yeni mubiş alıcam yardım

yağız52

Yeni Üyemiz
Adı
Yağız
Soyadı
Başar
Slm arkadaşlar tekrar muhabbet beslicem 4 yıl önce beslemiştim tek başına erkekti konuşmuyodu ama bana çok alışmıştı salıyodum 2 uçuyo omzuma kafama konuyodu öpüyod beni :DD 2 buçuk yıl besledim ani bir nedenle öldü yeniden almayı planlıyorum eski mubişimin kafesini çatıya  koymuştum alıcam ii ce sıcak suyla yıkıcam temizlicem ve yine tek beslemeyi düşünüyorum erkek alacamda bana yardım edin daha yeniyim eskiden araştırmıodum şimdi araştırıyorum nasıl beslerim yani ne gerekli her türlü yoruma açığım bol bol tavsiye verin lütfen  :)

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Yavru almanı tavsiye ederim, 35 günlük yeni yuvadan atlamış bulursan çok daha çabuk evcilleşir. Bana göre erkek muhabbetler dişilere göre daha çabuk evcilleşiyor. Kafesi çok iyi dezenfekte et. Deterjanlı suyla yıka, bol suyla durula... Kaliteli yemler kullan,kafeste mutlaka kumu ayrı bir yemlikte sürekli bulunsun... Kafese kalamar kemiği alıp takabilirsin,kalamar kemiği bulamazsan gaga taşları satılıyor onlardan alıp takabilirsin...  Kuş tek kalacağından haftada bir protein ihtiyacını karşılayabilmesi için mama hazırlayıp verebilirsin. Suyunu hergün değiştirmelisin ya da 2 günde bir değiştirmelisin,değiştirilmeyen bekleyen sularda mikroorganizmalar çabuk çoğalır. Yine suyuna haftada bir vitamin takviyesi yapabilirsin. Kafesin tabanında ızgarası yoksa daha sık temizle kafesi... Benden bu kadar..

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Bu arada ismini düzeltmezsen üyeliğin silinir.. Bu forumda takma ad yerine gerçek isimler kullanılıyor...

yağız52

Yeni Üyemiz
Adı
Yağız
Soyadı
Başar
Ferhat HAN' Alıntı:
Yavru almanı tavsiye ederim, 35 günlük yeni yuvadan atlamış bulursan çok daha çabuk evcilleşir. Bana göre erkek muhabbetler dişilere göre daha çabuk evcilleşiyor. Kafesi çok iyi dezenfekte et. Deterjanlı suyla yıka, bol suyla durula... Kaliteli yemler kullan,kafeste mutlaka kumu ayrı bir yemlikte sürekli bulunsun... Kafese kalamar kemiği alıp takabilirsin,kalamar kemiği bulamazsan gaga taşları satılıyor onlardan alıp takabilirsin...  Kuş tek kalacağından haftada bir protein ihtiyacını karşılayabilmesi için mama hazırlayıp verebilirsin. Suyunu hergün değiştirmelisin ya da 2 günde bir değiştirmelisin,değiştirilmeyen bekleyen sularda mikroorganizmalar çabuk çoğalır. Yine suyuna haftada bir vitamin takviyesi yapabilirsin. Kafesin tabanında ızgarası yoksa daha sık temizle kafesi... Benden bu kadar..
      saoll tşkler bencede erkekler daha çabuk alışıyo keşke  bulabilsem yavru

yağız52

Yeni Üyemiz
Adı
Yağız
Soyadı
Başar
Ferhat HAN' Alıntı:
Bu arada ismini düzeltmezsen üyeliğin silinir.. Bu forumda takma ad yerine gerçek isimler kullanılıyor...
      bu arada ferhat kardeşim ismim doru yağız neyini düzeltim ki ??  :eek:

furrfarr

Uzman Üyemiz
Adı
Furkan
Soyadı
Gümüş
yağız52' Alıntı:
      bu arada ferhat kardeşim ismim doru yağız neyini düzeltim ki ??  :eek:
Ad ve Soyadı olarak düzeltmeniz gerekiyor.Birde yer belirtirseniz üreticilerimizden 30-35 günlük yavrular bulabilirsiniz.