Yeni kuşlarım hakkında bilgi

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
merhaba uzun zamandır bu forumu takip ediyorum çok değerli üstatlar var, bilgili insanlar.
6-7 sene önce 10-15 çift kuşum vardı çok olmasa da biraz tecrübe sahibiyim. o zamandan bu zamana bir daha muhabbet beslemedim en son kızılayda dolaşırken dayanamayıp 2 adet iri kuş aldım tahminimce erkek ingiliz kırığı dişiden ise emin değilim vücudu iri fakat kafa yapısı yerli gibi. kuşlar çift değiller dişi çok kızışmıştı ve jumbo boy kafesi içerisinde bu erkeğe sulanıyordu, erkekte biraz karşılık veriyor biraz da kaçıyordu. erkeğin bileziğinde 12 yazıyor sanırım 2012 doğumlu fakat CZ neresi bilemedim. bir kaç fotoğrafını ekliyeceğim yorumlarınızı bekliyorum.
fotoğrafları çekerken erkek biraz ürktü dişi de üstüne gidince biraz eğildi falan.

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Maşallah kuşlarınıza güzel kuşlar. Erkek benim kuşa benziyor hem rengi hemde ürkekliği :)

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Maşallah kuşlarınıza güzel kuşlar. Erkek benim kuşa benziyor hem rengi hemde ürkekliği :)
teşekkür ederim umarım çift olurlar beni üzmezler :)
ankaralı değilim dolayısıyla kuş alırken çok çekindim kandırılıyor muyum vs diye. ama kuşları beğenerek aldığım için içim rahat. jumbo kafesindeki kuşların tanesine 125 tl istiyorlardı bu ikisini toplamda 150 tl aldım. bu ikisi kırıklar öyle tahmin ediyorum en azından fakat safkan olduğunu düşündüğüm kuşlarda vardı yanlarında. jumbo üretiminin zor ürediğini bildiğimden kırık olsunlar benim olsunlar dedim :)

jany

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Dikbaş
Maşallah güzel kuşlar güle güle besleyin...

muhendis155

Uzman Üyemiz
Adı
İSA
Soyadı
YAYILKAN
cz çek oluyor. Bana kuş iri çek kuşuna benzettim. Onlarda ingilizler kadar oluyor.

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Nereden aldınız Kızılayda ki petshoplardan mı?
evet kızılayda bi dünya yer dolaştım saçma sapan kuşlar vardı bir çoğunda. eş dediğimde birbirinin suratına bakmayan  kuşları eş diye satmaya kalkan çıktı. 2 aylık yavruyu eşe gelir diye satmaya kalkan çıktı vs. bu ikisini alırken uzun uzun düşündüm ve gözlemledim, normalde hareketli erkek kuşları çok beğenirim bunda tam tersi oldu. erkeğin burnu mor bu da çiftleşmeye hazır olduğunun işareti fakat çok durgun nedense. arada coşuyorlar ama. bu gün 3. günü eve gelmelerinin dişiyi yuvalığın içine bakarken yakaladım az önce :))

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Dişi baya hızlıymış maşallah. iki haftadır bende olan bir dişi var 6 aylık filan bende bugün sabah kafeste onu göremedim bi an korktum nereye gitti diye bir yer buldu çıktımı dedim bi baktım sesimi duyunca yuvadan kafasını uzattı :)

berkaykismali

Yeni Üyemiz
Adı
Berkay
Soyadı
Kısmalı
ikisi de çek cinsi kuşlar mı? bu arada yaşarı tahminimce dişi 9-1 yaşında erkek 1 yaşında gibi (bileziğinde 12 yazıyor)