Yeter artık ithal kuşa yeter Kalem gibi küçüçük kuşlara yeter .

azuri

Uzman Üyemiz
Adı
uğur
Soyadı
ata
Hiç etik değil. Bence bu durum insanları kazıklamaktan başka değil. Fakat alıcınında şunu düşünmesi lazım herkesin 40 tl ye sattığı kuş neden bir yerde 15 tl.

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
Hüseyin TİMUR' Alıntı:
ithalde sadece küçük kuş ayrımı yapmak haksızlık olur. ithalin irisi küçüğü değil jumbosundan çekoslavağına suriyesine pakistanına hepsine karşı olmak gerekli. 2011 yılında jumbo muhabbet kuşu ithalatı 20.000 adet civarında, jumbo üreticisi olarak soruyorum  aramızda  ithal jumbo alıp burada ithal pakistan kuşlarına hayır diyen kaç kişiyiz.
ayrıca ithal gelen kuşların 7 gün karantina süresi var bu süreye uyan kaç tane ithalatcı var buda ayrı bir konu, daha kuşlar uçağa binmeden resim çekip ilan yayınlayan satıcı arkadaşlar evet size lafım bu canlıların 7 gün yasal karantina süresinde satılamayacağını bilmiyormusunuz. 10 adet ithal jumbo alan bir kişi %25 hava değişiminden kaybettin öldü, %25 yaşlı verim alamadın , % 25 kısırlık yumurta yapıyor ama içi boş, % 25 güzel hoş ama yavru bakamıyor bakıcı kullanmak zorundasın. lütfen yazdıklarımı karalama olarak algılamayın lafım genele saygılar

KARDEŞ DOĞRU SÖYLÜYORSUNDA ARKADAŞIN BİRİ ALMANYADAN JUMBOLAR GETİRMİŞ FİTYATLARI KENDİNDE GÖRÜYORSUN 100-165 TL EN BABASI DİYOR..SİTEDEDE MAŞALLAH MET ETMEYEN YOK SIKINTI KİMDE O ZAMAN BİZDE HOBİCİYİZ KİMDEN ALALIM SEN YANLIŞ ANLAMA BİR İLAN ATYORSUN 750 TL FİYAT BİÇİYORSUN ÇİFTİNE ADAM 250 TL DİYOR RESİMLERDENDE BU ARKADŞTAN ALAN ÇOK İSMİNİ HERKES BİLİYOR..ŞİMDİ SEN OLSAN BİZİM YERİMİZDE NAPARSIN ? TMM KATILIYORUM DIŞARDAN GELMESİN KUŞLAR AMA FİYATLARINIZDA MAKUL OLSA KEŞKE

EmreAKELÜ

Üyemiz
Web sitesi
www.derinokyanusakvaryum.com
Adı
Emre
Soyadı
AKELİ
Arkadaşlar yazacaklarıma kimse kızıp alın masın ben ortadayım Çün kü hem üretici Hemde petshop çuyum...
Şim di bende kuş üretiyom aynı zamanda elden de alıp satıyom. Ama çoğu üretici AAA benim kuşum Şu para Aşşa vermem tamam güzel Öteki üreticiye gidiyon tamam aga 15 ten veryim yerli kuşu Ya bende üretiyom kuşun satış boyuna gelenekedar uç kuruş maliyeti var. yedi yem mama nekadar kg yemiyo. ondan sonra çoğu arkadaş 20 tl olsun tamam olsun sen zararlı çıkarsın elinde patlar kuşlarla başa çıkamazsın sende patlarsın. benim çok kafam kızarsa bende ital ederim falan filan havalarda uçmaya gerek yok. He emek veriyom evet veriyoz ama 15 toptan versem yine hakkımı alıyom. Bu yüzden kim ne yapar kendine yapar. Saygılarımla...

polsuder

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.imparatorogame.com
Adı
Süleyman
Soyadı
DERMENLİ
Anlamadım üç kuruş maliyet derken neyi kastettiniz?Ben 400 TL dükkan kirası veriyorum 130 çift kuşum var her ay verilen yem mama masrafı yaklaşık 1000Tl çünkü ben her şeyin en iyisinden vermeye çalışırı ve veririm kuşlarıma bira mayası magnesin vitemin ve minerallerin en iyisini kullanırım.Sonuçta kuşların bana getirisi vardır elalem gibi kanatsız kuyruksuz kuş satmam.Ondan dolayıdır ki diğer kuşlarla kendi kuşumu bir tutmam diğer kuşları kaça satarlarsa satsınlar alakadar etmez gönderdiğim kimselerde yeterince değerinde kuşlarımı alırlar.Tabiki kuş satarken satıcıyı düşünmek lazım biz birbirimize lazımız.Satıcının da bizi düşünmesini isteme en doğal hakkımızdır ;)

