Yeni yavru muhabbet alırken hangi özellikleri göz önünde tutmalıyız

blueziya

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.ziyagokkaya.com
Adı
Ziya
Soyadı
GÖKKAYA
Herkese Merhabalar;
Yeni yavru muhabbet alırken hangi özelliklerine dikkat etmeliyiz. sağlıklı kuşu vasıflı kuşu nasıl bilebiliriz. renk, özellik büyüklük vs nelerine dikkat etmeliyiz.

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
kuş işi şans işidir canlı sonuçta gelecek sorunları bilemeyiz iyi yanı da var kötü yanı da kısacası iri gösterişli senin zevkine uygun yerli 2 3 üreticinin kuşlarından alırsın zaten sağlıklı kuş duruşuyla ha raketleriyle belli eder işte o kuş siziz için uygun kuştur...

blackdevil41

Uzman Üyemiz
Adı
Hilmi
Soyadı
AKYILDIZ
Ben kendim alırken şunlara dikkat ederim  üretici  tanıdığım veya referansı sağlam  bakım ve üretimde titiz olmalı paradan kaçmam  aldığım yavrular kardeş olamamalı küçük değil iri yapılı olmalı elimde yedeği yoksa bol ve sık tüy eşit olmalı elimde varsa önemli değil renkleri parlak hareketli ishal problemi olmamalı aldığım yerin bakımı ile benim bakımım aynı olmaz çok büyük farklılık varsa kendi kümesimde adaptesi zaman alacağından kuşları aldığımda bunu göz önünde bulundururum mutlaka karantina yaparım renk rengi kendi  tercihimdir herkes farklı  tercih edebilir dişi olanlardan gerektiği kadar albino veya lutino alırım  erkeğin renginden almak istediğimde bunları kullanırım

garip_dj

Takipçi Üyemiz
Web sitesi
www.muratgullu.com.tr
Adı
Murat
Soyadı
Gullu
hilmi akyldız' Alıntı:
Ben kendim alırken şunlara dikkat ederim  üretici  tanıdığım veya referansı sağlam  bakım ve üretimde titiz olmalı paradan kaçmam  aldığım yavrular kardeş olamamalı küçük değil iri yapılı olmalı elimde yedeği yoksa bol ve sık tüy eşit olmalı elimde varsa önemli değil renkleri parlak hareketli ishal problemi olmamalı aldığım yerin bakımı ile benim bakımım aynı olmaz çok büyük farklılık varsa kendi kümesimde adaptesi zaman alacağından kuşları aldığımda bunu göz önünde bulundururum mutlaka karantina yaparım renk rengi kendi  tercihimdir herkes farklı  tercih edebilir dişi olanlardan gerektiği kadar albino veya lutino alırım  erkeğin renginden almak istediğimde bunları kullanırım
[/quote

+1

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
Kuş alırken kafeste takıp edin hareketli olması lazım tüyleri parlak ve oturmuş olmalı nefes alırken kuyruk sallamamasına dikkat edilmeli kuşu elinize aldığınız zaman göğüs kemiğini elinizle bi yoklayın çöküntü olmasın ishal olmamalı (dışkılık tüylerinden anlaşılır) sağlıklı kuş zaten duruşu ve hareketliliğiyle kendini belli eder