Yine bir kanama vakası

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Arkadaşlar geçenlerde konu paylaşmıştım.Albino kuşum ölmüştü.Göğsünde delik açılmıştı.
Arkadaşlar bugün sabah yine kalktım.Yalnız kalan erkek kuşumun kafesinin içi hep kan olmuş.Kendi vücuduna baktım kan belirtisi yok.Sadece sol göz alt kısmında çok az kan izleri var.oda kanayan yer tüneğe damlamış.oda ayağıyla yüzünü kaşırken oraya geçmiş.
Büyük ihtimal burnu kanamış olabilir.sol alt burun deliğinde kan var..Eğer başka biişey değilse.Kuşum kan kabetmiş.Ne yapmam gerekiyor

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Abi vallaha kafayı yiyecem.Düşünsene 2 kere kafese bakmışım ortalık kan revan.
Şuan dinç duruyor kuş.Ama dediğim gibi kan kaybetmiş.Bi kuşun neden burnu kanar.Ben burnunun kanadığını düşünüyorum yara bere yok

Mehmet guducu

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Güdücü
Diğer konunuza bakmıştım dişi kuşunuz resmen parçalanmıştı şimdi erkek kuşta kan var diyorsunuz bence burda 3.bir canlı söz konusu olma ihtimali var siz imkansız desenize durum onu gösteriyor

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Cinayet yoksa ortada başka ne olabilir. Kavga edecek kimsede kalmadı.

E5553 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Kuşu farklı bir odaya götürmenizi önermiş idim.
Kuşun son halini paylaşır mısınız?
Kuş yaralı değil ise belkide kendisine saldırana yara verdi?

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK

Arkadaşlar şunu bilmenizde fayda var.Kafesin içindeki kan miktarıyla kuşun üzerindeki kan miktarı çok farklı.Kafes içi, tünek kan revan içindeydi

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Bence burnu kanamış çünkü tüneğe gagasını sürtüyor benim kuş sürekli.tünekte kan yoğunluğu çok fazlaydı.Vücudunada muhtemelen tünekten ayağına geçen kanları kafasını kaşırken oralara bulaştırmış

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Yeni bir kafes alin kafesi yuksek bir yere asın ihtimaller ortadan kalksin

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Arkadaşlar belki bilmeniz gerekebilir.Ağrıda yaşıyorum ve odalar soğuk kuşların üstünü örtüyle örtüyorum.Yeni 2 tane jumbo kuş aldım.Onlar ayrı kafeste bu kuş ayrı kafeste.Ama dedğim gibi hava soğuk oldugundan kusları ufak odaya aldım birbirlerini görüyorlar.Benim kuş jumbolar geldkten sonra kafesin tepelerine salıncağın tepesine çıkmaya çalışıyor
kanama soğuktan veya psikolojik olabilirmi.
Birde hayvan kan kaybetti bunla alaklı ne yapmam gerekiyor

Kahraman sinan

Takipçi Üyemiz
Adı
Sinan
Soyadı
Kahraman
Maalesef bir çok konuda olduğum gibi kuşta kan kaybı hâlinde neler yapılması gerektiğine dair bilgim yok.
Geçmiş olsun.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Fahri Bey ufak bir yardımım olursa bşr kaç bişi söylemek istiyorum Kusunuz ile aranizdaki diyaloga dikkat ediniz.Kendini mutsuz hisseden kus kendini yaralayabilir.[tuylerini cekerek]
Hazır alınan yada kendi yaptığınız oyuncaklara dikkat edin, ayaklarını, parmaklarını yada başlarını sıkıştırabilecek durumda olmamalıdır.
Kuslariniz boyle bir yaralanmaya maruz kaldiginda:
Kanama az ise oncelikle gazli bez ile[kagit pecete de olabilir]kanayan yerdeki kani, hafifce bastirip yok ediniz.Asit borikli su ile temizleyiniz.[Yok ise tuzlu su olabilir]Kanama fazla ise kan tasi ya da nisasta ile hazirlayacaginiz lapa ile kani durdurunuz.Muhabbetkuslarinda cok az kan oldugu icin kan kaybi hayati tehlikedir.Yara yeri derin /buyuk ise mutlaka hekime basvurunuz kan zehirlenmesine onlem icin.

Emreeee

Takipçi Üyemiz
Kanama yok ve devam etmiyorsa kuşunuzu takip edin yem yemesini su içmesini. İnşaallah bişi olmaz

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
Çok sağolun arkadaşlar önerilerinize uyacağım.internette araştırdım ama kuşlarda burun kanaması dıye bısey bulamadım

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

AhmedDemir

Takipçi Üyemiz
Adı
Ahmed
Soyadı
Demir
Muhabbet kuslari merakli canlilar gagalamayi isirmayi cok severler agzinin ici dili kanamis olabilir kafesi değistirin bence

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Sinan KAHRAMAN.' Alıntı:
Enteresan durumlar yaşıyorsun.
Sizin evde bir katil hala kol geziyor. Şimdi diğer kuşa saldırmış kuş öldürmeye eksik teşebbüste bulunmuş yine gelecek. Bence onu bulun, harekete duyarlı gece görüş kameramı kullanacaksınız bilemem. Katil oralarda dolaşıyor.

angaramos

Takipçi Üyemiz
Adı
Fahri
Soyadı
ÖZÇELİK
agzıda olabilir dediğin gibi.3.bir yaratık olmadığından yine eminim nedeni ise.Kuşun gelen kanın burnundan yada agızndan olduguna kanaat getirmemein bir sebebebide.Yemligin içide kan olmuş muhtemelen kanarken yem yemış

Esra DELÜHASAN

Takipçi Üyemiz
Adı
Esra
Soyadı
Delihasan
Fahri bey kanama neden olmuş. Tekrarı oldu mu? Bir çözüm buldunuz mu? Benim de öyle bir sorunum var. Neden olduğu konusunda bir fikrim yok.