni konu açıp soru sorma ihtiyacı duymadım, sebebi kullanıcılar bu konuları paylaşan insanların tecrube ve bu tecrubelerini paylaştıkları için minnet duyordu. Sen daha ozamanlarda bu siteye üye değildin...burada ne adamlar vardı bir bilsen, ama artık o adamların profillerine girip baktığımda son aktif olma zamanı 2011 filan ay diyor...yani bu bilgi fışkıran adamlar buraya küstü...sebebini artık kendin tahmin et. Gün geçtikçe burası forumdan daha çok MSN Messenger'a
    Günay bey, sizde eskilerden siniz..
    Biz en azından o kıymetli Muhabbetkuşu severleri tanıma fırsatı bulabildik; Dürüst, ilgili, bilgili-paylaşımcı..

2010 yılında verilen cevapların kalitesiyle günümüz kıyaslandığında fark bariz ortada; Malesef yeni jenerasyon bindiği dalı kesiyor..

nilcafe

Uzman Üyemiz
Adı
Hasan
Soyadı
ÇELİK
Günay Abi Çok dogru demişsin.
Kimseye konu açmasın diye dayatma yapılmıyor yapılmayacakta.
ama açılacak konu araştırılsa kesin  araştıracağı konu hakkında en az 10 tane konu acıldıgının farkına varacak insanlar.
konu açma için en az 50  100 msj limiti konulması bu  forum kirliliğinin önüne  bir nebze geçmiş olacak.
daha  10 dakika önce (REZENE + ANASON + MAVİ HAŞHAŞ) üzerine arama yaptım forumda ve BİTKİ ÇAYLARI başlıklı 5 tane konu çıktı karşıma  ve bir okadarda bu konu hakkında soru sorulan başlıklar.hepside birbirinin aynısı farklı hiç bir şey okuyamadım. kopyala yapıştır gibi resmen.