yeşil erkek yeşil dişi çiftlerden renkli yavru çıkma olasılığı

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
arkadaşlar sizinde bildiği gibi bazı petshoplar düz yeşil kuş almamaya çalışıyorlar yeşilin vitrin rekabeti düşük diye herkezin kendi düşüncesidir tabi ama bu kuşlarıda sokağa salacak değiliz bende 3 çift yeşil eş var ve sağlam damızlıklar bu kuşlar arkadaşımın yavrularıydı ve anne babaları albino dişi ve alacalı yeşil erkekti kuşlar 1 yaşında herçiftin şuan 6 yumurtası var yumurtalara ışıkta baktım dolular renk olarak yeşil hepsini boğar diye biliyorum forumdaki çaprazlama paylaşımlarını araştırdım pek anlamadım sizce bütün bu yavrular yeşilmi çıkacak çünkü yeşil yeşille çiftleşince yüzde yüz yeşil çıkar diyor renk konusunda uzmanlaşmış arkadaşlar yorumlarınızı yazarsanız sevinirim saygılar.

kuşçu_10

Uzman Üyemiz
Adı
ORÇUN
Soyadı
AST
HER POSTADA OLMASA DA 2 YADA 3 POSTADA BİR ALBİNO YAVRU VERECEKTİR
ANNE BABANIN SOYUNDA MAVİ RENK TE VARSA EĞER MAVİ YAVRUDA ALABİLİRSİNİZ
FAKAT AĞIRLIK YEŞİL VE PARÇALI SARI OLACAGINI TAHMİN EDİYORUM.

babaçi

Takipçi Üyemiz
Adı
Coşkun
Soyadı
TIKIZ
orçun arkadaşımızın dediği gibi %70 oranında yeşil %30 oranında ise damızlıkların önceki soylarından çıkacağını tahmin ediyorum

okant

Üyemiz
Adı
Okan
Soyadı
Tasel
kendi deneyimlerimle yorum yaparsam sarı parçalı ağırlıklı yavrularda elde edebilirsiniz .

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Yeşil bir muhabbetkuşuna "yeşil" diyerek kestirip atamayız. Yeşiller tam 5 farklı varyasyona sahipler..
    1) Dark Green (Koyu Yeşil)
    2) Light Green (Açık Yeşil)
    3) Olive  (Zeytin yeşili)
    4) Grey-Green (Gri tabanlı Yeşiller)
    5) Violet-Green (Mor tabanlı Yeşiller)

Onur bey, Yeşil ve yeşil eşleştirmesinden lutino harici bir yavru alabilme olasolığınız son derece düşüktür.
    Gri tabanlı bir yeşil kuşumu, mavi ile eşleştirdim yavruların yaklaşık %70 i gri çıktı..

gtatas

Takipçi Üyemiz
Adı
Gürcan
Soyadı
Tataş
Başka çifthanelerde ben de yeşilin belini biraz kırmak istiyorum, ya albino ile çiftleştireceğim yada Yılmaz beyin yaptığı gibi mavi ile çiftleştirip gri alıcam.Buna bir çare bulmak lazım.

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Tamam Çaprazlama Kuramı Yakını Gösterir Fakat 2 Kuşunuzunda Soyunda  Kanında Farklı Renkler Varsa  O Renkleride Verir Şu An Anaç Olan Kuşlarınızın Babası Veya Anası mavidir  mavi verir  onların anaç ı  sarıdır sarıda verir belliolmaz yani İnsanlarda Bile ANNE sarısın BABA sarışın sapsarı  çocukları zenci doğuyoo arastırıyolarki  büyük büyük babaları zenciymiş :) KAN meselesi:D

Ahmet SALMAN

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.asmobilya.net
Adı
Ahmet
Soyadı
SALMAN
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
    Yeşil bir muhabbetkuşuna "yeşil" diyerek kestirip atamayız. Yeşiller tam 5 farklı varyasyona sahipler..
    1) Dark Green (Koyu Yeşil)
    2) Light Green (Açık Yeşil)
    3) Olive  (Zeytin yeşili)
    4) Grey-Green (Gri tabanlı Yeşiller)
    5) Violet-Green (Mor tabanlı Yeşiller)

Onur bey, Yeşil ve yeşil eşleştirmesinden lutino harici bir yavru alabilme olasolığınız son derece düşüktür.
    Gri tabanlı bir yeşil kuşumu, mavi ile eşleştirdim yavruların yaklaşık %70 i gri çıktı..

ilker

Uzman Üyemiz
Adı
ilker
Soyadı
ERTÜRK
Ümit BAY' Alıntı:
Tamam Çaprazlama Kuramı Yakını Gösterir Fakat 2 Kuşunuzunda Soyunda  Kanında Farklı Renkler Varsa  O Renkleride Verir Şu An Anaç Olan Kuşlarınızın Babası Veya Anası mavidir  mavi verir  onların anaç ı  sarıdır sarıda verir belliolmaz yani İnsanlarda Bile ANNE sarısın BABA sarışın sapsarı  çocukları zenci doğuyoo arastırıyolarki  büyük büyük babaları zenciymiş :) KAN meselesi:D

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Tamam Çaprazlama Kuramı Yakını Gösterir Fakat 2 Kuşunuzunda Soyunda  Kanında Farklı Renkler Varsa  O Renkleride Verir Şu An Anaç Olan Kuşlarınızın Babası Veya Anası mavidir  mavi verir  onların anaç ı  sarıdır sarıda verir belliolmaz yani İnsanlarda Bile ANNE sarısın BABA sarışın sapsarı  çocukları zenci doğuyoo arastırıyolarki  büyük büyük babaları zenciymiş KAN meselesi:D

Ümit KARDEŞİME KATILIYORUM

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
Teşekkür Ederim Cihan Abi Ve İlker Abi:)

kotkafa

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Günay
Soyadı
Dönmez
bende 14-15 yeşil çift var ve onlardan vazgeçemememin sebebi anne ve babalarının farklı kanlardan gelmeri. Bu nedenle her kuluçkada mutlaka 1 veya 2 anne kanına veya baba kanına çeken yavrular çıkıyor. İçlerinden nerdeyse her renk kuş çıkıyor...double factor sarı ve beyazlardan tut, parçalısına kadar. Yeşil olarak çıkanlar da çoğu violet-yeşil...yani neredeyse sarıyüzlü mavi denilebilecek kadar maviye çalan popo karın ve göğüs bölgesi. Bir çiftim arasıra yeşil spangle veriyor ama genel olarak düz yeşil dışında farklı renk çıkardığı zaman follow oluyor (gri kanatlı kırmızı göz).

Esas ilginç sonuçlar onlardan çıkan yavru eşleştirmelerde meydana geliyor...yeşil-yeşil çiftlerimden asla vazgeçmem  ;D