yer değişikliği

kussevgisi

Yeni Üyemiz
Adı
Tanju
Soyadı
Koçbil
Ustalar, kuşum 3 gün önce yumurtladı. Fakat yumurtaları yuvalığın içinde plastik folluğa değilde yere yaptı. Bu yumurtaları folluğa koysam kuşum bunlara bakmaya devam eder mi acaba.

dameee

Uzman Üyemiz
Adı
ayhan
Soyadı
şen
Yerden al yuvaliga koy yatmasada bidakine yatar yerde yumurta olmaz guvercin degil bu kuslar

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
icon_naughty

Benim 3 di$im $u an yerde ve toplu kafeslerde yumurtalarin üzerinde yatiyor !!!

Güvercin ku$`ta, bunlar degilmi ?

Yumurtalari aldiginizda yine ayni yere yapar !
Yumurta yapma eylemide di$i ku$u ve yumurtaligini gereksiz yorar !!!
Güvercin degiller, dogru !
Fakat Tavukta degiller !  8)

bjk70

Uzman Üyemiz
Adı
Erkan
Geçen hafta 2 çift kuşum yere yumurtladı aldım yumurtaları yuvalik içine koydum maşallah bir sıkıntı yok

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kussevgisi

Yeni Üyemiz
Adı
Tanju
Soyadı
Koçbil
Şu an dokunmadım yumurtalara dişi yumurtalara yatmaya devam ediyor. Dokunmayacağım bakalım neticede ne olacak. Tek sıkıntı yumurtaların bir ikisi arada bir kuşun altından çıkıyor. Tamamını altına alamıyor sanırım. Ama yinede bekleyip göreceğiz bakalım.

Kuscu-Murat

Uzman Üyemiz
Web sitesi
murat-tuna66.jimdo.com
Adı
Murat
Soyadı
Göcmen
Size öyle gelebilir, ve o an yersiz yatan yumurtayi tekrar altina alir onlar :)
24 saat ba$larinda degilsiniz sanirsam  :D

Benimkilerin altinda be$er ve yedi$er yumurta var, ve bir haftaya kalmaz cikan cikar !
Yerde yatanlar bunlar, ... kimsede rahatsiz etmiyorda, ancak erkekleri, onlarin derdide bam ba$ka  8)

Hadi bunlar istemedigim halde oda, ... cifthanelerde ise 10 ve 12 yumurta var ve hepsi dolu, ... bunlarda yeni $ehzadelerim  :)

Cikan cikar, cikmiyanda cikmaz, ... ben ciftlerime ve ku$larima yapabildigimin en iyisini yapiyorum, ... gerisi onlara kalmi$, ... 

kussevgisi

Yeni Üyemiz
Adı
Tanju
Soyadı
Koçbil
Aynı dediğiniz gibi Murat bey. Biz elimizden gelen bakımı ve itinayı gösteriyoruz. Ama bu hayvanların doğasında var. Rahatsız yerlerde yavru yapmak. oraya yaptığına göre vardır bir bildiği. bakalım gün sayıyoruz. Aralığın 4 veya 5 inde ilk yavru çıkması lazım. dolu olup olmadığını kontrol bile etmiyorum.

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
Bu tamamen sans ısı.. Kımı kuslar daha fazla anactır bakar kımılerı en ufak bır degısıkten dolayı kırar atar yatmaz...
Yani sızınkı anac bır kus rahatsız etme koy boydan yuksek ısı ısık kurallarına uygun bıyer karısma kardesım onlar gereknı yapar... Sen sadece mamasını eksık etme kusların.