Yeni Muhabbet Kuşu Açlıktan Ölecek, Lütfen Yardım...

gokcencelik

Uzman Üyemiz
o dediginiz ilac mi neyse onun yerine Sera nın iştah acici solusyonu var bir suru bitki kokunden yapilma. internetteki pet malzemesi satan sitelerde bulunuyor. bende hep ise yaramistir kusun az da olsa bisey yemesini sagliyir ve ilac degil. bundsn sonrasi icin aklinizda olsun.

Berat0609

Yeni Üyemiz
Adı
Berat
Soyadı
ışık
YEMLİĞİ KAFESİN YEMLİK BÖLÜMLERİNE KOYMAK YERİNE EN ÇOK DURDUĞU TÜNEĞİN YANLARINA ASIN.KAFESTE KUŞLAR YAVRU DEĞİLSE TABANA İNMEYE MEĞİLLİ DEĞİLLER HATTA AYAKLARI HAFTA GEÇSE TABANA BASMAYABİLİR YERE YEM KOYMAYIN BENCE.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Berat IŞIK' Alıntı:
YEMLİĞİ KAFESİN YEMLİK BÖLÜMLERİNE KOYMAK YERİNE EN ÇOK DURDUĞU TÜNEĞİN YANLARINA ASIN.KAFESTE KUŞLAR YAVRU DEĞİLSE TABANA İNMEYE MEĞİLLİ DEĞİLLER HATTA AYAKLARI HAFTA GEÇSE TABANA BASMAYABİLİR YERE YEM KOYMAYIN BENCE.
icon_wall icon_wall icon_wall

demohayat

Yeni Üyemiz
Adı
Sabri
Soyadı
Er
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Yaşını alan kuşu eğitmek çok zordur ama imkansız değildir. Kuşlar eğitimde insanı eş olarak bilir ve gelir ona şakır yem kusmaya çalışır hatta kafaya ele bile kerkinir:)30 Günlük palazla eğitim başlar ve bunun 2 3 aya kadar konuşması için kritik dönem vardır, insan kelimelerini öğrenir ve  kafesinde sahibine şakıyıp kur yaparken anlamadığı bu kelimeleri tekrarlar.Sizin kuş kritik dönemi geçmiş bu saatten sonra konuşmaz, muhabbet sesini artık kaydetmiştir.Ele alıştırmaya gelince sabırla ilgilenin onunla güven verici konuşun bazen yalnız erkekler kızışıp insana yönelir konuşmasada ele, kola gelir kafaya konar. Her gün düzenli ilgilenin parmağınızı kafeste yavaş yavaş ayaklarına uzatın kademe kademe alışır.Evde güvenli şekilde salın,bazen dediğim gibi kızışıp iletişime geçecek canlı arıyorlar bu kedi köpekte olabiliyor.Elinize kondurun ve onunla sohbet edin muhabbetler sosyal canlılardır ve ilgiyi severler.
Öncelikle cevaplar için teşekkürler... Kuş pet shop'ta konuşuyordu ben girdiğimde. Çok net olmasada hızlı bir şekilde konuşuyordu :) Zaten yaşını doldurmuş olmasına rağmen bunun için aldım, daha önce alıştırılmış olamasından ötürü. Pet shop ta büyüyen yaşını almış kuşu alıştırmak/eğitmek eminim çok çok zordur, ama daha önceden ev ortamına alışık bir kuşu sanıyorum tekrar alıştırabiliriz. Yanılmıyorsam şayet bunu nasıl yapabilirim ? Örneğin kuşun kafesinden çıkması için kapağını arada açık bırakmalı mıyım ? Yoksa alışana kadar hiç çıkartmamak mı lazım ?

Gökçen ÇELİK' Alıntı:
o dediginiz ilac mi neyse onun yerine Sera nın iştah acici solusyonu var bir suru bitki kokunden yapilma. internetteki pet malzemesi satan sitelerde bulunuyor. bende hep ise yaramistir kusun az da olsa bisey yemesini sagliyir ve ilac degil. bundsn sonrasi icin aklinizda olsun.
Söylediğiniz ilacı alacağım, bulunsun :) Bu arada bahsettiğiniz veteriner hangisi acaba ?

