yeni üretimhane

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
herkese iyi forumlar iyi günler daha önce yerimi büyüteceğim için damızlık muhabbet kusu aradığımı forumu konu açmıştım şükürler olsun kuşlarımızı bulduk ve su anda üretim kapasitesini 26 tk dan 75 tk ya çıkarmış bulunmaktayız erzurum da olduğumuz için malum bizim için en büyük problem ısıtma konusuydu onuda bayağı bir araştırmadan sonra fındık sobasında karar verdim ve bir fındık sobası yaptırdım daha sonra maliyeti kömüre ve elektriğe oranla bayağı düşük olan fındık kabuğu aldım ton (280) liradan yaklasık 10 günden beri kullanıyorum oda ısısını da 20 dereceye sabitledim inanın kaloriferden daha verimli bir sistem oldu bence ısıtma sorunu yasayan abilerim bundan faydalanabilirler ben çok memnunum

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
hayırlı uğurlu olsun eksileri gösteren hava şartlarında bu işe gönül vermeniz takdire şayan umarım herşey istediğiniz gibi yolunca gider bereketli üretim sezonları geçirmenizi dilerim...

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
çok tskler abim iyi dileklerin için evet malesef bizim doğu bölgesinin hava şartları pek uygun olmasada kendimizce çözümler üretmeye çalışıyoruz işte

mahir_06

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
mahir
Soyadı
kocatürk
hayırlı olsun ..inanın çok önemli problemi ortadan kaldırmışsınız... soba deyince sıcaklık hiç düşmüyor değil mi? bir düşüp bir çıkarsa hayvanlar tüye girebilir sürekli buda üretimde sıkıntılara yol açar... inşallah bol bol yavru almanız dileğiyle kolay gelsin

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
mahir beyinde deyindiği nokta önemli tabi ısıda fakedilir dalgalanmalar oluyorsa eğer zararları zamanla ortaya çıkabilir ama siz 20 dereceye sabitledim diyorsanız demekki sürekli takip ediyorsunu sobadaki sirkilasyonu ve ateş sönmüyo anladığım kadarıyla ...

mus elalan

Uzman Üyemiz
Adı
mustafa
Soyadı
elarlsan
Ben fransız malı aşağıdaki konvektör ısıtıcıdan kullanıyorum metrekareye göre max 2000 w ve termostatı ve eco modu ile tam bir elektrik cimrisi ve ısı hiç dalgalanmıyor. 300 tl ye aydında yılmaz yapı marketde en büyüğü. yalıtım durumu benim üretimhanemdeki gibi sağlam olan arkadaşlara kesinlikle öneririm ...

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
soba sürekli yanıyor fındık sobasının en iyi yanı sürekli yukardan aynı fındık sayısını aşağı közlü tarafa iletmesi ve ısının sürekli aynı ayarda kalması tabi geceleri 1 2 derece aşağı iniyor sanırım oda bir sıkıntı olmaz çünkü ben zaten 2 yıldan beri üretim yapıyorum bu ısılarda hatta benim ufak bir yerim daha var 9 tk da orada bakıyorum dükkanımın arka tarafında oranın ısısı 16 17 derecelerde sürekli ama şükürler olsun bir sıkıntı yasamadım

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Üretimhanem yalıtımlı bende  ısıtmada soba kullanıyorum  3 yılı geçti sobadan bir zarar görmedin  ve diğerlerine göre  avantajlı

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Mustafa ELARSLAN' Alıntı:
mahir beyinde deyindiği nokta önemli tabi ısıda fakedilir dalgalanmalar oluyorsa eğer zararları zamanla ortaya çıkabilir ama siz 20 dereceye sabitledim diyorsanız demekki sürekli takip ediyorsunu sobadaki sirkilasyonu ve ateş sönmüyo anladığım kadarıyla ...
  aylık tüketimi ne kadar?  ve  yağlı radyatoru oneririm

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
malum bizim burda havalar -35 40 ları gösteriyor havaların çok soğuk bu dediğim rakamları gösterdiği zamanlarda maksimum 200 tl ama havalar daha sıcak olduğu zamanlarda bu tüketim 75 100 tl arası değişiyor bu sobanın kömür yada odun sobasından farkı bir anda oda sıcaklığı artıp söndüğü zaman soğumuyor fındık kabuğunu sürek li aldığı için oda sıcaklığı en fazla 2 derece oynuyor oda pek fazla sıkıntı yaratmıyor sobanın ayarları var 5 kademe soğuğa sıcağa göre ayarlayabiliyorum bu havalarda ben yağlı radyatör kullansam bana 400 450 tl den az fatura gelmez

alperen1903

Üyemiz
Adı
ibrahim
Soyadı
tadik
hayır su an malesef yalıtım yok yalıtım olmadığı halde bu soba sayesinde sıkıtntı yasamıyorum seneye kendime ait bir arsa alıp yalıtımı ve komple düzeni yeniden kuracağım Allah nasip ederse