YENİ KUSUM HASTA

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Merhabalar saniyorum yeni aldigim disi kus hasta poposunda boklar yapişmiş biraz isal gibi. Ne vermeliiyim isalinin gecmesi  icin. Gerci hic hasta gibi gozukmuyo gayet harketli ama yine de tedbiri elden birakmamak lazim. Elimde bi tane vitamin var  adce vitamini onda mi suyuna karistirsam ne yapsam

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
ustadlardan ogrendigim kadari ile sulu mamalari kes yesillik verme haslanmis patates kullan . benim aldigim kusta oyle idi yikadim bi guzel sonra kuruladim ama sobanin onunde havlu falan kulllanma . daha sonra vitamin verdim ve haftada bir suyuya yarin cay kasigi karbonat verdim . suan ishalde buyuk bir azalma var ve poposu gayet temiz . ustadlar ne der buna bilmiyorum bende sizin gibi acemi biriyim

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Aslinda diskisi cok sulu degil ama poposuna yapisiyo. Simdi yikarsam usur bi de bana aliskin olmadigi icin cok korkar herallde. Gayet saglikli gozukuyo anlamadim gitti :)

toprak-zemin

Uzman Üyemiz
Adı
Barış
Soyadı
ÜRGEN
Hande ÖNENERK' Alıntı:
Aslinda diskisi cok sulu degil ama poposuna yapisiyo. Simdi yikarsam usur bi de bana aliskin olmadigi icin cok korkar herallde. Gayet saglikli gozukuyo anlamadim gitti :)
bir kereligine mahsus kendin yika bence ama soguk bir yer olmasin kalofirerin onunde yada elekririkli sobanin onunde iyice yikA sonra kurula . cunku diskisi poposunda kurursa diskisini yapamaz ve olur .

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Barış URGEN' Alıntı:
bir kereligine mahsus kendin yika bence ama soguk bir yer olmasin kalofirerin onunde yada elekririkli sobanin onunde iyice yikA sonra kurula . cunku diskisi poposunda kurursa diskisini yapamaz ve olur .
Simdi temizledi. Elime alinca cok fena isiriyo bi kac kere almayi denedim. Bi de poposund tuyler neden dokulmus olabilir bir fikriniz var mi

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
avi diare veya avimet k ishal ilacı var,geciktirmeden kullanırsanız iyi olabilir,cereyanda kalmamasına özen göstermeniz gerekiyor çok hassaslar,sıcak uygulamak iyi gelebiliyor bende uyguluyorum.Yanlız ishal çok halsiz düşürüyor dikkat edin vitamin desteğindede bulunursanız iyi olur bu avidiare den sonra.
Umarım iyi olur

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Mustafa KARAKAYA...' Alıntı:
avi diare veya avimet k ishal ilacı var,geciktirmeden kullanırsanız iyi olabilir,cereyanda kalmamasına özen göstermeniz gerekiyor çok hassaslar,sıcak uygulamak iyi gelebiliyor bende uyguluyorum.Yanlız ishal çok halsiz düşürüyor dikkat edin vitamin desteğindede bulunursanız iyi olur bu avidiare den sonra.
Umarım iyi olur
Kusum sıcakt duruyo alalı bir gün oldu sabah gayet iyiydi aksam eve geldigimde diskisinin tuylerine yapistigini gordum simdi temizledi.fotografini cekip gondrmek istiyodum ama elimi isiriyo kaçırıyorum. Yarin ilac almaya calisicam bakalim umarim biran once iyilesir.  :(

mytheron

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
karakaya
getirirken yolda gelirken bile etkilenmiş olabilir

aras78

Uzman Üyemiz
Adı
yusuf
Soyadı
yılmaz
aynı problem bende de var. forumda konu açtım. 2 gündür takipteyim temizledim poposunu ve zeytinyağı sürdüm. tıkanmadan şüpheleniyorum. ama görünürde yumurtada yok. bekliyorum bende

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Dışkı yapışip temizlenmezse kötü olabilir ılık su yardımı ile temizleyin benimde Ali Ünal abi den getirdiğim kuşlar aynı sorun oldu mamayı kestim kuru yem verdim 1 kaç gün icinde gecer gecmis olsun

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Yusuf YILMAZ..' Alıntı:
aynı problem bende de var. forumda konu açtım. 2 gündür takipteyim temizledim poposunu ve zeytinyağı sürdüm. tıkanmadan şüpheleniyorum. ama görünürde yumurtada yok. bekliyorum bende
Benimki poposundan saydam ip gibi sey diskiliyor ve katı dışkıları da bun saydam dışkıya yapışıp sallanıyoru. Ne oldugunu cözemedim. Yakalayamıyorum da yakalasam sıcak suyls banyo ettiricem . Sizin kusunuzda bir gelisme olursa haber verin mutlaka :(

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Hamdi KALİ' Alıntı:
Dışkı yapışip temizlenmezse kötü olabilir ılık su yardımı ile temizleyin benimde Ali Ünal abi den getirdiğim kuşlar aynı sorun oldu mamayı kestim kuru yem verdim 1 kaç gün icinde gecer gecmis olsun
Sizin kuslarin durumu nasil simdi?

onur albayrak

Üyemiz
Adı
onur
Soyadı
albayrak
Hande bir petshop a git avimet ve aviastim al sadece ishal yoktur onda benim kusumda ayni rahatsizdi bunlari 1 hafta kullandim turp gibi simdi susturamiyorum yerinde durmuyor sende oyle yap

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
KUŞUNUZU SICAK BİR YERE ALIN VE VİTAMİN DESTEĞİ VERİN İNŞALLAH DÜZELECEKTİR POPO KISMINI TEMİZLEDİKTEN SONRA BİRAZ ZEYTİN YAĞI SÜRÜN O BÖLGEYE GEÇMİŞ OLSUN

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
KUŞUNUZU SICAK BİR YERE ALIN VE VİTAMİN DESTEĞİ VERİN İNŞALLAH DÜZELECEKTİR POPO KISMINI TEMİZLEDİKTEN SONRA BİRAZ ZEYTİN YAĞI SÜRÜN O BÖLGEYE GEÇMİŞ OLSUN
[/quote
elimde muhabbet kuslariyla ilgili bi kitap var orda kusumun bagirsak iltihaplanmasi oldugunu yaziyo ve kitpata soyle yaziyo:  kus otuz derece sicaklikta bir yere alinir uc gun sonra sicaklik gittikce dusrulerek normal sicakliga getilir. Yemlerin uzereine karbonat serpilir. Ve sularini hergun tazelemek sartiyla on damla terramycine damlatilir. İyilesinceye degin yesillik ve meyveleri kesilir.
Otuz derece sicakligi ayarlayamicam ama digerlerini uygulamayi dusnuyorum bakalim bi faydasi olucak mi

hande onenerk

Takipçi Üyemiz
Adı
hande
Soyadı
onenerk
Arastirmalarima gore bagirsak iltihaplanmasi  olmus kusumda. Umarım olumcul bisey degildir  :(