Yorumlarınızı almak isterim...

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
http://youtu.be/sWJxuMGykek

http://youtu.be/Y8nSt64UP6k

Eylül ayından buyana aynı kafesteler. Erkek Lutino cinsi eş bulmakta zorlandık. İki eşi rahatsızlandı ve sizlere ömür. Sonrasında 3 eşini beğenmedi ve geçinemedi. En son bu yerliyi kabullendi. Dişi tam kızışkın zamanda gelmişti. Koyu kahve ceresiyle, ilk geldiğinde yanaşmamıştı erkeğe. Yuvalığı takar takmaz hemen girip ve gagalamaya başlamıştı. Bir süre ara vermişti, havalar iyileşince tekrar başladı. Erkek bu zamana kadar ürkek davranıyordu ki bugünlerde daha sıcak. Ama yinede tam kızıştıklarında birşeyler olacak diyoruz fakat dişinin sabırsızlığından dolayı erkek ürküp kenara çekiliyor. Kısa süre sonra tekrar gelip dişiye yanaşıyor. İnşallah yakın zamanda minikler gelir...  Üstadlardan yorumlar bekliyorum. Neler yapmalıyım miniklerin gelmesi için?

sidar sarıkaya

Üyemiz
Adı
sidar
Soyadı
sarıkaya
öncelikle erkeğiniz lutino değil.lutino olması için tamamen sarı ve kırmızı gözlü olmasa gerekiyordu.
dişiniz kızışmış ve istekli gözüküyor.burda iş artık erkeğin hazır olmasına kalmış.umarım görürsünüz yavrularını.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Erkeğin ceresi asla mavi tonlarında olmuyor hafif açık mor olup tekrar pembemsi oluyor. Bir ara erkekliğinden şüphelenmiştik. Kuşlarla ilgilenen birine sorduk o da dişi dedikten sonra yanına erkek önerdi. Bir başka petshopa gittiğimizde erkek diyerek yanına dişi attı ki o da ilk anda ilgilenmemekle beraber ürkmüştü. Yorum yapan arkadaşlara teşekkürler. Üstadlardan yorumlar bekliyoruz... bye_happy

efekan_altun

Uzman Üyemiz
Adı
rasim efekan
Soyadı
altun
Erkek lutino değil ve kızışmamış daha çok zamanı var ceresine de bakılırsa. Dişi bayağı kızışmış. Kafesiniz küçük

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Erkeğin kızışması için ne yapmalıyım?  Nijer yeterli düzeyde veriyorum. Haşlanmış yumurta, salatalık, marul, vitamin desteği, gaga taşı (bizzat tuttuğum mürekkep balığından), kum vs. aklıma gelenler bunlar. Sizin öneriniz ne olur?

Yazar

Uzman Üyemiz
Web sitesi
www.facebook.com
Adı
Müslüm
Soyadı
GÖYCE
Taner TOSUN' Alıntı:
Erkeğin kızışması için ne yapmalıyım?  Nijer yeterli düzeyde veriyorum. Haşlanmış yumurta, salatalık, marul, vitamin desteği, gaga taşı (bizzat tuttuğum mürekkep balığından), kum vs. aklıma gelenler bunlar. Sizin öneriniz ne olur?

Gereken herşeyi vermişsiniz zaten, bende hala bekliyorum. Sabır ..

Sıddık

Uzman Üyemiz
Adı
Sıddık
Soyadı
Yamaç
Taner TOSUN' Alıntı:
Bundan sonra sabredip bekleyeceksiniz.Slm

seher ün

Üyemiz
Adı
seher
Soyadı
ün ertek
R.Efekan ALTUN.' Alıntı:
Erkek lutino değil ve kızışmamış daha çok zamanı var ceresine de bakılırsa. Dişi bayağı kızışmış. Kafesiniz küçük
katılıyorum kafes ve yuvalıkları yanlış seçtiğinizde verim gecikebilir  ::)  bencede erkek hazır görünmedi  confusedtw ama kesinlikle kafesi değiştirin forumu iyice araştırırsanız nasıl bir kafes ve yuvalık almanız gerektiğini nerede yanlış yaptığınızı göreceksiniz inşallah minikleri  görürsünüz rotfl

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Çok güzel kuşlar benim kuşlarıma çok benziyorlar özellikle sarı olan benim bademin aynısı. Lutino değilde sanırım double faktör diyorar bunlara. Bizde henüz yavru alamadık kısmet.

bytt

Üyemiz
Adı
Taner
Soyadı
TOSUN
Önerileriniz üzerine kafesi değiştirdim. Genişce papağan kafesi aldım. Kısa sürede alıştılar diyebilirim. Yalnız küçük kafesteki kadar yanyana değiller. Küçük kafesteyken çiftleşme olayına az kalmıştı. Erkek şimdiye kadar hiç dişinin üzerine çıkmadı. Sadece tek ayağını atıp gıcırdama olayında ilerlerken dişinin sabırsızlığı üzerine olay yarıda kalıyor. Sanırım sabretmekten başka çare yok.... ;D