yeni yavrular salmadan çifthaneye ne kadar zamanda alınır

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
salmada bulunan yavrular birbiriyle çok kavga ediyorlar bunları ne kadar zamanda çifthaneye alabilirim her salmada ayrı bir kavga var ortalama 2-3 aylık yavrular her salmada en az 20 kuş var yer bol ama anlaşamıyorlar kuşlar değişik yerlerden toplandı hepsi yerli üretim ama kavgalarından gına geldi hemen ayırmamın bir zararı olurmu zamanla alışırlarmı

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Amacınız erken üretime gitmekse, ilk tüy değişiminden sonra üretim kafeslerine alabilirsiniz (Lakin bu bir çok üretimci tarafından önerilmemektedir).
    8. aylarını tamamlamalarını bekleyecekseniz; kalabalık ortamlarda ölümcül kavga sebepleri konularında tedbir almanızı, bireyleri üretim kafeslerine eş seçtirerek almanızı öneririm.
    Besin kaynaklarının yetersiz oluşu, eş ve yuva kıskançlığı ölümcül kavgaların en olası sebeplerdir..

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Amacınız erken üretime gitmekse, ilk tüy değişiminden sonra üretim kafeslerine alabilirsiniz (Lakin bu bir çok üretimci tarafından önerilmemektedir).
    8. aylarını tamamlamalarını bekleyecekseniz; kalabalık ortamlarda ölümcül kavga sebepleri konularında tedbir almanızı, bireyleri üretim kafeslerine eş seçtirerek almanızı öneririm.
    Besin kaynaklarının yetersiz oluşu, eş ve yuva kıskançlığı ölümcül kavgaların en olası sebeplerdir..

amcım erken üretim değil üretim için acelem yok şu anda erkekler ve dişiler ayrı salmalarda duruyor erken eşleşmemeleri için böylesi iyi dediler 6 aylıktan önce eşleştirmeyin diyorlar yem ve mamadada sıkıntı yok ama ayrı üreticilerden gelmeleri sıkıntı yaratıyor galiba

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
yavruları kaç aylık iken eşleştirmek istersen o zaman gelince erkek dişi salmaya atın önce daha sonra eşleştiğine inandığınız kuşları çifthaneye ayırabilirsiniz

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
ORÇUN AST' Alıntı:
yavruları kaç aylık iken eşleştirmek istersen o zaman gelince erkek dişi salmaya atın önce daha sonra eşleştiğine inandığınız kuşları çifthaneye ayırabilirsiniz
teşekkürler zamanla öğrenicez bu işleri

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
erhanbudak' Alıntı:
amcım erken üretim değil üretim için acelem yok şu anda erkekler ve dişiler ayrı salmalarda duruyor erken eşleşmemeleri için böylesi iyi dediler 6 aylıktan önce eşleştirmeyin diyorlar yem ve mamadada sıkıntı yok ama ayrı üreticilerden gelmeleri sıkıntı yaratıyor galiba

Erhan bey Yılmaz bey ve Orçun bey size net bilgiler vermiş bende eklemek isterimki kuşların ayrı üreticilerden gelmeleri sorun yaratmaz zaten siz kendi üretiminizdende salmaya atsanız kardeş kuşları eşleştirmeyecekseniz  oyüzden farkeden birşey olmaz önemli olan o kuşları gerçekten üreticiden gelmiş olması ve aynı ırk olması kolay gelsin bol üretimli günler dilerim

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım;
Kuşları ayrı ayrı yerlerden aldım diyorsun.Acaba aldığım zaman aralıkları çok uzun mu?Gerçi arkadaşlar olası önlemleri yazmışlar.Eyer salmaya giriş tarihleri farklı ve çok uzun zaman aralıklarıyla girmişlerse koloni sorunu dediğimiz,bölge kavgası da olması muhtemel.