Yeter artık ithal kuşa yeter Kalem gibi küçüçük kuşlara yeter .

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Arkadaşlar bu ithal pakistan kuşları oldukça piyasa çok kötü yerli kuşlarımızı  pakistan kuşları ile bir tutuyorlar  bu kuşlara karşı savaş açalık dernekler bir araya gelip sesimizi duyursak  satan yerleri şikayet etsek .Not: jumbo çek kuşlar hariç .

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
Demir Akvaryum olarak 150 çifti askın kuşla yerli muhabbet kusu uretimide yapmaktayız. aynı zamanda İzmir'den Hüseyin Vardar kardeşimizin 80 çiftlik üretimhanesinin tüm yavru kuşlarını 2010 yılından bu yana almaktayız, ve almaya devam edecegiz inşallah.

petshoplar pakistan kuşu alarak zarar ettiklerinin farkında degiller malesef, 13 tlye alınan kuş hem çok zaiyat vermekte , hem hastalık tasımakta, hemde musteride olmek suretiyle hobiden sogutmaktadır. umarım en kısa zamanda yanlıslarından dönerler.

Gökhan YILMAZ

Uzman Üyemiz
Adı
Gökhan
Soyadı
YILMAZ
Mesut TOYDEMİR' Alıntı:
Demir Akvaryum olarak 150 çifti askın kuşla yerli muhabbet kusu uretimide yapmaktayız. aynı zamanda İzmir'den Hüseyin Vardar kardeşimizin 80 çiftlik üretimhanesinin tüm yavru kuşlarını 2010 yılından bu yana almaktayız, ve almaya devam edecegiz inşallah.

petshoplar pakistan kuşu alarak zarar ettiklerinin farkında degiller malesef, 13 tlye alınan kuş hem çok zaiyat vermekte , hem hastalık tasımakta, hemde musteride olmek suretiyle hobiden sogutmaktadır. umarım en kısa zamanda yanlıslarından dönerler.
+ iyi söylemissin abi. İnsallah hatalarını anlayıp kısa zamanda dönerler hatalarından..

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Mesut TOYDEMİR' Alıntı:

Valla alnınızdan  öpmek geldi içimden ağzınıza sağlık.

ABDULLAHYILMAZ

Uzman Üyemiz
kötü olmadımı iyi değersizdir...onlar oldukça kalitenin farkı vardır kalite üretim yapanlar daima kaliteli insanlar tarafından tercih edilirler bilinçsiz olan zaten biz ne yaparsak yapalım her şekilde alternatif arıyorlar sonunda kendileri zarar görse bile ucuz sirke baldan tatlı hesabından bu sürüp gidiyor vs.vs......

FAHRÜYEALYA

Uzman Üyemiz
Adı
Mutlu
Soyadı
ERTUĞRUL
Mesut TOYDEMİR' Alıntı:

Mesut bey bunu biz üreticiler biliyoruz.Fakat evine 1 adet kuş alacak kişi kuş değil mi?Felsefesi ile olaya baktığı için bir de fiyat olarak çazip olduğu için müşteri gözüyle sıcak bakılıyor.
Geçen yaz ayın da bir pet Shopcu abimle konuşuyorum.Abim karşı caprazım da ki Petçi arkadaş ithali kafesi ile birlikte 25 ytl'ye satarken ben nasıl sadece kuşu 25ytl diyebilirim???????
Bizim öyle bişeyler yapmamız gerekiyor ki yerli ile ithal arasında ki farkı anlatabilelim.
Alemin Kralı diye bir dizi var Pet Shopcu Şafak Sezere rica etsek küçük bir bölümü ithal ile yerli arasında ki farkı biz yerli üreticeleri desteklemek açısından açıklasa Mesela......

