Yeni mubiş- ilk uçuş

sezgin ince

Üyemiz
Arkadaşlar merhaba,
2 yaşındaki dişi muhabbetime birlaç gün önce ondan küçük bir erkek aldım.
Dişim evcil olduğu için bunu pek hoş karşılamadı haliyle :) gagalayıp uzaklaştırıyor erkeği. Erkekse dibinde bitmek istiyor hep :)
Size sorum; şu an ayrı kafesteler ama birbirlerin görüyorlar.. Erkek eve yeni geldiği ve 5-6 aylık olduğu için henüz salmadım. Kızımı ise salıyorum, o uçtukça erkek kafesinde uçmaya çalışıyor. Kızım erkeğin yeni kafesini çok beğendi, sürekli yeni kafes üstünde (erkek kafes içinde) kafesi didkliyor, merakını gideriyor.

Sizce erkeği ne zaman salmalıyım? İkisini beraber salmam sorun olur mu?

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Yeni erkeğin kafesini benimsedikten sonra dişiyi erkeğin kafesine atabilirsin.

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Hangi kafesi kullanacaksanız üretim yapacakken ona ilk önce erkeği atın ve 1-2 hafta tek dursun yanına sonra dişiyi atarsınız. Yoksa dişi dominant davranır. Birbirlerine ve kafese alıştıklarında ise yuvalık takarsınız eğer üretim yapmak istiyorsanız dediklerimi yapmanız gerekir. Ben olsam dediğim gibi yapıp yavru alırım. Dişi erkekle birleştikten bir süre sonra zaten sizi unutacaktır. Yani ele alışkın olması üretimi etkilemez. Eğer erkek ele alışkın olsaydı etkilerdi. İyi forumlar

sezgin ince

Üyemiz
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Hangi kafesi kullanacaksanız üretim yapacakken ona ilk önce erkeği atın ve 1-2 hafta tek dursun yanına sonra dişiyi atarsınız. Yoksa dişi dominant davranır. Birbirlerine ve kafese alıştıklarında ise yuvalık takarsınız eğer üretim yapmak istiyorsanız dediklerimi yapmanız gerekir. Ben olsam dediğim gibi yapıp yavru alırım. Dişi erkekle birleştikten bir süre sonra zaten sizi unutacaktır. Yani ele alışkın olması üretimi etkilemez. Eğer erkek ele alışkın olsaydı etkilerdi. İyi forumlar
Cevap için teşekkür ederim.
Büyük kafesi kullanacağım. Erkek şu an büyük kafeste, kızım ise kendi kafesinde. Bir süre sonra dediğiniz şekilde dişiyi erkeğin yanına atacağım. (ileride yavru almak isterim tabiki)
Dün akşam ilk kez ikisini beraber saldım. Erkek olan sürekli dişimin peşinden uçuyor, kuyruk gibi peşinde :)
Kızım ise çiyak çiyak uçuyor önden, kızıyor ona.
Kafes üstünde beraber dururlarken erkek fazla yaklaşırsa kızım erkeği gagalıyor, zarar vermesin diye gözüm üstünde hep. Şiddetli bir şey yok ortada tabi ama pek hazetmiyor şu an onu..
Bu erkeği geri vermek istemiyorum ama anlaşamazlar diye çok korkuyorum, malum yaş farkı var biraz, o yüzden dertliyim biraz üstatlar :/

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
Sezgin İNCE' Alıntı:
Cevap için teşekkür ederim.
Büyük kafesi kullanacağım. Erkek şu an büyük kafeste, kızım ise kendi kafesinde. Bir süre sonra dediğiniz şekilde dişiyi erkeğin yanına atacağım. (ileride yavru almak isterim tabiki)
Dün akşam ilk kez ikisini beraber saldım. Erkek olan sürekli dişimin peşinden uçuyor, kuyruk gibi peşinde :)
Kızım ise çiyak çiyak uçuyor önden, kızıyor ona.
Kafes üstünde beraber dururlarken erkek fazla yaklaşırsa kızım erkeği gagalıyor, zarar vermesin diye gözüm üstünde hep. Şiddetli bir şey yok ortada tabi ama pek hazetmiyor şu an onu..
Bu erkeği geri vermek istemiyorum ama anlaşamazlar diye çok korkuyorum, malum yaş farkı var biraz, o yüzden dertliyim biraz üstatlar :/
siz erkeği büyük kafese koyup, dişi ile kafeslerini yanyana koyun 10 gün kadar böyle kalsın sonra dişiyi erkeğin yanına atın bu sürede uçurmayın kolay gelsin...