Yorkşhair- Gloster

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Sitemizde Yorkşhair ve Gloster besleyen veya eskiden beslemiş olan varmı?
Bu türde karşılaşılabilecek sorunlar nelerdir.
Bu konuya merağım var. Acaba bu IRKlar için akıl alabileceğim ulaşabileceğim site veya okumamı tavsiye edeceğiniz siteler varmı?
İstanbulda york veya gloster besleyen tanıdıklarınız varmı?

Sürekli York ve gloster i araştırıyorum. Bulduklarımı okuyorum ama hep standart yazılar nasıl
Parizyenler, Alman tepelisi gibi kuşlarıda çok beğeniyorum. Ancak şimdilik Özellikle YORK ve GLOSTER ile ilgili tecerübelerinizi yazabilirmisiniz. Çok makbule geçer.

Şimdiden cevaplar için teşekkürler.

Tiramisu35

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Özgür
Soyadı
ÇİN
Sevdiğim bir laf vardır. Konumuz ile alakalıda değil belki ama aklıma gelmişken demek istedim :) "Tecrübe, yediğim kazıklardan ibarettir." Konuyla bağdaştırmamız gerekirsede beslemeden kayıplar yaşamadan öğrenemezsiniz bence ne kadar okursanız okuyun.

PROGRAMCI

Uzman Üyemiz
Adı
HALİL İBRAHİM
Soyadı
ÇABUK
bencede glosteri denemeniz en iyisi hemde duruş itibariyle çok güzel kuşlar

Batuhan26

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Batuhan
Soyadı
Sevinç
york shire yavru bakmaz yavru bakması ıcın yumurtaları başka kuşa verılır ve zaten uretıcıler baktırmazlar cunku york cok hassas ve guzel bir kuştur hemen yavrulasın yavrulasın dıye cıkan yumurtaları oraya buraya verırler ve başka kuşlara baktırırlar böylece ellerınde daha cok york yavru olur cunku kanaryaların yumurtlama zamanı kısıtlıdır

gloster yavru bakması ıcın tepeli ise tepesını kesmenız lazım ıstersenız daha cok ve derın bılgı verebılırım bende gloster alıcam

bütün kanaryalar hassasstır bır ceyranda giderler bunuda unutmayalım :D

Behsat TİĞİZ' Alıntı:
glosterden şaşmam.. yorklar acemi işi değil canan hanım.. daha oncede acıklamıstım.. glosteri deneyebilirsiniz..

canan numan

Uzman Üyemiz
Adı
canan
Soyadı
numan
Evet Yorkların yavrularını malta bakıyor genelde pek iyi ebeveyn değiller diye duymuştum.
Peki şu rengi daha değerlidir erkeğin rengi açık ise daha kolayyumurta doluluk olayı olur. Dişi kuş erkekten iri ise yavrular ilk batımda daha KÜÇÜK OLUR ANCAK BU YAVRULARIN YAVRULARI AKSİNE DAHA BÜYÜK OLUR.
Veya yaş olarak kanaryada dişi daha yaşlı ise yavruların cinsiyeti erkek erkek yaşca büyükse yavrular dişi (veya tam tersi kuraldı hatırlayamıyorum) gibi
Veya yüzde maske kısıtlaması var şu renk şuradan taşmamalı gibi kriterler dikkat edilecek  şeyler varmı bu yazdıklarıma evet tecrübe ettim doğrudur diyebilen varmı acaba?

Yorkların yavrularını glostere baktırmak olabilirmi yani glster malta gibi iyi bakıcımıdır? (kendi yavrusuna bakar ama yorklara bakarmı boy farkınıda gözönune alırsak acaba ne derece etkiler.

Kanaryalar hangi ay satılır veya alınması gerekir.

Mehmet DEMÜRBÜLEK

Uzman Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
DEMİRBİLEK
Canan NUMAN' Alıntı:
Evet Yorkların yavrularını malta bakıyor genelde pek iyi ebeveyn değiller diye duymuştum.
Peki şu rengi daha değerlidir erkeğin rengi açık ise daha kolayyumurta doluluk olayı olur. Dişi kuş erkekten iri ise yavrular ilk batımda daha KÜÇÜK OLUR ANCAK BU YAVRULARIN YAVRULARI AKSİNE DAHA BÜYÜK OLUR.
Veya yaş olarak kanaryada dişi daha yaşlı ise yavruların cinsiyeti erkek erkek yaşca büyükse yavrular dişi (veya tam tersi kuraldı hatırlayamıyorum) gibi
Veya yüzde maske kısıtlaması var şu renk şuradan taşmamalı gibi kriterler dikkat edilecek  şeyler varmı bu yazdıklarıma evet tecrübe ettim doğrudur diyebilen varmı acaba?

Yorkların yavrularını glostere baktırmak olabilirmi yani glster malta gibi iyi bakıcımıdır? (kendi yavrusuna bakar ama yorklara bakarmı boy farkınıda gözönune alırsak acaba ne derece etkiler.

Kanaryalar hangi ay satılır veya alınması gerekir.
yorkshıre kanaryalar serseri kurşun gibidir çok sık tüye girebilirler çok zor yumurtlayabilirler yumurtlasalar bile yumurta doluluk oranları az olabilir yumurtalarına yatmayabilirler yatsalar bile çıkan yavrulara bakmayabilirler vssss ama glosterlerinde kendine göre negatif yönleri vardır ama yorkshırelere göre daha verimli kuşlardır ve yorkshıre yavrularına çok rahatlıkla baktırabilirsiniz bakarlar.