Berat IŞIK' Alıntı:
Yemliklerin yerleşimi benimde hoşuma gitmiyor. Ama maalesef kafeste üst tüneklere yemlik koyacak bir açıklık/düzenek bulunmuyor...

demohayat

Yeni Üyemiz
Adı
Sabri
Soyadı
Er
Bu arada youtube'dan muhabbet kuşu videoları izlerken kuş kafesinde resmen çıldırdı. Çok güzel ötmeye başladı ama sakıncalı olduğunu duyduğumdan direk kapattım. Kapattıktan sonra 5 dk kadar güzel güzel ötmeye devam etti. Bende ıslık ile karşılık verdim. Daha sonra tam odadan çıkacakken daha önce hiç çalmadığım bir tarzda resmen ıslık sesi çıkarttı :) Öğrenilmiş bir ıslık sesi olduğuna eminim. Benzer şekilde birkaç kere ıslık çaldım ama cevap vermedi. Sanıyorum biraz zaman geçince öğrendiklerini konuşmaya başlayacak...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Berat IŞIK' Alıntı:
hayırdır yazman yokmu
Bilip bilmeden salliyorsun habire
Yok tunekten tabana inmezmis v.s.v.s.
Once ogren sonra yaz bilmedigin konularda sallama....

Zamanla alisir o kus kardes yemlivin yerini degisgirmene gerek yok
Ilgilenmeye devam et yeter
Kusun saglikli gule gule besle

Berat0609

Yeni Üyemiz
Adı
Berat
Soyadı
ışık
Mert AYDIN' Alıntı:
Bilip bilmeden salliyorsun habire
Yok tunekten tabana inmezmis v.s.v.s.
Once ogren sonra yaz bilmedigin konularda sallama....

Zamanla alisir o kus kardes yemlivin yerini degisgirmene gerek yok
Ilgilenmeye devam et yeter
Kusun saglikli gule gule besle
kimsinizki bana habire sallıyon bilmediğin konularda sallama diyebiliyosunuz sanal alem bilmişliği taslamayın.gerçek hayatta selam bile vermeyeceğim biri olarak size hitaben yazmadıgım bir şeyde böyle bir şey demek ne haddinize.

ben üretici değilim 15 yılı aşkındırda hobi amaçlı beslerim.gerçi kimseye bişey kanıtlama ihtiyacımda yok.burda milletin sorularına bildiğim kadarıyla yardımcı olmaya calıştıgımda kimsenin aferin demesinede ihtiyacım yok bu adam çok biliyo dedirtme gibi amacımda yok.kimseye bir şey bildiğimi kanıtlama niyetim hiç yok.bende kuş hastalnınca burya uye oldum daha sonra bilgi edinmek için sorunlara hastalıktalara göz atarım.hiç bir kompleksim olmadan tahminimce bir şey soyleyebilirim burası forum ama sizin gibi insanlar forumun amacını bilmeden bilmişlik taslayıp bilgiçliğe kalkışır.10000 yorumunuz olsa ne yazar kendi kucuk dunyanızda ilk once insanlarla diyologunuzu geliştirin.demekki o kadar yorum bile sizin iletişiminizi geliştirememiş.

bu yazdıklarıma küfür hakaret içeren şeyler yazarsanız ki sizden öyle bir şey de beklenir uğraşırım sizinle.size hitaben yazmadıgım konuda bana o şekilde konusma hakkını bulmanız hadsizliktir.

sabri kardeşim yuklediğin resimleri göremiyorum kamu kurumunda oldugum için sistem görüntülemiyor link attıgınız yerdeki resimleri engelliyor.ama benim bugune kadar gözlemlediğim kuşlar yuksekte kendini guvende hisseder.mesela ben kafesin yemlik bolumlerine yemliğini koydugumda benim kuslar orada çok tedirgin yem yiyor kafasını hızlıca cıkarıp sokuyolar yemlıge fakat yemliklerin ust kapagını cıkartıp yemliği tellere takıyorum tuneklerin oldugu yere o zamanda yavas yavas stres yapmadan yiyorlar ben boyle gozlemledim sanada bunu aktarmak istedim yorumuma bakarsan da bence demişim.sonucta bunlar kuslara zarar vermeden anlık denenebilecek şeyler.şu da var hiç bişeyden korkmayan kuşlarda var stres yapmayan.siz acil yardım yem yemiyor ölcek diye başlık acınca bende ister istemez bildiğim ya da bana göre doğru olan bişeyleri paylaşmak istedim.
insanların bakış açısı yorumları v.s yazık insanlığın geldiği noktaya bak.
sağlıcakla.

