YENİ SALMAM TAMAMI TARAFIMDAN YAPILMIŞTIR

Yaşar KULA

Yeni Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
KULA
Sevgili arkadaşlar iki gündür tamamını kendi yaptığım salmayı bitirdim merak edenler için söyleyim 80 tl param gitti umarım beğenirsiniz.

biliyorum ki biraz yordu ama insan emeğinin karşılığını görünce ondan ayrı bir haz duyuyor.Daha güzellerinin sizin olması dileğiyle
Yapım aşaması şöyle gelişti evde boşta yatan profili gördüğümde hemen bişeyler yapmam gerketiğini düşündüm:hemen onları alıp demirciye gittim kestim biçtim kaynağını yaptım tabi demirci tanıdık yoksa müsade etmez kimse ,derken ordan tel üretimi yapan fabrikaya tel adım.Tel 40 tl tuttu ordan saç kestirdim birde alt ve üst için 20 tl de o tuttu derken çırt kelepçe aldım 9 tl de o tuttu  üç adet suluk aldım 7 tlden 21 tl de o tuttu ve başladım yapmaya önce telleri babama çaktırmdan aldığım asma budama makasıyla kestim teli çırt kelepçe ile tutturup ardından içinin sacını yerleştirdim ve sonrasında etrafını tamamen kapadım dün akşamda bitti ve kuşları saldım şu an dört adet tava da yaptırdımmı bu iş tam anlamıyla süper olmuş sayarım kendimce

E

elaziz2316

Guest
    Yaşar bay, elinize emeğinize sağlık. Tavaların yeri ile kapıyı göremedim. Arka taraftalar mı acaba?

savkat

Uzman Üyemiz
Adı
Çağlar
Soyadı
Savkat
emeğine sağlık çok güzel olmuş ilk fırsatta bende yapacağım.

Yaşar KULA

Yeni Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
KULA
kapıların yeri biri sağ tarafında diğeri de solda ortalara doğru dikkat edersen yüzünde bi ip göreceksin ahanda kapı orası

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
maşallah elinize sağlık insanın kendi ürettiği bişeyi kullanmasıda ayrı bi zevk veriyor

akifsagay

Takipçi Üyemiz
Adı
Akif
Soyadı
SAĞAY
evil_idea Ellerine sağlık. Bende 2-3 gündür solidworksden bi kafes planı cizmeye calısıorum bir türlü karar verememiştim dolap gibi yapsam yoksa 2 tarafını yapıp odaya köşeyemi montelesem diye ama bunu gorunce netlesti kafamda artık dolap şeklinde yapıcam. En kapıyı nasıl yaptın teli kesip bıraktınmı yoksa kapıya ufak cıtalarla cerceve yaptınmı_? Güle güle kullan :D

ozeldemirler

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİR
Elinize sağlık güzel olmuş. Ölçüleri nedir öğrenebilirmiyim bende bir tane daha yapacamda. Birde tünekleri karşılıklı yapsaydınız daha iyi olmazmıydı uçmaları için. 

Yaşar KULA

Yeni Üyemiz
Adı
Yaşar
Soyadı
KULA
mehmet abi  ölçüleri 1.40 1.60 iki bölmeli yaptım tavan boyu yapacaktım ama  profilim yetmedi üst tarafı,tünekler konusuna gelirsek muhabbet kuşlarının yaşam alanlarında ağaç dallarının hepsi bir birine paralel değil o yüzden farklı noktalardan farklı kalınlıkta kullandım  umduğumdan daha güzel oldu kapısına gelince aynı ölçülerde kestim sonra menteşe niyetine cırt kelepçe kullandım alt tarafını şimdilik iple bağladım ama en küçüğünden asma kilit takarsam daha güvenli ve sağlıklı olur.hem bu sayede eve gelen bıcırlar olurda giderse açamamış olur.

Akif kardeşim senin salmayı eğer evin içine koyacağım diyorsan bence arkasına duralit yada mobilya arkalığı kullan derim daha temiz,benim hem yerim müsait hemde ben bu bıcırların bakımından keyif alıyorum üşenmiyorum temizlemeye