yer konusu (Ev/Dükkan) ve öz geçmişimiz.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
selamlar ist bahçelievlerden mücahit 25

2 çift muhabbet vardı 1 çift arkadaşındı fazla ses yapıyorlar diye almasını rica ettim, kendi takımım odamda çifthanede bakıyorum dişi 1 yıldır benimle, erkek 3-4 ay oldu alalı oda yetişkin 1 yaşını aşkın, oda kışın sıcak petek yanıyor, soguk sıcak pek etki etmiyor, binanın altında depo dükkanımız var pazarcıyım peynir zeytin kuru bakliyat zaire işi yapıyoruz, dükkan 180m2 evdeki ısı sabit 25 derece, termometre ile ölçtüm, dükkanın derecesi haliyle düşecektir ama dükkanımın üst dükkanda fırın var ve doğal gazlı ocağa döndüler eskisi kadar ısı yaymıyor artık, dükkanımda havalandırma pencereleri var kediler girip çıkabiliyor bazen oraları kapağı olanları kapatıp, camı kırık olanlarada tel çekmeyi düşünüyorum, fakat esas konu, evde odada bilgisayar televizyon ve kapı gıcırtı sesleri eksik olmuyor, çiftleşerek 2 yumurta yaptılar birini ızgaraya düşürdü. 2.ni yuvalığa yaptı fakat bu seferde yatmadı, yumurtanın 3. yü beklerken 3. gelmedi, neyse z.yağı falan sürdüm 2-3 gün gene birşey yok, yumurta 2-3 haftadır tık yok diyebilirim, kıçında yumurtada yok, kontrol ettim ama kıçındaki şişmanlık yüzünden şüpheye düşüp tekrar iyice kontrol ettim sert bir çisim yok fakat karın bölgesinde bir beyazlık söz konusu böyle yayılmış vaziyette, dışkısı küçüldü ilk yumurtlarkenki gibi dışkı büyüklüğünde değil, öyleki ben yumurta ümidimi kestim, işte haliyle durgunluk halsizlik başladı, vitamin takviyeleri sebze meyve verip kendini toplamasını sağladım, şuanda acayip formda çok canlı o fazla kilosunuda üzerinden attı, erkek çok istekli devamlı kur peşinde bazen yakalıyıp üzerine çıktığında 2-3 saniye sonra dişi üzerinden atıyor, bunun o çıkamayan 3. yumurtayla alakası varmı diye düşünüyorum,

bu denli evden dükkanın ortamına taşımayı düşünüyorum, sizce alayımmı yoksa ev yine evdir deyip tam gaz devammı? bunu öğrenmek istiyorum, tabi dükkandaki güvenlik önlemleri alınca, oda da rahatsız olmuyorlar ama kimseyi görmeyip sadece dikkatlerini birbirlerine rahatsız hissetmeden onları tek bırakayımmı, kuşları 3. yumurtlayamama olayından sonra ayırmadım belki o 1 yumurtaya yatar diye, zaten 3 gün sonra anladım hiç oralı olmayacağını aldım yumurtayı altından, tecrübe için yumurtayı açıp içine baktım maksadım döllenme olayını saptamaktı ama sonuç normal olarak hiç birşeydi :D neyse tecrübe oldu, dişim hala yuvalığa ilgili, tavanını kemiriyor asmalık tahtasını kemiriyor. bu kemirme yüzünden 1 yuvalığı heba ettik ön tarafı komple kemirmişti,

çok can sıkıcı bir yazı oldu canınızı sıktıysam affola
büyük ustalar gibi profesyönel olmasamda, hayvanlarıma gereken ilgiyi beslenmeyi hijyeni sağladığımı düşünüyorum...

saygılarımla hayırlı akşamlar hayırlı işler.

E

elaziz2316

Guest
    Aleykümselam Mücahit kardeşim. Öncelikler aramıza hoşgeldin. Kuşlar ilk kuluçkalarında bahsettiğin gibi olumsuz davranışlar sergileyebilirler. Bence yerlerini değiştirmen iyi olmaz. Şu anki yerlerine alışmışlar. Dükkana alışmaları için kaç gün geçer belli olmaz. Hem dükkanda gelen/giden kişilerin ilgileri onları huzursuz ederek strese sokabilir.

Bence sen evde yola devam et derim. Ama dükkandaki ortam daha iyi olur, alışma süresini de beklerim dersen orada da olur tabiki.

