Yeni Yuvalıklarım

• Konbuyu başlatan elaziz2316
  • Başlangıç tarihi
E

elaziz2316

Guest
    Yeni yapmış olduğum yuvalıklarımı sizlerle paylaşmak istedim. 6mm ham MDF’den 19x23x25 ölçülerinde ve plastik folluklu. Dizayn ve yapımı bana aittir. Yuva kapağında kullanmış olduğum kilit mekanizması çok hoşuma gitti. Ama yuva yapım şekline uygun olmamasına rağmen ne yaptım ettim uydurdum. Yavrular erken atlamasınlar diye yuva içerisine tünek uzantısı koymadım. İnşallah kuşlarım yeni yuvalarını beğenirler.

En alttaki dişi kuşumun yuvasında (kırmızı ren ile 2 numara) 4 tane yavrusu mevcut. Yavruları yeni yuvaya koydum 30dk. kadar bekledim. Dişi kuş yeni yuvaya hiç girmeyince bende yavruları riske atmamak için eski yuvasını tekrar takarak yavruları geri koydum. Anne kuş hemen eski yuvaya balıklama daldı. Artık yavrularını büyütünceye kadar eski yuva ile devam edeceğim. (Bu arada bu dişi kuşum erkeğine şiddet uyguladığı için erkeğini yanından aldım. Yavrular yeme düştükten sonra tekrar eşe atacağım.)

http://www.izlesene.com/video/muhabbet-yuvalik/6051417

Bazı arkadaşların "keşke plastik folluk yerine ağaç olsaydı" tarzındaki yaklaşımları olacağına eminim. Plastik tercih etmemdeki en büyük etken temizlik konusudur. Gerçi kuşlarımın bulundukları ortamı 24 saat hava temizleme makinası ile temizliyorum. Ama özellikle yavru büyütme döneminde ahşap follukları sık sık değiştiremiyordum. Bu şekilde daha pratik bir şekilde değiştirip kirleneni sıcak su ile hemen tertemiz hale getireceğim. Ahşap folluğu bir müddet açık havada bırakıyordum (kuruması için).

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
hayırlı olsun güzel olmuşlar plastik folluk seçiminiz yerinde olmuş bence çok rahat temizlik yönünden boy boy yavrular almanız dileğiyle selamlar...

E

elaziz2316

Guest
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
hayırlı olsun güzel olmuşlar plastik folluk seçiminiz yerinde olmuş bence çok rahat temizlik yönünden boy boy yavrular almanız dileğiyle selamlar...
    Teşekkürler. Herkese bol muhabbetler olsun.

E

elaziz2316

Guest
İsmail AKBAŞ' Alıntı:
İsmail abi eline sağlık süper olmuş  bol yavrular alman dileğiyle
    Allah razı olsun. İnşallah herkes de hayırlı ve bol yavrular alır.

shakespeare

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
ÇALIŞKAN
Güzel olmuş güle güle kullanın. bu 8 adet yuvalık için 1 tabaka mdf yeterlimi

E

elaziz2316

Guest
Engin ÇALIŞKAN' Alıntı:
Güzel olmuş güle güle kullanın. bu 8 adet yuvalık için 1 tabaka mdf yeterlimi
      Hesaplamadım. Sağolsun bir arkadaşımızın elinde kalan parçalardan kestik.

E

elaziz2316

Guest
    Teşekkürler. Elimden geldiği kadarıyla en iyisini yapmaya çalıştım.

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
emeğine sağlık İsmail. bu yuvalıklardan nice bol sağlıklı yavrular çıkar inşaallah