yine boş yumurta....

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
herkese selamlar...
çiftlerden biri 7 yumurta yaptı ve boş çıktı,fenerle bakıldığında yarısı boş yarısı dolu görülüyodu,yumurtayı kırıp baktığımda embriyo oluşmuş ama küçük kalmış gelişmemiş bunun sebebi ne olabilir. dişi yumurtaya devamlı yatıyor,geceleride gece lambası var. benim aklıma takılan nem ve sıcaklık, nemi bilmiyorum nem ölçer siparişi verdim gelmek üzere ama sıcaklık 14-15 derece.

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
serdarrr' Alıntı:
herkese selamlar...
çiftlerden biri 7 yumurta yaptı ve boş çıktı,fenerle bakıldığında yarısı boş yarısı dolu görülüyodu,yumurtayı kırıp baktığımda embriyo oluşmuş ama küçük kalmış gelişmemiş bunun sebebi ne olabilir. dişi yumurtaya devamlı yatıyor,geceleride gece lambası var. benim aklıma takılan nem ve sıcaklık, nemi bilmiyorum nem ölçer siparişi verdim gelmek üzere ama sıcaklık 14-15 derece.
Mrb... sitede bu konu ile ilğili birçok topik var, bulardan bir kaçını ekliyorum umarım işine yarar...

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,1767.0.html

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,3121.msg34940.html#msg34940

http://www.muhabbetkusuureticileri.org/tr/Forum/index.php/topic,3342.msg38638.html#msg38638

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
yahya abi ilgilendiğin için teşekkür ederim ama ben bunların hepsini okudum, anlamadığım yumurta boş ise embriyo oluşur mu

Yahya SAYIN

Uzman Üyemiz
Adı
Yahya
Soyadı
SAYIN
serdarrr' Alıntı:
yahya abi ilgilendiğin için teşekkür ederim ama ben bunların hepsini okudum, anlamadığım yumurta boş ise embriyo oluşur mu
Yumurtaları ışıga  tutup baktın mı? içersi açık sarı mı? veya içersi siyahlaşmış mı? Kısacası yumurta görünümü nasıl...? Boş derken, boş yumurta çılk yumurta demektir, çılk yumurta da zaten embriyo olmaz...

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
ışığa tuttuğumda yarısı koyu yarısı acık renkti,sonra yumurtayı kırıpp baktığımdaa acık renk olan tarafta bişey bişey yoktu koyu renk olan tarafta ise ufak bi et paarcası gibi bişey vardı

engin

Uzman Üyemiz
Adı
Engin
Soyadı
DUMAN
serdarrr' Alıntı:
istediğiniz cevap anında gelecek değl biraz sabırlı olun bu sitedeki insanlar kuşlar hakkında acemi insanları ellerinden geldiği kadar yardım ediyorlar

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
    Embriyo gelişim sürecindeyken ölmüş.. Bunun bir çok sebebi olabilir (Sitemizde nedenlerini içeren konular mevcut)..

14 derece en düşük ısı mıdır ?

kervanser

Sayfa Yöneticisi
Yönetici
Web sitesi
www.muhabbetkusuureticileri.org
Adı
Selahattin
Soyadı
GÜÇLÜ
serdar zannediyorumki dişi kuşunuz kuluçka döneminin belli bir evresinde yumurtaya oturmamış birkaç saatlik yumurtaların soğuması embriyoların yumurta içinde ölmelerine sebeb olmuş olabilir dişi kuşunuz daha sonra yumurtalara boşu boşuna oturmuş olabilir ilk aklıma gelen bu olasılık 

gökay tatar

Uzman Üyemiz
Adı
gökay
Soyadı
TATAR
benim bir çiftim dişi sağlam erkek sağlam bakıldığında sorun yok dişi yatıyor tam siziz anlattığınız gibi ama dişi embriyo geliştikçe yumurtayı belli aralıklarda çevirmesi gerekiyor bazı dişi kuşlar bunu başaramıyor benim dişi kuş da çeviremediği için yavrular 10 günlükken ölmeye başlıyordu bu tarz dişi kuşlar 1000 de 1 gibi düşünelim sorun bu bence.şimdi ben de çiftim yumurta yaptıktan sonra başka yumurtası olana kaydırıyorum 4 ağız öldürdü çünkü...

serdarrr

Takipçi Üyemiz
Adı
serdar
Soyadı
cancan
sanırım sorun elektrik kesinti çünkü ara ara kesiliyor,o ara dışarıda kalmış olabilir bugün led ışıldaklardan taktım artık karanlık derdi kalmadı bi şans daha vercem olmazsa bakıcı olarak kullancam herkese yorumlardan dolayı teşekkür ederim

Münah Öoğlu

Uzman Üyemiz
Adı
Münah
Soyadı
Özoğlu
Selahattin GÜÇLÜ' Alıntı:
serdar zannediyorumki dişi kuşunuz kuluçka döneminin belli bir evresinde yumurtaya oturmamış birkaç saatlik yumurtaların soğuması embriyoların yumurta içinde ölmelerine sebeb olmuş olabilir dişi kuşunuz daha sonra yumurtalara boşu boşuna oturmuş olabilir ilk aklıma gelen bu olasılık
Bende Selahattin bey ile aynı fikirdeyim.