Yeni Yumurtalı Takımım

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Emre ARIÇ' Alıntı:
Hayırlı olsun abi darısı bizlerin başına ,artık şu imza kısmındaki başarı durumunu değiştirsen iyi edersin  ;D
İmza kısmında haklısında emre bu biraz farklı bir duygu , eğer kendi kızımdan olsa idi
dahada delirirdim heralde bu biraz hazırçılık oldu.Dün aldım sabahına yavru çıktı .
Ama yavruyu görmek çok güzel bir şey.Hepsini  temiz folluka aktardım.Birazda talaş koydum.
Çukurun yarısı kadar.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
gözün aydın
mama vermeye başlama vaktidir:)

Kuru bisküvi karışımım hazır , yumurtalı mamayımı kasdettin.?  confusedtw
yuvalığa Ayhan beyden aldığım talaşı koyayımmı , daha erkenmi ?

kutlayan herkese teşekkür ederim.Evin havasını değiştir , şu an hemen eve açil gidesim var .İş yerindeyim.
evt karışıma pirinç unu kat ve yumurtada rendele
erkek ve dişinin boğazı tahriş olmaz
yumurta yağ ve protein içerir
kursak sütü içinde faydalıdır..
talaş kısmına gelince talaşı rahatlıkla koyabilirsin artık:)

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Karışıma sadece havuc kattım pek yemediler , yada vakit geç oldu belki ondandır , hem dişi hem erkek biraz tıkladılar o kadar.
Yarın akşam yumurtalı yaparım artık.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
Metin CANSEVER' Alıntı:
Karışıma sadece havuc kattım pek yemediler , yada vakit geç oldu belki ondandır , hem dişi hem erkek biraz tıkladılar o kadar.
Yarın akşam yumurtalı yaparım artık.
sakın..
havuç,nijer v.b.
artık katmayın sakın
yoksa erkek kızgın olur ve dişi her yuvalıktan çıktığında çiftleşmek için dişiyi sıkıştırır...

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Mert AYDIN' Alıntı:
sakın..
havuç,nijer v.b.
artık katmayın sakın
yoksa erkek kızgın olur ve dişi her yuvalıktan çıktığında çiftleşmek için dişiyi sıkıştırır...
mert bey ben 2 günde bir havuç maması veriyorum METİN BEY PEK YEMEDİLER DEDİ AMA BU ERKEK BİLHASSA RENDENİN SESİNİ DUYSUN YETER MAMALIĞIN ÜZERİNDE OTURUYOR BEN ORTALAMA 40 TAKIM KUŞA MAMAYI DAĞITANA KADAR MAMALIĞI SİLİP SÜPÜRÜYORLAR YAVRU OLUNCA DEDİĞİNİZ GİBİ HAVUCUN KIZIŞTIRMA ÖZELLİLİĞİ VARDIR AMA 3. KULUÇKALARI OLMASI LAZIM HİÇBİR SIKINTI OLMADI YAVRULAR ACISINDAN YAVRULAR KAFESİN İÇİNDE RAHATCA GEZİNİYORLAR ANNE VEYA BABA SALDIRMIYOR METİN BEYİ TEBRİK EDERİZ CEMİYET OLARAK  TAM ZAMANINDA GİTMİŞ DEMEKKİ HAYIRLISI OLSUN.. thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo thumbsupbo

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Ayhan bey , mamayı yememe sebebi belkide kuşlar daha ortama alışmadığı için ola bilir , çünki erkek halen durgun hareketsiz , dişi zaten yuvadan ender cıkıyor.Akşam bu yazıyı yazdıkdan sonra dişide çıktı gidip ikisi birden mamayı biraz didiklediler.
Ama ben halen bu mama işini çözmüş değilim bir yerde kesin hata yapıyorum.
Ya içindekileri beğenmiyorlar , ya kuru kalıyor anlamadım gitti.
karışımımda ; irmik , pirinç unu , mısır unu , bebe bisküvi , peksimet var.Bunları blenderde cektim toz haline geldiler kavanozda b.dolapda saklıyorum.

Bu başarı benim değil senin dir seni kutlamak lazım 5/5 yavru olacağını tahmin ediyorum.
bunların yuzuklerınıde hazırla buyuk babası.ilk doğum ; 09/10 gecesi .12.2012

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Akşam 2.yavruda çıktı.Sağlık durumları çok iyi .
yumurtalı mama yaptım yüzüne bile bakmadılar.kuşlar zaten yeni yerlerinede alışmadılar daha çok durgunlar.

Mamadan başka ne vereyim ?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
4.yavruda bugün saat 4-5 arası çıktı , şimdilik her şey yolunda son yumurta kaldı , 5.yumurta en az 7 gün sonra gelecek gibi ışıkla baktım daha yeni siyah kutle oluşmuş çok küçük.  alkisd