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Mutlu ERTUĞRUL' Alıntı:
Mesut bey bunu biz üreticiler biliyoruz.Fakat evine 1 adet kuş alacak kişi kuş değil mi?Felsefesi ile olaya baktığı için bir de fiyat olarak çazip olduğu için müşteri gözüyle sıcak bakılıyor.
Geçen yaz ayın da bir pet Shopcu abimle konuşuyorum.Abim karşı caprazım da ki Petçi arkadaş ithali kafesi ile birlikte 25 ytl'ye satarken ben nasıl sadece kuşu 25ytl diyebilirim???????
Bizim öyle bişeyler yapmamız gerekiyor ki yerli ile ithal arasında ki farkı anlatabilelim.
Alemin Kralı diye bir dizi var Pet Shopcu Şafak Sezere rica etsek küçük bir bölümü ithal ile yerli arasında ki farkı biz yerli üreticeleri desteklemek açısından açıklasa Mesela......
Güzel bence :D  iyi bir düünce

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
BU ÜLKEDE ÜRETİCİLER ADETLİ OLARAK ÜRETİM YAPAMADIKLARINDAN  PİYASADA OLUŞAN TALEBİ KARŞILAYAMADIKLARINDAN PİYASADAKİ BOŞLUK BİR ŞEKİLDE İTHAL KUŞLA DOLDURULUR PETSHOPLARA MALZEME SATAN TOPTANCI GURUBU İTHAL YERLİ AYRIMI YAPMAKSIZIN PARA KAZANDIĞI KUŞU SATAR ARALIK AYINDA İTHAL KUŞU 15-17 TL ARASI SATIYORLARDI EVİNE KUŞ ALACAK KİŞİ İTHALDEN YERLİDEN ANLAMAZ KUŞUN RENGİNE GÖRÜNTÜSÜNE BİRDE VERECEĞİ PARAYA BAKAR 

alisener

Uzman Üyemiz
Adı
ali
Soyadı
sener
keduler yesun onların kuşlarinu  smileki smileki

alkisd alkisd alkisd

erhanbudak

Üyemiz
Adı
ERHAN
Soyadı
BUDAK
Ali ŞENER' Alıntı:
keduler yesun onların kuşlarinu  smileki smileki

alkisd alkisd alkisd
HEP BİRLİKTE DUA EDERSEK YADA NEFESİ KUVVETLİ BİR HOCA BULURSAK (CÜPPELİ AHMET İÇERDE BAŞKA ARAYALIM) KESİNLİKLE OLABİLİR  smileki smileki smileki

ahmgnd

Takipçi Üyemiz
Erhan BUDAK' Alıntı:
BU ÜLKEDE ÜRETİCİLER ADETLİ OLARAK ÜRETİM YAPAMADIKLARINDAN  PİYASADA OLUŞAN TALEBİ KARŞILAYAMADIKLARINDAN PİYASADAKİ BOŞLUK BİR ŞEKİLDE İTHAL KUŞLA DOLDURULUR PETSHOPLARA MALZEME SATAN TOPTANCI GURUBU İTHAL YERLİ AYRIMI YAPMAKSIZIN PARA KAZANDIĞI KUŞU SATAR ARALIK AYINDA İTHAL KUŞU 15-17 TL ARASI SATIYORLARDI EVİNE KUŞ ALACAK KİŞİ İTHALDEN YERLİDEN ANLAMAZ KUŞUN RENGİNE GÖRÜNTÜSÜNE BİRDE VERECEĞİ PARAYA BAKAR
Kusura bakmayın ama  çatır çatır kuş ihtiyacını karşılıyoruz  yerli kusa 13-15 tl dıyınce kımse vermıyor kuslarını  ondan ellerınde tutuyorlar sıze bır ornek vereyım  gaziosmanpaşada  kı petshop kuslarını 5-10 uretıcı rahatlıkla karsılaya bılrıı ve unutmayın gop ıstanbulun en kalabalık  ilçelerinden biri yeterkı degerınde  paralar konuşulsun . benım 50 tane kus
elımde  duruyor neden 13-15 tl vereyım kı .