Rovdy

Uzman Üyemiz
Adı
SADA
Soyadı
BDSDASDS
thumbsupbo alkisd yerli üretim  IN    thumbsupbo alkisd      neeee neeee ithal kuş  OUT icon_wall neeee

tenekeee

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
YILMAZ
Bir toptancı 14 ten kuş alıp 15 ten petshoplara satıyor.Bu petsopçu da kuşları 30-40 arasında satıyor.
Bunu bizzat petshopçudan öğrendim,kendisi dile getirdi,hatta benide götürüp kuş alabileceğimi,seçebileceği söyledi.Aldığı kuşlar içinde çekte vardı,tabi bu kuşları ayrı yerden almadıysa 15ten aldıysa gayet güzel uygun fiyat demektir.Bunu da yakında öğrencem zaten.Eğer 15 ise aldığı çekler,benide götürmesini rica edip alayıp en güzellerinden atayıp çifte mis gibi.

Aynı gün,caddede bir adam gördüm elinde kafes içinde kuş,dedim kaça aldın,60 tan almış kuşu.Satan kişi yuvadan alıp vermiş bu kişiye ve kuş erkekmiş,jumboymuş.Kuşa baktım,kesinlikle dişi ve jumbo olmadığı apaçık ortada yerli bir kuş.Yerli ile jumboyu ayıramayacak kadar bilgisiz değilim elbet amatör takılsam da.

Böyle bir acayip piyasa var ortada.
Yani,60 veya 30 liraya kuş almak enaylik gibi bir şey oluyor belli ki,daha doğrusu satıcılar alıcıları enayi yerine mi koyuyor ? Bunun muhasebesini üreticiler,petshopçular,toptan satıcılar oturup düşünmesi lazım kendileri açısından,sonra toplanıp konuşurlarsa konuşsunlar kazanılan paranın ne kadarı haram ne kadarı helal diye.
Tabi üretip satıp bir emek işidir,ama 14-15'e kuş alıp onu 2-3 katına satmak hem emek hırsızlığı hem de milleti kazıklamaktır.

polat_pool

Üyemiz
Adı
polat
Soyadı
bostancıoğlu
Merhaba arkadaşlar;evet şu an Emre Akeli arkadaşa sesleniyorum :kendisi hollanda cinsi üreticisiymiş kuşlarına ,yavrularına talibim toptana kaç lira fiyat verecek ben hollanda kuşlarını düz ara alıcam kendi kaçlira isteyecek kendisinden fiyat bekliyor herkese hayırlı üretimler dilerim..

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
Polat BOSTANCIOĞLU' Alıntı:
Merhaba arkadaşlar;evet şu an Emre Akeli arkadaşa sesleniyorum :kendisi hollanda cinsi üreticisiymiş kuşlarına ,yavrularına talibim toptana kaç lira fiyat verecek ben hollanda kuşlarını düz ara alıcam kendi kaçlira isteyecek kendisinden fiyat bekliyor herkese hayırlı üretimler dilerim..
ucuz kuş varsa bende burdayım nede olsa adımız leşçiye çıkmış birkere smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki smileki

polat_pool

Üyemiz
Adı
polat
Soyadı
bostancıoğlu
Ya arkadaşlar ithal kuş diyoruz gerçek ithalatçılara da haksızlık ediyoruz.bunu kaçak giriş dersek daha doğru olacak.bakın ben de ithal kuş çekiyorum kasa ile ama gerçek ithalatçılardan kasa bazında bile kuş 18 ile 20 tl arasında değişiyor pet shoop ta buradan aynı fiyata kuş çekiyor ve kasa bazında seçme şansın da yok kasadan ne çıkarsa kaderine razı oluyosun dediğim gibi kaliteli ithalatçıdan aldığın da fazla zaiyatın da olmuyor.ney se konuyu fazla dağıtmayalım. toptancıdan belirttiğim fiyatlardan kuşu alıyor parayı da kuzu kuzu sayıyor.ama senden benden kuş alıcak kendini bir naza çekiyor karşısındakini iyice bitmiş görüyo istediği fiyata kuşu almaya çalışıyor.bazan da emeline ulaşıyor.suç biraz da bizde.bu fiyatlara kuş vermeyelim üreticiler olarak.hem senden seçmece olarak alıcak hem de ucuz alacak.yok böyle birşey.bakın kasa olayından bahsedeyim biraz;kasada kuş 18tl.kasa açıldı kuş kasadan çıkıp salmaya girdi kuşu görüyosun kuşun fiyatı oldu 20-25 tl.kuşu salmadan seçmece almaya kalktın oldu tane 35 tl ve yüzde 30 u yeşil almak zorundasın.evet arkadaşlar toptan kuş ithalatçı toptancıda böyle gel sen şimdi ucuza 13tl 15 tl ye kuş ver .takdir siz üreticilerin.hayırlı üretimler herkese...

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
bUNDAN SONRA BENDE KUSLARIM İTHAL DEYİP SATACAGIM :d  HEMDE KAFALARINI KIRMIZIYA DEGIL  DEGISIKLIK OLSUN DIYE SARIYA BOYAYACAGIM :D