Yorumsuz :)

durduacar

Uzman Üyemiz
Adı
Durdu
Soyadı
Acar
Benden kim isterse istesin yemin ettim kimseye hediye vermem kuşun bedelini öder alırsınız diyorum. Ancak; sizin farkınız olur size çok iyi kuş veririm hasta olmaz diyorum. Bütün isteyenlere bu şekilde satıyorum ne o kırılıyor ne ben sıkılıyorum. Siz yemciye gittiğinizde 1 çuvalda bende diyormu demiyor ama zaman zaman 1 kuş nerden baksanız 15-20 kg yem yapıyor. O yüzden bedavaya olmaz vb......

:D :D :D :D :D :D

omeradam

Uzman Üyemiz
Adı
ömer
Soyadı
adam
Cihad ÇİÇEK' Alıntı:
yorumlara bakılırsa kimse kuşunu vermiyo ben hariç elimden geldigince vermeye calışıyorum belkide para ihtiyacı olamdıgındandır mevlam bize biz herkese verecegimiz kişilere degsin paranın önemi yok saygılar
cihad bey mesele para meselesi değil iyi bakacağına emin olduğu kimselere herkez ücretsiz olarak verir ama bazılarına kuşu hediye ettiğinde kuşa bir canlı gibi değilde sanki bi süs bütkisi gibi davranıyor bununda nedeni aslında kuş beslemeyi o kadar çok istememesi zaten istese çoktan bir yerden kuş alırdı siz olaya çok farklı bi yerden bakmışınız

KurKur

Uzman Üyemiz
Adı
Yılmaz
Soyadı
KURŞUN
      Bir hafta önce, üreme vakti gelmiş/hazır kuşlarımın olduğu salmada bir dişi ile bir erkeğin cilveleştiği görmüştüm. Onları üretim kafesine aldım fakat çokta isteyerek değil.
      Dün akşam çiftleşmek üzerelerken gelecek olan yavruların sorumluluğu düşündürdü beni. Düşündürdü. sonra onlara bakarak şu dua yı ettim:

"Lütfen üremeyin, Lütfen üremeyin.. Yavrularınıza verebileceğim yerim kalmadı. Belki gittikleri yerlerde uzun süre aç bırakılacaklar, belki yaramaz çocukların elinde oyuncak olacaklar, belki uçamaması için makasla kanatları kesilecek, kısa bir ömürleri olacak, Onlar siz kadar şanslı olmayabilir; Lütfen üremeyin."

Dünya'yı bilemem fakat ülkemizdeki bilinçli kuş severlerin sayısı oldukça az. Elini acıtarak ısırdığı için kuşun gagasını yarısından kesen (kendini kuşsever zanneden) insanlar var.
    Eminim ki hepimiz kuşlarımızdan olma kuşların gittikleri yerlerde sağlıklı, mutlu ve uzun bir ömürleri olsun isteriz; her ne kadar maddi karşılığı sorumluluğundan daha az olsa da..

sibirya27

Takipçi Üyemiz
Adı
berat
Soyadı
cingöz
bakıcı kuşkarın  yavrularından veriyorum kıramayacağım biri olursa.