Gökhan YILDIZLI

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILDIZ
Berat bey konuyu tam olarak okumadan anlamadan ve resimleri görmeden yorum yaptığınız belli, sizin dedikleriniz yuvadan yeni atlamış bebek muhabbetler için geçerli, arkadaşın kuşu 1 yaşın üstünde ve ele alışkın bir kuş, zaten kuşun sahibi 2 gün sonra kuş ballı kraker yedi diye yazmış, ayrıca '' yazman yokmu'' diyerek tartışmanın fitilini ateşleyende sizsiniz, ben kimseyi kayırmıyorum mert arkadaşta konudan bi haber olduğunuzun farkında olup biraz sert olsada sizi uyarmış, bunu uzatacak bir şey yok, ayrıca bu site isminden de anlaşılacağı üzere üreticiler sitesi başka siteler gibi çoluk çocuğun cirit attığı kafasına göre yorumlar yazıp insanları yanlış yönlendirdiği bir site değil bizler her ne kadar tecrübelide olsak bildiğimiz konuda yardım eder yorum yapar bilmediğimiz konuda ise susar yanlış yönlendirmek istemeyiz...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Berat IŞIK' Alıntı:
10000 yorumunuz olsa ne yazar kendi kucuk dunyanızda ilk once insanlarla diyologunuzu geliştirin.demekki o kadar yorum bile sizin iletişiminizi geliştirememiş.

bu yazdıklarıma küfür hakaret içeren şeyler yazarsanız ki sizden öyle bir şey de beklenir uğraşırım sizinle.size hitaben yazmadıgım konuda bana o şekilde konusma hakkını bulmanız hadsizliktir.
şu anda yukarıda hakaret içeren bir kaç kelimeniz var farkındamısınız???
beni tanımıyorsunuz kalkıp "küfür hakaret" yazarsan diyorsunuz!!!
burada küfür yazanın yeri olmaz olamaz!!!
asıl ben sizinle kanunen uğraşmayayım çokta zor değil ne dersiniz??

Berat0609

Yeni Üyemiz
Adı
Berat
Soyadı
ışık
Gökhan YILDIZ.' Alıntı:
Berat bey konuyu tam olarak okumadan anlamadan ve resimleri görmeden yorum yaptığınız belli, sizin dedikleriniz yuvadan yeni atlamış bebek muhabbetler için geçerli, arkadaşın kuşu 1 yaşın üstünde ve ele alışkın bir kuş, zaten kuşun sahibi 2 gün sonra kuş ballı kraker yedi diye yazmış, ayrıca '' yazman yokmu'' diyerek tartışmanın fitilini ateşleyende sizsiniz, ben kimseyi kayırmıyorum mert arkadaşta konudan bi haber olduğunuzun farkında olup biraz sert olsada sizi uyarmış, bunu uzatacak bir şey yok, ayrıca bu site isminden de anlaşılacağı üzere üreticiler sitesi başka siteler gibi çoluk çocuğun cirit attığı kafasına göre yorumlar yazıp insanları yanlış yönlendirdiği bir site değil bizler her ne kadar tecrübelide olsak bildiğimiz konuda yardım eder yorum yapar bilmediğimiz konuda ise susar yanlış yönlendirmek istemeyiz...
ben bir şeyi fitillemedim gökhan bey gerçekten hiç bi şey kanıtlama gibi komplekslerimde kesinlikle yok. icon_wall bu resmi göndermekte fitillemektir.ben ahmete bir şey diyorsam mehmet araya girip o ikonu yapmak haddi değildir.evet sonraki yazdıgı yorumu görmeden yazmışım.zaten onu görsem aşağıya yem koymayın demezdim çünkü aşağdakileride yemiş kuş ne güzel bakın sizde diyorsunuz görmeden.ben başlığı görünce açtıgı konuyuda okuyunca acil ölüyor falan yorumda bulundum.sanki adama kuşun boğazına yem torbası bağla demişim gibi...halbuki dediğim sadece yemleri yukseğe koy falan.
bende bir çift kuş var 8-9 aylık inanırmısınız bugune kadar çifthane denilen kafesin tabanında gezinirken dururken hatta ayak basarken hiç görmedim tutmaya çalıştığım zamanın haricinde.bunlara dayanarak acil yardım diyen birine fikir vermeye çalışanada araya o şekilde girilmez değilmi.bilmediğimden değil bu sebebten ölüyo dedi diye yazdım hala bilmeyen susar falan sallama vs. bu idrak edilemiyor hala çok garip..
bilmediğimiz konuda susarız diyorsunuz.bende zaten hastalıkla ugrastıgım için buraya uye oldum hatta konuma yorum yapmıstınız hatırladım.yani ben buraya bir şey öğrenmek için üye oldum dediğim gibide arkadasa ölüyo bitiyo dediği için yorum yazma ihtiyacında hissettim anlattıgım sebeblerden ve kendi kuslarımdan ötürü.
konuyu uzatmamak adına yorumunuza cevap yazmayacağım.
sağlıcakla.

