yeni kuş ( FOTORAFLI )

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
abilerim kuş yakaladım kuyruğu fln yok yeni yeni çıkmaya başlamış ama onrada kıtılmış yani sap gibi napmalıyım suyuna vitmin koymalımıyım yada ağırmı gelir koyduğum fitamin çok heycanlı tüyleri fln kötü biraz belliki bayadır dışarda. ne tür bakımlar yapmalıyım bide üzerinde kuş bisliği var nasıl temizlicem yardımlarınızı bekliyorum bide tekrar salayımmı sizce CİNSİNİ IRKINI YAŞINI DA SÖYLERMİSİNİZ

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
öncelikle resim alalım kardeşim...sen yinede  suyundan vitamini eksik etme yem karısımın zengın olsun  mamasını gag tasını kalamar kemiğinide(normalde olması gerekenler bunlardır zaten)......ve kafes ebatında  40*40*40  olsun....muhtemelen ürkektir o yuzden  boyundan yuksek bir yere kafesi as.....sadece  yem su ziyareti için rahatsız et zamanla stresini atıp  ortama alısır  daha sonraki  davranıslarına göre  buradan yardım ederiz  siz dediklerimi adım adım uygulayın yeter....vitamin olarakta; aşağıdaki tavsiyemdir...( tabiii üstadlar ne der bilemem)

Witte Molen WM Forte Kuş Vitamini 25 gr
Tüm Süs Kuşları İçin Suda Eriyen Güçlü Vitamin ve İz element İçeren Preparat

Witte Molen WM Forte suda eriyen preparat kuş vitamini tüm süs kuşlarının gereksinim duyduğu vitamin ve iz elementleri içerir. Yüksek bir biyolojik etkiye sahiptir. WM Forte kuş vitamini, kuşunuzun vücut direnci azaldığı, aşı, tüy dökme ve stres gibi dönemlerinde kuşunuz için ideal bir tamamlayıcıdır. WM Forte kuş vitamini, kuşların doğurganlığını artırır ve sonuçta daha iyi civcivler çıkmasını sağlar. WM Forte kuş vitamini aynı zamanda kuşunuzun gelişimini desteklemek ve onu ödüllendirmek içindir.

İçeriğinde Bulunan İz Elementler:
Demir, çinko, mangan, bakır, iyot, kobalt, selenyum.
Analiz:
A vitamini      10.000.000 I.E./kg            B1 vitamini    1.250 mg/kg
D3 vitamini    1.000.000 I.E./kg            B2 vitamini    2.250 mg/kg
E vitamini      19.000 mg/kg                  B6 vitamini    2.500 mg/kg
K3 vitamini    2.500 mg/kg                  B12 vitamini  10 mg/kg
Kullanım:
1 gram (2 ölçü kaşığı) vitamin tozunu 1 litre suyun içinde eritin; bu şekilde 5 gün boyunca kuşunuza veriniz. Bu periyot sırasında hiçbir içme suyu vermeyiniz. Eğer gerekli ise aynı işlemi birer hafta arayla tekrarlayınız. Çözeltiyi her gün taze olarak ekleyin. Nemli olmayan serin bir ortamda saklanmalıdır.....
**********************SAYGILARIMLA*************************

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
Karahan UZUN.' Alıntı:
öncelikle resim alalım kardeşim...sen yinede  suyundan vitamini eksik etme yem karısımın zengın olsun  mamasını gag tasını kalamar kemiğinide(normalde olması gerekenler bunlardır zaten)......ve kafes ebatında  40*40*40  olsun....muhtemelen ürkektir o yuzden  boyundan yuksek bir yere kafesi as.....sadece  yem su ziyareti için rahatsız et zamanla stresini atıp  ortama alısır  daha sonraki  davranıslarına göre  buradan yardım ederiz  siz dediklerimi adım adım uygulayın yeter....vitamin olarakta; aşağıdaki tavsiyemdir...( tabiii üstadlar ne der bilemem)

Witte Molen WM Forte Kuş Vitamini 25 gr
Tüm Süs Kuşları İçin Suda Eriyen Güçlü Vitamin ve İz element İçeren Preparat

Witte Molen WM Forte suda eriyen preparat kuş vitamini tüm süs kuşlarının gereksinim duyduğu vitamin ve iz elementleri içerir. Yüksek bir biyolojik etkiye sahiptir. WM Forte kuş vitamini, kuşunuzun vücut direnci azaldığı, aşı, tüy dökme ve stres gibi dönemlerinde kuşunuz için ideal bir tamamlayıcıdır. WM Forte kuş vitamini, kuşların doğurganlığını artırır ve sonuçta daha iyi civcivler çıkmasını sağlar. WM Forte kuş vitamini aynı zamanda kuşunuzun gelişimini desteklemek ve onu ödüllendirmek içindir.