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Ahmet GÜNDÜZ' Alıntı:
Kusura bakmayın ama  çatır çatır kuş ihtiyacını karşılıyoruz  yerli kusa 13-15 tl dıyınce kımse vermıyor kuslarını  ondan ellerınde tutuyorlar sıze bır ornek vereyım  gaziosmanpaşada  kı petshop kuslarını 5-10 uretıcı rahatlıkla karsılaya bılrıı ve unutmayın gop ıstanbulun en kalabalık  ilçelerinden biri yeterkı degerınde  paralar konuşulsun . benım 50 tane kus
elımde  duruyor neden 13-15 tl vereyım kı .
Arkadaşlar yem fiyatları, elektirik fiyatlar devamlı olarak artmakta. 1 sen önce 0,91 TL ye aldığım sarı darı 1,80-2 TL fiyata alıyoruz. Geçen sene 50-60 tl gelen elektrik şu an 100-130 tl arasında geliyor. Ancak sağ olsun petshopcular ithal kuş la yerli üreticiyi üzüyor. Tabi ki serbest piyasa uzucuz olanı alacaklar kar etmek için ancak; yerli üreticiler yine ardı ardına bırakmaya başladı. Kendi kuyularını kendileri kazıyor haberleri yok. 3 gün sonra yerli üretici kalmadığında bu sefer teşvik etmeye çalışırlar. Ni tekim bende öyle pet shopcu arkadaşın isteği üzerine başlamıştım. (suriyeden hastalıklı kuşların kendilerini mahfettiği bir dönemde) bu gidişle kar edemeyen bir çok üretici bırakacak şu an 50 çiftle üretim yapan bir isinin ortalama birim maliyeti 13-15 TL yi buluyor. Ben kendim hesap tuttuğum için söylüyorum. 13-15 TL ye kuş satan biri nasıl kar edecek?

ciancarlo

Uzman Üyemiz
Web sitesi
renkmuhabbetkusu.blogspot.com
Adı
Cihan
Soyadı
AYTAN
Geçen yaz ayın da bir pet Shopcu abimle konuşuyorum.Abim karşı caprazım da ki Petçi arkadaş ithali kafesi ile birlikte 25 ytl'ye satarken ben nasıl sadece kuşu 25ytl diyebilirim?

;D

danmes

Uzman Üyemiz
Adı
mesut
Soyadı
Toydemir
bir muhabbetkuşu 13 tl + bir kampanya kafesi 6 tl : 19 tl .  sıfır zaıyatla satıs yapılsa bile 6 tl kar eder. petshoplar bu mantıkla çalısamaz cunku kırası , vergisi , kus olumlerı dahil kar edemez bu fıyatlarla.
birbirleri arasındaki rekabet geneli etkilemez.
bizim bölgemizde de pakistan satan petshoplar mevcut, ancak biz çok sukur yerli yavru yetiştiremiyoruz ve Huseyin Kardeşimizden alıyoruz. vatandası da kucumsememek gereklidir. onlarda zevkine aldıkları kusun fındık kadar olmasını istemiyorlar.
10 tane kus koyup satıs yapmaya calısan petshoplar zaten umudunu yitirmiş demektir..
su an bizim petshopta 200 civarı yerli kuş damızlık,yavru halinde satıstalar çok sukur.
Vatandasa secenek sununca inanın yerliye hakkını verir.

hüseyin_Timur

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
BAHTİMUR
ithalde sadece küçük kuş ayrımı yapmak haksızlık olur. ithalin irisi küçüğü değil jumbosundan çekoslavağına suriyesine pakistanına hepsine karşı olmak gerekli. 2011 yılında jumbo muhabbet kuşu ithalatı 20.000 adet civarında, jumbo üreticisi olarak soruyorum  aramızda  ithal jumbo alıp burada ithal pakistan kuşlarına hayır diyen kaç kişiyiz.
ayrıca ithal gelen kuşların 7 gün karantina süresi var bu süreye uyan kaç tane ithalatcı var buda ayrı bir konu, daha kuşlar uçağa binmeden resim çekip ilan yayınlayan satıcı arkadaşlar evet size lafım bu canlıların 7 gün yasal karantina süresinde satılamayacağını bilmiyormusunuz. 10 adet ithal jumbo alan bir kişi %25 hava değişiminden kaybettin öldü, %25 yaşlı verim alamadın , % 25 kısırlık yumurta yapıyor ama içi boş, % 25 güzel hoş ama yavru bakamıyor bakıcı kullanmak zorundasın. lütfen yazdıklarımı karalama olarak algılamayın lafım genele saygılar

fuatyoz

Üyemiz
ben karantina süresinin bittiğini daha doğrusu kalktığını duydum ve şu dönemde giriş bu kadar kuşun giriş sebebi bu diye düşünüyorum..

