Yeni yavru besleme ve anne solunum sıkıntısı

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Öncelikle herkese iyi geceler cevap veren tüm üstadlara teşekkürler... bugun  bir takımımın ilk yumrtasından yavru çıktı ama anne tum gün beslemedigi için mecburen ayhan otçuoglu hocamın videosu sayesinde yavruyu besledim ama besleme sırasında annenin nefes alış veriş sesi hırıltı gibi degil ama kafes dışından rahat duyulcak şekilde tıslayarak nefes alıyor anneye elimde hidroxsin s var kullanmalımıyım yavruyu beslerse zararı olurmu yardımcı olabilecek biri  olursa çok sevinirim

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Acele davranmis gibisiniz  kursak sutunu almasi daha iyi olurdu.yavru icin    Annedeki rahatsizlik  sebebi    solunumla alakali  ilerlemeden  mudahelede bulunun  yuvaligida temiz tutun madem diside sıkınti var dişki varsa yuvalikda birakmayin  dıskidaki gazlar disiyi daha cok yipratir..

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Hocam yavru dün gece çıktı bugun aksam 21:00 e kadar kursagı bomboştu yuvalıgı temiz mısır granürü kullanıyorum  temizligini aksatmıyorum anneye ilaç verirsem  yavruyu beslediginde sıkıntı olurmu

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Yavrular anneden suan icin daha direnclidir.  Rahman  oyle bir  guc ve kuvvet sahibiki akil mantik  yetersizdir. 

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Hocam bugun 3 gün hala besleme yapmıyor anne yavruya yumurta muamelesi yapıyor sadece yatıyor o kadar cıkıyor kendi besleniyor tekrar yuvalıga giriyor ama yavru deli gibi bagırıyor annesine ama yok oralı bile degil

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Amin hocam saolun yapcak biley yok mamayla götürücez diger yumrtada cıkma asamasında nerdeyse belki ozman bakar diye ümit ediyoruz

Femirleroğlu

https://www.instagram.com/faruk_emirleroglu/
Yönetici
Web sitesi
www.instagram.com
Adı
Faruk
Soyadı
Emirleroğlu
Birinci kuluçkasında aynı şekilde yattığı 7 yumurtanın 7 side dolu çiftimde aynısını yaşadım. içlerinden sadece 1 tanesini yaşatabildim. Diğer çiftlerimin altında da eş zamanlı yumurtalar çıkınca maalesef kaybettim 6 tanesini. Şimdi 2. kuluçkası ve yine aynı anda yumurtlayan diğer çiftlerimle beraber ilerliyor. Gözlemleyip eğer beslemiyorsa bu sefer yavrular 3-4 günlük olduğunda yavaş yavaş altına sürerek inat edeceğim. Büyüyen yavrusu oldukça iri bir show jumbo olacak gibi. Yoldakileri de umarım anne ve baba kadar güzel olurlar. Deneyimi bu başlık altında yine paylaşırım.

Sizin süreç nasıl devam etti?

renavatio1606

Üyemiz
Adı
mehmet
Soyadı
küçücük
Hocam ikinci yavruda o sorunu yaşamadım anne direk besledi sadece yukardada yazdıgım gibi ilk yavruya iki gün yumurta muamelesi yaptı bende kürdanla mama verdim üçüncü gün beslemeye basladı ama diger cıkan yavrularında sorun olmadı