Yeni Yaptığım Yuvalık

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
En ideal ölçülerdeki yuvalığı yapmaya çalışıyorum giriş deliğini ve alt oyuğu henüz açmadım giriş çapı 5 cm alt oyuk 7 cm kırmızı çizdim yükseklik :18.5 genişlik:23 eni: 16.5 yorumlarınızı bekliyorum abilerim kardeşlerim alt çam ağacı etrafı kontraplak

(((( Yorumlara göre ölçüler giriş ve alt oyuk çapı değişebilir askere gitmeden 200 adet yapıp toplamadan parçalar halinde bekletmeyi düşünüyorum şuan imkanım var geldikten sonra kendim yapamayabilirim )))

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
kemal akbulut' Alıntı:
KARSEŞ HAVA DELİĞİ AÇ ALTINA KULLANDIĞIN AĞACI BİRAZ KALIN KULLAN YUMURTALIK DELİĞİ DERİN OLSUN YUVALIĞA BAKARKEN KUŞ DÖNÜYOR YUMURTALAR DAĞILIYOR YEDEKLİ YAP KİRLENİNCE ÇABUK DEĞİŞİR SLM
Abi alt ağaç 2.5 cm üst kapak arası 4 mm havalandırma var boydan boya yani 16.5*4 mm 1 resime bakınca kapakla arasındaki boşluk farkedlir teşekkür ederim

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
Hakan KAPLAN' Alıntı:
En ideal ölçülerdeki yuvalığı yapmaya çalışıyorum , yükseklik :18.5 genişlik:23 eni: 16.5 yorumlarınızı bekliyorum abilerim kardeşlerim alt çam ağacı etrafı kontraplak
Bir yuvalık ölçüleri bence y20*g20*d20 nin altında olmamalıdır...

E

elaziz2316

Guest
    Folluktaki oyuk için 7cm bence az. Ben olsam 12cm civarında yapardım.

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Hakan bey, Tebrikler bu haliyle bile güzel. Zaman içerisinde daha iyi modelleride oluşturabilirsiniz..
    Bence yuvalık giriş deliği biraz daha yukarıda olmalı, taban tahtası da gelecek, o yükseklikten 20........25 günlük yavrular atlayabilir..

yucel

Üyemiz
Adı
YÜCEL
Soyadı
TÜRK
oyuğu nasıl yapıyorsunuz. o kısmı tamamen keserek mi oyarak mı. bunun makinası falan varmıdır acaba bende kendim yapmak istiyorum da o kısmını çözemedim

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Hakan bey, Tebrikler bu haliyle bile güzel. Zaman içerisinde daha iyi modelleride oluşturabilirsiniz..
    Bence yuvalık giriş deliği biraz daha yukarıda olmalı, taban tahtası da gelecek, o yükseklikten 20........25 günlük yavrular atlayabilir..

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:

Teşekkür ederim Yılmaz abi yuva girişini daha yukarıya alıcam... Eksiklik varsa eğer yorumlarınızı bekliyorum bu sadece deneme herşey değişebilir 200 adet yapacağım için en iyisini yapıp kaldırmak istiyorum

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
yucel' Alıntı:
oyuğu nasıl yapıyorsunuz. o kısmı tamamen keserek mi oyarak mı. bunun makinası falan varmıdır acaba bende kendim yapmak istiyorum da o kısmını çözemedim
Yücel bey açtıktan sonra gerekli açıklamayı yapıp resim ekleyeceğim umarım yardımcı olabilirim

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
Yahya SAYIN' Alıntı:
Bir yuvalık ölçüleri bence y20*g20*d20 nin altında olmamalıdır...
Teşekkür ederim Yahya abi... Ölçüler hakkında farklı görüşü olan arkadaşların yorumlarını bekliyorumm...

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Maşaallah emeğine sağlık güzel olmuş

16fc

Yeni Üyemiz
Adı
erol
Soyadı
yurtseven
17.5 cm*19.5 cm h:25

fikir değiştirip plastik altlık kullanmak istediğin zaman sağında solunda boşluk kalmadan kullanabileceğin ülçüler  bendeki yuvalıklar bu şekil

fıstık_mübişim

Yeni Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
CİCEĞEN
elinize sağlık güzel olmuş.birşey dikkatimi çekti;sizin kullandığınız malzeme çok ince.bu malzemeyi bauhouse den buldum inceledim çiviyle birbirine monte edilemeyecek kadar ince.bunun üzerine hırdavat bölümünden yapıştırıcı buldum fakat.bu yapıştırıcı herkesin bildiği japon yapıştırıcı sadece extra olarak yanında birde spreyi var.parçaları birbirine japonla birleştirdikten sonra üzerinede spreyi sıkıyorsunuz ve yapacağınız şey sapasağlam oluyor.fakat bu yapıştırıcı yuvalığa koku verebileceğini düşünerek kullanmadım.sonuçta yavrular soluyacaklar.bunun üzerine dahada kalın malzemeden yapmak zorunda kaldım çiviyle tutturarak..siz neyle birleştirdiniz yuvalığı?

Hakan_21

Uzman Üyemiz
Adı
Hakan
Soyadı
KAPLAN
fıstık_mübişim' Alıntı:
elinize sağlık güzel olmuş.birşey dikkatimi çekti;sizin kullandığınız malzeme çok ince.bu malzemeyi bauhouse den buldum inceledim çiviyle birbirine monte edilemeyecek kadar ince.bunun üzerine hırdavat bölümünden yapıştırıcı buldum fakat.bu yapıştırıcı herkesin bildiği japon yapıştırıcı sadece extra olarak yanında birde spreyi var.parçaları birbirine japonla birleştirdikten sonra üzerinede spreyi sıkıyorsunuz ve yapacağınız şey sapasağlam oluyor.fakat bu yapıştırıcı yuvalığa koku verebileceğini düşünerek kullanmadım.sonuçta yavrular soluyacaklar.bunun üzerine dahada kalın malzemeden yapmak zorunda kaldım çiviyle tutturarak..siz neyle birleştirdiniz yuvalığı?
evet bahsettiğiniz yapıştırıcıyı kullanıyorum açık havada kalınca koku kalmıyor teşekkürler

fıstık_mübişim

Yeni Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
CİCEĞEN
sorun yuvalığı yaparken koku yayılması  değil.yaptıktan sonra kafese taktığımızda kullandığınız yapıştırıcı maddenin yuvalık içerisine koku verip vermemesi