Bundan 2-3 ay önceye kadar kuş diye telefonlarımız susmaz dı.

Şimdi ben arıyorum elimde 25 30 adet var diyorum..Hepsinin söylediği aynı kelime geçende almıştım 13 tl den..elimde var bitince ararım..

Şimdi söyle birşey diyeyim..Biz bu ithalatcılarla feshanede aynı ortamdaydık hepsinin birer stanları vardı.Artık bu iş okadar ayağa düştüki inanın yakında bize 10 tl diyecekler ve bu günleride göreceğiz.

Devletin bu konuda yapacak birşeyi yok..Hangimizin devlette kaydı var üretim yapıyor diye yada hangimiz 30 40 tk ile vergiye tabi olacağız.

Burdan yapılması gereken bu siteye giren arkadaşların daha doğrusu petshopcuların bizlere destek olama lazım ve kuşların farklarını detaylı bir şekilde lanse etmeleri gerektiğini düşünüyorum..

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
bu işin içinde olanlar zaten hangi kuşun ne kadar ettiğini biliyorlar. ama yeni kuş beslemeye başlayanlar ithal yerli vs gibi ayrımları yapmadan direkt olarak fiyata bakıyorlar. Önceki yorumlarda da bahsedildiği gibi 30-40 TL kuşa vereceğime kafesiyle birlikte 25-TL ye satıyorlar deyip onları tercih ediyorlar ne tür bir kuş aldığını bilmeden. Sonuçta talep meselesi

hüseyin_Timur

Takipçi Üyemiz
Adı
HÜSEYİN
Soyadı
BAHTİMUR
Fuat YOZGATLI' Alıntı:
ben karantina süresinin bittiğini daha doğrusu kalktığını duydum ve şu dönemde giriş bu kadar kuşun giriş sebebi bu diye düşünüyorum..

Bundan 2-3 ay önceye kadar kuş diye telefonlarımız susmaz dı.

Şimdi ben arıyorum elimde 25 30 adet var diyorum..Hepsinin söylediği aynı kelime geçende almıştım 13 tl den..elimde var bitince ararım..

Şimdi söyle birşey diyeyim..Biz bu ithalatcılarla feshanede aynı ortamdaydık hepsinin birer stanları vardı.Artık bu iş okadar ayağa düştüki inanın yakında bize 10 tl diyecekler ve bu günleride göreceğiz.

Devletin bu konuda yapacak birşeyi yok..Hangimizin devlette kaydı var üretim yapıyor diye yada hangimiz 30 40 tk ile vergiye tabi olacağız.

Burdan yapılması gereken bu siteye giren arkadaşların daha doğrusu petshopcuların bizlere destek olama lazım ve kuşların farklarını detaylı bir şekilde lanse etmeleri gerektiğini düşünüyorum..
karantina süresi kalkmadı eskiden 21 gün dü şuanda 7 gün

sezgin

Uzman Üyemiz
Adı
Sezgin
Soyadı
Anıl
İthal meselesinin çözülebileceğini zannetmiyorum satan kişi yada petshop  zaten kazandığı paraya bakar alan adamda zaten kuştan anlamaz tek kuşu alır götürür evine oda merak sardığı için 10 15 gün sonra ölür onun heveside kaçar zaten Örnek olarak Eminönü adam kapıya yazmış kuş artı kafes 25 tl yan tarafa giriyor bakıyor bizim yerli kuşlar 35 40 tl en ölü kafesle 50 tl şimdi alacak olan kişi kuştan anlamadığı için 25 tl olanı tercih ediyor oda kuş oda kuş sonuçta bilmeyene Sonuç olarak bu döngü böyle satan kazandığı paraya bakar