Berat0609

Yeni Üyemiz
Adı
Berat
Soyadı
ışık
Mert AYDIN' Alıntı:
şu anda yukarıda hakaret içeren bir kaç kelimeniz var farkındamısınız???
beni tanımıyorsunuz kalkıp "küfür hakaret" yazarsan diyorsunuz!!!
burada küfür yazanın yeri olmaz olamaz!!!
asıl ben sizinle kanunen uğraşmayayım çokta zor değil ne dersiniz??
kanunen uğraşmanız yerine bence önce iletişimde biraz kendinizi geliştirin derim.gökhal yıldıza yazdıgım cevaptada neden yemlikleri yukarıya koyması gerektiğini düşündüğümü anlattım tekrar uzatmayım.beni tanımıyorsunuz derken siz beni tanıdığınız içinmi aşağlayıcı ikon yapıyorsunuz.size hakarette etmedim.sizinle kısır bir muhabbete girmek istemiyorum gerçekten sırf bu yuzden konuyu uzatmayacağım konuyu takip edip sürekli diyaloga girmeye de hiç niyetim yok.siz kendinizi iyi hissetmeniz adına ne yazarsanız yazın cevap vermeyeceğim.
sağlıcakla.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Sabri ER' Alıntı:
Öncelikle cevaplar için teşekkürler... Kuş pet shop'ta konuşuyordu ben girdiğimde. Çok net olmasada hızlı bir şekilde konuşuyordu :) Zaten yaşını doldurmuş olmasına rağmen bunun için aldım, daha önce alıştırılmış olamasından ötürü. Pet shop ta büyüyen yaşını almış kuşu alıştırmak/eğitmek eminim çok çok zordur, ama daha önceden ev ortamına alışık bir kuşu sanıyorum tekrar alıştırabiliriz. Yanılmıyorsam şayet bunu nasıl yapabilirim ? Örneğin kuşun kafesinden çıkması için kapağını arada açık bırakmalı mıyım ? Yoksa alışana kadar hiç çıkartmamak mı lazım ?

Söylediğiniz ilacı alacağım, bulunsun :) Bu arada bahsettiğiniz veteriner hangisi acaba ?

Yemliklerin yerleşimi benimde hoşuma gitmiyor. Ama maalesef kafeste üst tüneklere yemlik koyacak bir açıklık/düzenek bulunmuyor...
Sabri kardeşim ben o ayrıntıyı kaçırmışım, kuş daha önceden zaten eğitimliyse ele alışkın geçmişi varsa işin çok kolay, er yda geç sna yönelir.Muhabbetler papağanlar kadar kişileri pek ayırmaz. İlk korkup çekinsede kısa sürede alışır. Devamlı sabırla, sevgiyle ilgilen ,konuş onunla. Parmağa ele konmasını sağlamaya çalış, elinden yeşillik yem falan ikram et.Ortama alışınca açar kendini.Yalnız bi ara 10 kelime konuşan bi kuşum vardı gel deyince gelir tutup havaya atsan bumerang gibi kafama yapışırdı omuzdan inmezdi.Tatil için biara istanbula gitmiştim yem versin diyede arkadaşa evin anahtarını vermiştim eve gitmiş ondan çok korkmuş bu kuş yabani demişti bana. Bi kaç günde alışmış. Senin kuşta tamamen şimdi ortama alışıyor, evi tanıyıp konacağı yerleri öğrenince rahatca sal tabi güvenlik önlemlerini alıp yap bunu. Kızışıp öterek omzuna kafana konmaya başlayacak ve bildiği kelimeleri tekrarlayacaktır.

demohayat

Yeni Üyemiz
Adı
Sabri
Soyadı
Er
Burada yorum yazan herkese tek tek teşekkür ederim. Zaman ayırıp, beni aydınlattınız... Bu sitenin diğerlerinden çok daha farklı olduğunu bende fark ettim daha yeni üye olmama rağmen. Diğer sitelerde kuş size alışınca omzunuza alıp dolaşmaya çıkabilirsiniz yazan çoluk çocuklar var. Burası bir başka...

Yanlış anlamalar olabilir. Nitekim birbirimizin yüzüne bakarak yorum yapmıyoruz. Yazılan ile söz ile söylenenler bazen çok farklı anlam taşıyabiliyor. Birbirimizi kırmayalım, ne güzel insanlar bilgilerini paylaşıyorlar. Bu tarz ortamlar ne yazık ki günümüzde zor bulunuyor...