İçeriğinde Bulunan İz Elementler:
Demir, çinko, mangan, bakır, iyot, kobalt, selenyum.
Analiz:
A vitamini      10.000.000 I.E./kg            B1 vitamini    1.250 mg/kg
D3 vitamini    1.000.000 I.E./kg            B2 vitamini    2.250 mg/kg
E vitamini      19.000 mg/kg                  B6 vitamini    2.500 mg/kg
K3 vitamini    2.500 mg/kg                  B12 vitamini  10 mg/kg
Kullanım:
1 gram (2 ölçü kaşığı) vitamin tozunu 1 litre suyun içinde eritin; bu şekilde 5 gün boyunca kuşunuza veriniz. Bu periyot sırasında hiçbir içme suyu vermeyiniz. Eğer gerekli ise aynı işlemi birer hafta arayla tekrarlayınız. Çözeltiyi her gün taze olarak ekleyin. Nemli olmayan serin bir ortamda saklanmalıdır.....
**********************SAYGILARIMLA*************************
peki salayımmı yani dışarda yaşamaya alışmışmıdır onu doğasından kopartmak istemem ama sonuçtta önümüz kış ölür mü yaşarmı bide diyer kuşlarımla birleştirirsem öldürürlermi nolur.bende deep fist multisol diye bi vitamin yar ondan kullansam sorun olurmu

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
ÜSTAD  KONUYU BEN MUHABBET KUSU OLARAK ALDIM...VE  ÜLKEMİZDE  HİÇ BİR MUHABBET KUSU DOGADA YASAYAMAZ

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
fotoraf koydum arkadaşlar cins ve yaşınıda söylermisinizz

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
kusun türü  muhabbet  takriben  5 aylık gibi  ve dişi ceresi uzak kalmıs  ama  dişi olma ihtimali yüksek...kesinlikle salmayınız  karga atmaca için güzel bir kahvaltı...size ilk basta yazdıklarımı uygulayınız......zamanla eş alırsınız  belki ilerde  yavrularına bile  yorum yaparız burada.....herseyden  önce  mantar ilacı  yada  en iyisi elma sirkesiyle ayak ve gagasını pamuk vasıtasıyla temizleyiniz  sonra eczanelerde  bulunan sarı melhem dediğimiz terramycin mi pamuk yardımıyla 3 gün kadar sürün  ve elma sirkesini  bir sprey kutusuna koyun ve kafası harıc kusu tumuyle dezenfenkte edin yani  uzaktan  15  cm kadar  püskürtün   

15  dk arayla  3 kere yapınız...buradaki baksat kusun nerden geldiği belli değil ve  dısardan evinize hangi tür baktarileri getirdiği belli değil.....suyuna 5 damla elma sirkesi damlatın ve  bir gün kdar kalsın  bunu  her  3 günde bir uygulayın 10 gün boyunca  tami toplamda  3  kere yapmıs olacaksınız.....saygılar..

yılmazzz

Takipçi Üyemiz
Adı
YILMAZ
Soyadı
OK
Karahan UZUN.' Alıntı:
kusun türü  muhabbet  takriben  7 aylık gibi  ve dişi ceresi uzak kalmıs  ama  dişi olma ihtimali yüksek...kesinlikle salmayınız  karga atmaca için güzel bir kahvaltı...size ilk basta yazdıklarımı uygulayınız......zamanla eş alırsınız  belki ilerde  yavrularına bile  yorum yaparız burada.....
c    yanlş anlamayn ama bna yedi aylktan daha kücük geldi bisey daha var  kuyruk ruk sorunu var kuyruğu kürdan gibi dört beştane ckmış onaları çekeyimmi  ve kafes skntısı çekiyorum ne önerirsiniz yapmayı düşunuyorum ama nasl yapacağma karar vermedim

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Yılmaz OK' Alıntı:
c    yanlş anlamayn ama bna yedi aylktan daha kücük geldi bisey daha var  kuyruk ruk sorunu var kuyruğu kürdan gibi dört beştane ckmış onaları çekeyimmi  ve kafes skntısı çekiyorum ne önerirsiniz yapmayı düşunuyorum ama nasl yapacağma karar vermedim
....................çekin bence  yenisi gelir zamanla..kafeste pvc  öneririm tek katlı  ileriye yönelik  yada  şimdilik  40*40*40  üretim kafesleri var  onlardan kullanınız  pvc  yaptırana kadar.....AYRICA  KUS YURTDISINDAN KACAK GELMİŞ BELLİ KAFASINDAKİ KIRMIZI BOYADAN SAYMAK AYIRMAK İÇİN  KULLANIRLAR KACAKCILAR..

kutay19

Takipçi Üyemiz
Adı
HAKKI
Soyadı
ÇETİN
bence kuş 2 aylık falan daha yavru...
çünkü kafasındaki çizgiler bile silinmemiş daha...
zaten kafasıının boyalı olmasından da anlaşılıyor..
ya bir üretimhaneden yada bir pet shoptan kaçmış olabilir...

mücahit

Takipçi Üyemiz
Adı
mücahit
Soyadı
irez
arkadaşlar kuş 6-7 aylık olsa gözlerinde beyaz halka olurdu tahminen 3 aylık filan