YİNE AYIRMA TAKTİĞİ İLE ÇİFTLEŞEN İKİ ÇİFT MUBİŞİM...

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın

jesstr

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.gkkyd.com
Adı
Özkan
Soyadı
Göktuna
Maşallah bende aynı taktik ile ama 1,5 ayrı tutarak yavru alamadığım show kuşlarımın artık altında yumurtaları varkısmetse 4-5 içinde yavrular çıkmaya başlayacak. Hayırlı üretimler.

Ferhat Han

Uzman Üyemiz
Mert bey size bir sorum olacak, kuşları 1 hafta ayrı tuttunuz peki dişiyi erkeğe atarken kuşlar hazır mıydı çere renkleri tüy durumları falan ne durumdaydı... Ben de kuşları ayıralı bir kaç gün oldu 1 hafta bekleyip atmayı düşünüyorum ama çere rengi dişinin tam  kahve değil erkekte ara tüyde... tüyden çıkmalarını ve dişinin çere rengini beklemeli miyim?

sonerkp

Uzman Üyemiz
Adı
Soner
Soyadı
DURMUŞ
Ferhat HAN' Alıntı:
Mert bey size bir sorum olacak, kuşları 1 hafta ayrı tuttunuz peki dişiyi erkeğe atarken kuşlar hazır mıydı çere renkleri tüy durumları falan ne durumdaydı... Ben de kuşları ayıralı bir kaç gün oldu 1 hafta bekleyip atmayı düşünüyorum ama çere rengi dişinin tam  kahve değil erkekte ara tüyde... tüyden çıkmalarını ve dişinin çere rengini beklemeli miyim?
+1

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Ferhat HAN' Alıntı:
bnm erkek tüyde değil bn de ayıralı 1 hafta fln oldu dişi daha ceresi kahverengileşmedi sizin kuşların kahverengi miydi

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
yorumlarınız için teşekkür ederim
dişi ile ilgili olarak ne sormak istediğinizi anladım
dişinin ceresi biri hariç diğerleri tam kahverengi değil, ayrıca dişilerin çiftleşmesi için cere renklerinin kahverengi olmasıda gerekmeyebiliyor, bazen dişiler ceresi kahverengi değilkende çiftleşebiliyor.
bu taktik benim genelde denediğim taktik ve geneldede başarılı oluyorum..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Mert AYDIN' Alıntı:
yorumlarınız için teşekkür ederim
dişi ile ilgili olarak ne sormak istediğinizi anladım
dişinin ceresi biri hariç diğerleri tam kahverengi değil, ayrıca dişilerin çiftleşmesi için cere renklerinin kahverengi olmasıda gerekmeyebiliyor, bazen dişiler ceresi kahverengi değilkende çiftleşebiliyor.
bu taktik benim genelde denediğim taktik ve geneldede başarılı oluyorum..
saolun bn bu cumartesi birleştireceğim inşallah

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
genelde bunu yapıyorum

erkek kendi kafesinde ve yuvalığı takılı şekilde, dişiyide ayrı bir kafese alıyorum. fazla yakın olmamakla birlikte birbirlerini görecek şekilde duruyorlar, en az 1 hafta ayrı tutuyorum, bu süre boyunca kuşlara you tube den veya başka bir yerden çiftleşen muhabbet kuşlarının seslerini ve çiftleşmelerini laptoptan İZLETİYORUM ve mamalarınada nijer katıyorum
sonra dişiyi erkeğin yanına atıyorum..
genelde işime yarıyor.
sonucu ortada zaten..

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
benmkiler çok yakın yan yanalar birbirlerini görüyorlar biraz daha uzağa mı koyayayım

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
bende kuşları ayırdım , erkek başka kafesde kendi alışık olduğu kafesi , dişide yuvalıklı kafesde.Yuvalıkda 2 yumurta var dişi bütün gün onların üzerinde yatıyor.

Sorum şu ;

Dişinin kafesinden yuvalığı çıkarayımmı yuvalık vardiye ya sürekli yumurtluyor , yada içinden hiç çıkmıyor ( yumurtalar boş zaten ) kafesleri yan yana biticik şekilde koydum.

BRUCE06

Üyemiz
Adı
Hüseyin
Soyadı
YILMAZ
maşallah kuşlarını çiftleştirebilmene sevindim mert kardes. mubişleri evde mi besliyorsun? birde kafesin yeri sabit mi değiştiriyor musun.? benimde 2 mubişim var 1,5 yaşlarında kafesi sabit değil bazen odadan dışarı çıkarıp tekrar odaya götürüyorum bunun bir zararı olur mu?