YOLDA YUMURTLAYAN DİŞİM İÇİN YARDIM

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
öncelikle şimdiden herkese teşekkür. Dün kuşlarım istanbuldan bodruma otobüs ile geldi. dişim yolda bi tane yumurtlamış. kuşları kafese koydum yuvalıklarını da koydum. yumurta içinde. dün akşam dişi içerdeydi. Sabah uyandığımda erkek içerdeydi. bir süre sonra ikisini de dışarıda gördüm. Dişi yumurtlamaya devam eder mi. ederse bunu ne zamana kadar anlarım. Şu aşamada ne yapmamı önerirsiniz. lütfen yardım

tfnstrooom

Takipçi Üyemiz
Adı
tufan
Soyadı
karataş
bence yatmaz çünkü aynı durum benide başıma geldi 1 gün yattı sonra yatmadı ve 1 yıldır uğraşıyorum tekrar eş tutsun diye

KALMERAA

Uzman Üyemiz
Adı
MURAT
Soyadı
KARAYEL
YUMURTASI OLAN BAŞKA KUŞ VARSA ONUN ALTINA KOY EĞER YOKSA ALLAH RAHMET EYLESIN:( :(

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
kuşları aldığım arkadaş daha önce 2 kez yavru almış bunlardan. yani damızlık kuşlar. 1 yıl beklemem umarım ya. Şimdi bunlardan umudu keseyim mi ben yani :S

KaLI

Uzman Üyemiz
Adı
Hamdi
Soyadı
KaLI
Yatadabilir biraz sabret fazla rahatsız etme 2-3 gün icinde yumurta ya devam etmesi lazım etmezsede canın sagolsun

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
aynı sorun bende 3 sefer oldu üçündede yumurtayı kesti başka yumurtlamamdı 10 gün yerini çok yadırgar sonradan düzelir ama yavru alman sanıyorum yine 2 ayı bulur

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
aslına bakarsanız ben zaten bunlardan ümidi kestim. bir daha ki yumurtaları beklicem. bu hafta geçsin içindeki yumurtayı da atarım diye düşünüyorum. mantıklı mı.
Yada yumurtayı saklasam diğer yumurtlarda koysam olur mu çıkar mı yavru. Tavuklarda oluyor malum :D

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
yumurtalı kuş almak riskli yatabilirde yatmayabilirde %50 %50 yatma şansı artık kısmet ben 3 arkadaşa yumurtalı kuş sattım 3 çiftte yerini yadırgamadı hepside yavru çıkarıp büyüttüler kuşa bağlı bir durum inşallah yatar

Uğur MOGAN

Uzman Üyemiz
Adı
Uğur
Soyadı
MOGAN
Valla ustam o kuştan kuşa değişebilir.Mesela benim çift balkonda (açık balkon) duruyordu.5 tane yumurtladı.Sonra bende odama aldım havalar soğuduğu için ama odamda hiç rahatsız etmedim sessiz sakin,sıcak bir ortam sağladım onlara daha ilk kuluçkalarında olmalarına rağmen 3 tane yavru büyüttüler.

alibeyk

Uzman Üyemiz
Adı
mert
Soyadı
aydın
genelde yumurtaya yatmazlar ve bir sürede yumurtlamazlar...
yani alışma süreci lazım..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Halil İbrahim ÇABUK' Alıntı:
yumurtalı kuş almak riskli yatabilirde yatmayabilirde %50 %50 yatma şansı artık kısmet ben 3 arkadaşa yumurtalı kuş sattım 3 çiftte yerini yadırgamadı hepside yavru çıkarıp büyüttüler kuşa bağlı bir durum inşallah yatar
+1

devran58

Uzman Üyemiz
Adı
AYHAN
Soyadı
YILDIRIM
Kaan GENÇ' Alıntı:
bence yatmaz çünkü aynı durum benide başıma geldi 1 gün yattı sonra yatmadı ve 1 yıldır uğraşıyorum tekrar eş tutsun diye
TAM 2012 YILBAŞI ACEMİLİK TAKIM KUŞU ALDIM GETİRDİM SİZİN GİBİ SABAH KALTIM KUŞ KAFESİN TABANINA YUMURTLAMIŞ ÇÜNKÜ KUŞ YUMURTLAMA EVRESİNE GİRMİŞ AÇ GÖZLÜ SATICI BUNU SÖYLEMİYOR SÖYLESE BİLE BİZ İSTİYORUZ NEYSE TAM 246 GÜN SONRA TEKRAR YUMURTLADI ŞU ANDA 3. KULUÇKADA  YANİ İŞİNİZ KUŞUN DURUMUNA KALMIŞ...AMA O KADAR UZUN YOL YUMURTALI KUŞA İYİ CESARET BENİMKİ 5 KM YOLDU SİZİNKİ BAYAĞI UZUNMUŞ BAKALIM KAÇ GÜNE DENK GELECEK.. rotfl

sedat33

Üyemiz
Adı
SEDAT
Soyadı
TAÇGÜN
yumurtlamaya devam eder cunku o yumurtayada yatar ama belkı yumurta sogudundan tutmaya bılır yumurtaya dokunma kalsın baskasının altınada koyma.

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
dün akşam beni bi heyecanlandırdılar. dişi içeriden hiç çıkmadı yaklaşık 3-4 saat erkekte yuvanın önünde durdu. Sabah bi hevesle balktım yuvalığa yoktu bi şey hala bi yumurta duyuro öyle :D

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
yeni ortamlarına alışma süreçlerinde yumurtaya yatmayacaktır.

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
ikinciyi de yumurtlamış. ve şuan yatıyor dişi. yuvalıktan hiç çıkmıyor dersem yeridir. olacak gibi hee?

MetiN CanseveR

Uzman Üyemiz
Adı
Metin
Soyadı
Cansever
Hadi geçmiş olsun işler yoluna girmiş gözüküyor.
Her mubiş aynı tepkiyi vermez , ama genelde ortamı yadırgama süreci vardır.
Ben ayhan beyden damızlık erkek aldım bugün 3.gün oLacak kuş halen durgun duruyor.
akşam kafesden saldım odada uçtu ötmeye başladı , demek keyif aldı benim minik ortak.
Bazı mubişler ise hiç bir şeyden etkilenmiyor.Tamamen kuş psikolojisi işler.

SALÜM

Takipçi Üyemiz
Adı
SALİM
Soyadı
DENK
Yakup KILIÇ' Alıntı:
dün akşam beni bi heyecanlandırdılar. dişi içeriden hiç çıkmadı yaklaşık 3-4 saat erkekte yuvanın önünde durdu. Sabah bi hevesle balktım yuvalığa yoktu bi şey hala bi yumurta duyuro öyle :D
  pray scared

yakupkılıç

Üyemiz
Adı
YAKUP
Soyadı
KILIÇ
şimdi de siz heyecanlandırdınız beni hadi bakalım :) yanlız ben sabah evden çıkıyorum akjşam 6 gibi geliyorum. hiç çiftleştiklerini görmedim. umarım ben yokken yapmışlardır bi şeyler :D