Hayırlı ve bol yavrular alırsın inşallah.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
sağolun eksik olmayın, dün gece elime bir eski bakkallardaki suntadan önlü arkalı cam kapaklı 4 gözlü bir dolap geçti, bana beleş :D dolap 2metre 70cm uzunluğunda derinliği 40 kadar, dükkana taşıttırdım çocuklara birer sigara vererek :D biraz tozlu ama siler temizlerim, öntel olayına geçene kadar çifthaneyi ölçtüm 60lık çifthane oluyor içine, yarın işten gelince temizleyip yerleştirmeyi düşünüyorum, gündüz kimse girmiyor dükkana akşamları yarım saat mal indirip yüklüyoruz biraz ses oluyor haliyle o kadar olacak artık, bu dolap çok iyi oldu sanırım ben askerdeyken gözüm arkada kalmayacak babam ve işçi ilgilenebilir belki ben geldiğimde bir sürü yavrularım olur...

sağılacakla kalın.

E

elaziz2316

Guest
    Temin edebilirsen Opigal-5 tozundan al. Dolabı iyice temizledikten sonra dolabın her tarafına bu tozdan serp. Özellikle köşeler, bağlantı yerleri. Olası bit oluşumu tehlikesine karşı önlem almış olursun. Bu tozlama işlemini de birkaç ayda bir tekrarla. Resim de ekleyebilirsen daha iyi olur.

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
tekrardan selamlar arkadaşlar,

buğün dolabı temizledim ölçüsü iç dizaydnı herşeyi tamam fakat termometreyi buzhaneden alıp dolabın içine koydum 15 dakika sonra geldim baktım 5 dereceyi gösteriyordu, bugun istanbul baya soguk ve yer yer kar yağışı yaşadık, işten geldim baktım bir köşeyi temizleyip dolabı yerleştirecektim, dur bir ölçeyim şunu diye, inanamadım 5 derece olduğuna içerinin, 5 derecede yaşamaz sanırım, havaların biraz ısınmasını bekleyeceğim olmazsa,

birde bir sorum olacak, evde pc masasının üstünde 60lık bir çifthane içindeler, erkek tüye girdi 1 haftadır devam ediyor ve acayip etrafa sıçratıyorlar, buralarda çifthane tülü bulamadım aslında pek gerekte duymadım ama bu tüy dökümü yüzünden etrafı pisletmesin diye ne önerirsiniz, ben 3-4 mandalla parça parça bez sıkıştırmayı düşünüyorum,

tül hariç ne önerirsiniz arkadaşlar.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli arkadaşım.Kuşların hiçbir sağlık sorunu yoksa bırak rahat rahat dursunlar.Şimdi evdeki sıcaklık ve nem ortamı ile dükkanın içinde dilek mumu da yaksan tutturamayacağından,malesef tüye girecekler ve seni ortalama 2 ay geri atacaklar.

Ayrıca bu kadar yazı yazılmışken neden bu konu atlanıyor anlamış değilim. icon_think confusedtw icon_wall

mucolok

Üyemiz
Adı
Mücahit
Soyadı
KESLER
teşekkürler aslan bey, aynen evde duruyorlar, şuanda hiç rahatlarını bozmak istemiyorum, fakat dişi erkek üzerine çıkınca 3 sn sonra üzerinden zorla aşağı atıyor, herşey makul düzeyde fakat eskisi gibi çiftleşmeler gerçekleşmiyor, tabi bu işin sırrı sabır ve ilgi, orası tamamen apayrı bir durum fakat neden dişi bu tavırlar içerisinde yoksa kızgınlık döneminden çıktımı bu dönemlere girilip çıkıldığını okumuştum 60 günde 45 günde bu döneme girerler hesabı kulağıma çalınmıştı, bu nedenlemi üzerinden atıyor yoksa başka kronik olmayan bir durummu söz konusudur,

cevaplarınız için şimdiden sağolun
hayırlı işler.

Aslan ÖZTÜRK

Uzman Üyemiz
Adı
ASLAN
Soyadı
ÖZTÜRK
Değerli kardeşim.Öncelikle biraz gözlemleme yaparsan sorunu çözeceğine inanıyorum.İlk önce kuşların bir durumlarına bak hastalık belirtisi varmı?Bunu en iyi sen anlarsın.Çünkü dişi hastaysa yine yumurtlar ama boş yumurtlar.Dişinin dış görünümü nasıl?Kabarık sürekli uyuma dışkıda renk değişimi sıvı artımı var mı?Eyer yoksa kafesin bakımı,kuşların parazite karşı ilaçlanması,yuvalığın da aynı şekilde.Ve kesinlikle mineral ve calsiyum takviyesi yapman gerekir diye düşünüyorum.Ayrıca protein ağırlıklı beslemen kuşların sindirimini yavaşlatıp yağlanmasını tetiklediğinden ve eş durumuna da kuşun hareketleri yavaşladığından yağlanma artacaktır.Bu yüzden de dişi kızgınlıkdan çıkmışda olabilir.