Yeni Yaptığım Salmam ve Kuşlar

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver

Uploaded with ImageShack.us

Box kafesten salma olayına geçtim. Salma ölçülerim Yükseklik 155cm Uzunluk 125cm Derinlik 75cm. 4 çift kuş var içerisinde ve resimdede görüldüğü gibi 5 tane yuvalık astım. Sizce içine fazladan dişi gerekirmi ? Tabana kum serip buğday ve kendi yemlerinden filizlendirmeyi düşünüyorum. Görüşleriniz ve tavsiyeleriniz nelerdir ?

Şimdiden teşekkürler

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Salma güzel. Yuvalığı dışarıdan takmalı yapın. Hayvanlar rahatsız olmasın. Kontrol ederken.

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Kontrol etmeyi pek  düşünmüyorum. Elimdeki 2 çift çok ürkek ve daha önce birkaç kere yumurtayı dışarı attı veya yatmadı yumurtaya. Doğal ortamlarındaki gibi bir ortam sağlamayı düşünüyorum. Bulabilirsem şayet 3 4 girişi olan bi ağaç kütüğü onu kullanmayı düşünüyorum. Doğada kimse müdahale etmiyor sonuçta. Birde tabanda tohum çimlendirsem acaba yerlermi ?

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Onur ALVER' Alıntı:
Kontrol etmeyi pek  düşünmüyorum. Elimdeki 2 çift çok ürkek ve daha önce birkaç kere yumurtayı dışarı attı veya yatmadı yumurtaya. Doğal ortamlarındaki gibi bir ortam sağlamayı düşünüyorum. Bulabilirsem şayet 3 4 girişi olan bi ağaç kütüğü onu kullanmayı düşünüyorum. Doğada kimse müdahale etmiyor sonuçta. Birde tabanda tohum çimlendirsem acaba yerlermi ?
Yerler. Ama toprak onlara zarar verir. Kütük kuşlar arasında kavgalara neden olabilir(Dişiler yuvalarını kıskanır. Yerleşim buna göre yapılmalıdır.). Bu düzen kütükten daha iyi.

yosuncan1

Uzman Üyemiz
Adı
fatih
Soyadı
mansız
Hayırlı olsun tabanda çimlendirme yerine genişçe bir saksıda güneş gören bir yerde çimlendirip yanlarına koymak  daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Fatih MANSIZ' Alıntı:
Hayırlı olsun tabanda çimlendirme yerine genişçe bir saksıda güneş gören bir yerde çimlendirip yanlarına koymak  daha sağlıklı olur diye düşünüyorum

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Teşekkürler ilginiz ve tavsiyeleriniz için. Hepsini deneyip görmek lazım.

blackwolf

Takipçi Üyemiz
Adı
Murat
Soyadı
ALP
Onur tebrik ederim,Bursa da muhabbet severler içinde gördüğüm en sade ve kullanışlı salmalardan biri diyebilirim,eline sağlık...

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Murat ALP.' Alıntı:
Onur tebrik ederim,Bursa da muhabbet severler içinde gördüğüm en sade ve kullanışlı salmalardan biri diyebilirim,eline sağlık...
Çok teşekkür ederim Murat Bey, umarım verim konusunda da güzel sonuçlar alırız.

muhabbet

Takipçi Üyemiz
Adı
MESUT
Soyadı
ÖNCÜ
Ellerinizi sağlık. ((  Yuvalıklar dışarıdamı olsaydı ne çıkan yavruları kontrol etmenız gerekebilir. )

Mutlu günler  ::)

carpenectum

Üyemiz
Adı
Onur
Soyadı
Alver
Yorumlarınız için teşekkürler. Fakat bugün itibariyle salmada ilk kavga gözlendi. Ve ciddi bir yaralanma. Dişilerden birisi eş kuşun erkeğine yazıldı ve sonra yuva girişinde olan oldu. Muhabbet kuşunun o denli kavga edeceğini başkası söylese inanmazdım. Dişilerden birini ayıracağım galiba