ağır olmadı aga, herkez kendine göre haklı olacak ama senin sorduğun soruların cevapları zaten içinde. En basit örne onca yardım konusu peş-peşe açılmamış olsa, gerçek yardım eden konular zaten milletin gözünün önünde olmuş olur...yani yardım konusu açmalarına gerek kalmaz. Dediğin gibi kimse doğuştan kuşlar hakkında bilgili ve tecrube sahibi olmuyor. Herkezin (ben dahil) yaptığı gibi hazıra cevap beklemeyip kolları sıvayacak ve sitede araştırmaya başlayıp okuyup bilgilenecek. Kendimden örnek vermek isterim...onca bilgiyi sitede konular açıp soru sorarak öğrenmedim. İlk kuşumu almadan 2 tane muhabbet kuşu forumuna ve 2 tane de derneğe yüyeidim, henüz tek bir kuşum bile yokken her iki dernekten 100er aded bileziğim vardı. 4 ay sezsiz-sedasız o forumlardaki paylaşılan bilgileri yalayıp yuttum. Kuşlarıma adam gibi yaşam koşulları oluşturup onlara iyi bakacağımdan emin olduktan sonra kuş almaya başlarım. Ona rağmen akıla gelebilecek tüm kuş hastalıkları gelip bizi buldu...sınav gibi 4-5 aylık bir dönem geçirdik. Hakaret etmek haddimiz değil, kendi adıma söylemem gerekirse ben insanların biraz inisyatif almalarını bekliyorum, çalışsınlar...bu sitedeki onca bilgi birikimi başkaların da gelip faydalanmaları için arşivleniyor. Bu nedenle insanlar bu arşivi kullanmasını öğrenmeleri gerekiyor. Yoksa hani 2 tane adamı oturt buraya, çağrı merkezi gibi çalışsınlar...kimin ne sorusu varsa cevaplasınlar. Tabii ki yeni konular açılacak ama o konuların bencilce sırf kendini düşünerek değil de geriye kalan 8000 küsür insanın da faydalanabileceği nitelikte konular olması daha iyi olur. İlk üye olduğumda bu sitenin anasayfası herkezin faydalanabileceği konularla dizili oluyordu ve hiç de yeni konu açıp soru sorma ihtiyacı duymadım, sebebi kullanıcılar bu konuları paylaşan insanların tecrube ve bu tecrubelerini paylaştıkları için minnet duyordu. Sen daha ozamanlarda bu siteye üye değildin...burada ne adamlar vardı bir bilsen, ama artık o adamların profillerine girip baktığımda son aktif olma zamanı 2011 filan ay diyor...yani bu bilgi fışkıran adamlar buraya küstü...sebebini artık kendin tahmin et. Gün geçtikçe burası forumdan daha çok MSN Messenger'a benzemeye başladı...sorunu sor - cevabını al - yorum yazanlara teşekür bile etmeden işine devam et. Bana kimse zorla kardeşim bu adama cevap yaz ve bilgi ver demiyor...yaptığım için madalya takan da yok...kıçıma artı puan yazdırma peşinde de değilim. Tek sebep insanların kuş besleme konusunda mümkün olduğunca bilgilenmeleri ve bunu yaparken bilinçli, kendilerine güvenerek yapmalarını katkıda bulunmak.