Yeni konuşmaya başlayan kuş için önerileriniz

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Merhaba arkadaşlar benim kuşum yeni yeni konuşmaya başladı.Fakat şöyle bir sıkıntım var çalıştığımız için evde kimse olmuyor kuşum ile sohbet edecek kimse olmuyor acaba evde olmadığımızda ona nasıl bir ilgisini çekecek şeyler yaptırabiliriz.

Sesimi kayıt yaptım babacık,cic kuş, canım,fıstık gibi kelimeleri kayıt yaptım bilgisayardan onu dinletiyordum forumdan arkadaşımız bildiğim kadarı ile kuş strese girebilir dedi aynı şeyleri duyacağından dolayı dedi başka neler yapmam gerekir burdan acil yardımlarınızı bekliyorum saygılarımla.

Kuşun şimdilik Cici kuş dediğinin videosu aşşağıdadır ama biraz daha ilgi lazım heralde SAYGILARIMLA.

Not: ÇOCUK ŞARKILARI DİNLET DEDİLER güzel bir kaynak bulamadım yardımcı olacağınız birşey var ise paylaşırsanız çok sevinirim.

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
iKonu ile ilgili yardimci olacak sayin degerli arkadaSlar varmı

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
kafesin yanına radyo koy . Bir hafta şarkı kanallı bir iki haftada bol konuşmalı kanal olsun.
işe yarar kanısındayım.

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
tek beslenen kuşlar için kayıt kesinlikle olmaz.
evinde tek besleyen biri olarak diyebilirim ki, günlük yarım saat konuşma bile yeterli. bende işim dolayısıyla sabah 7 akşam 3 çalışıyorum. tek beslediğim kuşum bir buçuk yaşında. şu an 30 kelime konuşuyor. bir arkadaşım var o da sizin gibi kayıt yöntemini yaptı. bir yaşında ve 6-7 kelime ancak konuşuyor. emin olun kuşlar aradaki farkı anlıyor. hem sizin elinizdeyken size güven duyup sizi dinlemesi ve tekrar etmesi emin olun çok daha güzel. akşamları gelip 5 dklık 3-4 tekrardan sonra işler yoluna girecektir. ama hem siz sıkılmayın hem de kuşunuzu sıkmayın. ve 2 günde anlamasını ve tekrar etmesini beklemeyin

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
YUSUF YILMAZ BEY PEKİ BANT KAYDI İYİ OLMAZ DİYORSUNUZ.BENDE SOYLE YAPSAM BUGUN ÇOCUK ŞARKILARI ALDIM ICINDE BAYA COCUK SARKILARI VAR ONLARI DINLETSEM VE BIDE TRT COCUK KANALINI DINLETIYORUM SIKILMASIN DIYE ACABA YANLIS YAPIYORMUYUM VEREVEGINIZ BILGILER ICIN TESEKKUR EDERIM. :)  :)

NOT  BU ISLEMI EVDE YOKKEN YAPIYORUM.

Vedat ŞEN

Uzman Üyemiz
Adı
Vedat
Soyadı
ŞEN
Günde iki saat ilgilenip alçak sesle tekrarlayın öğretmek istediklerinizi.. kaynanama hediye ettiğim kuşum 18-20 kelime öğrendi 5 ayda:))

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
evet sıkılmaması için şarkı türkü olur ama şu da var m. kuşları gün içinde de dinleniyorlar. yanında sürekli şarkı olan bir kuş da dinlenemez uyuyamaz. eğer imkanın varsa bir iki saatlik bir şarkı türkü molasından sonra kuşunuz dinlensin. konuşturma amaçlı olarak emin olun akşamları yapacağınız egzersizler yeterli olacaktır. 20 dk bilemediniz 30 dk kafidir. fazlasından zaten sıkılacak ve sizi dinlemeyecektir. sanırım akşamları evdeyken kuşu kafese sokmuyorsunuzdur. bu müddet size fazlasıyla yeter. parmağınıza alın ve öğretmek istediğiniz kelimeyi tek ağızdan tekrar edin. tabi bu arada bu konuşma yeteneği kuştan kuşa da değişir. kuşun yaşına göre değişir egzersize göre değişir. ama altın kural ne kadar ilgi o kadar kelime :)

mkemal51

Uzman Üyemiz
Adı
Ali Kemal
Soyadı
Soysal ( Tosun)
Yusuf bey kusu elime alnadan kafesinde iken alistirma yapsam olur mu pek cunku elime alinca ucup evin bir kosesine konuyor. :)

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
Vedat ŞEN' Alıntı:
Günde iki saat ilgilenip alçak sesle tekrarlayın öğretmek istediklerinizi.. kaynanama hediye ettiğim kuşum 18-20 kelime öğrendi 5 ayda:))