Yeniyim ispinoz için yardım

yunkur

Yeni Üyemiz
Adı
yunus
Soyadı
akar
Herkese iyi hobiler arkadaşlar.hint bülbülü beslemeye 4 gün önce başladım 2 adet güzel tepeli eş tutmuş olarak aldım.aldıgımda yuvalıgında 1 adet yumurta vardı eve getirdigim gün tekrar eşleşmeler oldu oldu fakat yumurtanın devamı gelmedi bu yumurtayı içerisinden almalımıyım yoksa dursun mu çok ürkekler hayvanlar ellemek istemiyorum sizin yorumlarınıza göre çivi ile yüksek bir yere monte edecegim kafesi. akvaryumcu benden bunlardan yavru alamazsın dedi niye kısırmıki dedim degildirde çok ürkekler yumurtayı bakarsan bile yatmazlar filan dedi beni soguttu başlar başlamaz bu işten.farklı bilgilerde verebilirsiniz yardımınıza ihtiyacım var yavru alıp adama götürmek istiyorum işte yavru aldım büyüttüm diye.şimdiden herkese bilgilerinden dolayı teşekkür ederim.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
---bende tepesiz çift hint bülbülü var yumurtlamasınlar da yavrulamayıp biraz dinlensinler diye dua ediyorum ama hayvanları yumurtlamaktan ve yavrulamaktan alıkoymak çok zor. kafesteki yem ve suyu 2 güne bir tazele, kuş kumu ve kalamar kemiğini eksik etme, kafesi de yükseğe as yavrular gelir. ben kafesi haftada bir temizliyorum.
---akvaryumcunun yavru alamamasının sebebini biliyorum. ben kuşlarımı 1 aylığına petshopa emanet ettim 1 ay içinde 2 deafa kuluçkaya yattı ama 2 side hüsran. benim tahmininm. kuşların bulunduğu odada 12-14 saatten fazla ışık yanmamalı. petshopta gece 12 ye kadar ışık yanık kalıyordu benim kuşlar akşam 8 den sonra ışıklar hala açıksa ikidebir yumurtadan kalkıyorlar. bir de diğer türlerden korkuyor olabilirler (muhabbet kuşu hariç)onun için de sürekli yumurtadan kalkabilir.

murat nur

Takipçi Üyemiz
Adı
murat
Soyadı
nur
Murat NUR' Alıntı:
---bende tepesiz çift hint bülbülü var yumurtlamasınlar da yavrulamayıp biraz dinlensinler diye dua ediyorum ama hayvanları yumurtlamaktan ve yavrulamaktan alıkoymak çok zor. kafesteki yem ve suyu 2 güne bir tazele, kuş kumu ve kalamar kemiğini eksik etme, kafesi de yükseğe as yavrular gelir. ben kafesi haftada bir temizliyorum.
---akvaryumcunun yavru alamamasının sebebini biliyorum. ben kuşlarımı 1 aylığına petshopa emanet ettim 1 ay içinde 2 deafa kuluçkaya yattı ama 2 side hüsran. benim tahmininm. kuşların bulunduğu odada 12-14 saatten fazla ışık yanmamalı. petshopta gece 12 ye kadar ışık yanık kalıyordu benim kuşlar akşam 8 den sonra ışıklar hala açıksa ikidebir yumurtadan kalkıyorlar. bir de diğer türlerden korkuyor olabilirler (muhabbet kuşu hariç)onun için de sürekli yumurtadan kalkabilir.
bu arada haftada 2-3 kere mama veriyorum. kuluçkadayken hariç.

yunkur

Yeni Üyemiz
Adı
yunus
Soyadı
akar
peki kuş kumunu tabanamı seriyim yoksa boş yemligin içineme koyup yere mi bırakayım birde bu kalamar kemigini ben ip ile astım sanki gagalıyamıyorlarmış gibi geldi başka ne türlü yerleştirmem lazım bu kemigi.temizlik işini yumurtadayken yada yavru çıkmışken nasıl yapmalıyım çünkü ürker ve yatmaz diyorlar hem benim kafes çok büyük degil ve alttan ızgarası yok mecbur altını söküp temizlemem lazım bu konulardada yardımcı olabilirmisiniz.bilgileriniz için teşekkürler.