yumurta bir türlü olmuyor.

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
merhaba yaklaşık 8 aydır muhabbet kuşu bakıyorum önce 2 çift daha sonra 8 oldu ve şimdi 20 çiftim var.(12 çift 01 mayıstan itibaren 2012) Bu çiftlerin çoğu yavru iken temin edildi ve eşlerini kendileri seçti.En yetişkin çiftim çiftleşme yaptı ve yumurta attı. 3 adet ve kuluçkaya hiç yatmadı bile.yumrtaları belirli zaman sonra attım.mama-hijyen ortam-kafesler profosyonel-ortamları güzel-ve çok neşeli hepside acaba ben mi sabırsızım yoksa atladığım birşey mi var?

tecrübelerinize ihiyacım var..

ExCaLiBuR

Üyemiz
Adı
Emre
Soyadı
Ertürk
Kuşlarınızı yavruyken aldıysanız, ve bu onların ilk kuluçkaları ise bırakın kuşlar da tecrübe kazansınlar. benim kişisel fikrim bu. ama üretici arkadaşlar daha sağlıklı yorum yaparlar.

Saysay

Uzman Üyemiz
Adı
Sayra
Soyadı
Senses
genelde ilk kuluçkalar boş oluyor, ama bu sayede kuşlarımız tecrübe kazanıyor bir kuluçka sonra inşallah sağlıklı yavrular elde edersiniz. şimdiden hayırlı olsun...bir de bende öğrendim ki en büyük taktik sabır :)

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
sabretmek gerçekten zor .çünkü yavru almak çok istiyorum  hayırlısı.

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Kemal AKBULUT' Alıntı:
KARDEŞ SENİN KUŞLARA GECE IŞĞ SÖNDÜRDÜKTEN SONRA YARIM SAAT FALAN GEÇSİN BİR BAK YUVALIKLARINA FENERLE  BİTİ PİRESİ VARMI KAŞINIYORLARMI HAŞERE DURUMU FARE VARMI SLM
alkisd alkisd(çok önemli!!!)

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
bit pireyikontrol ettim yok .fakat kafeslerin olduğu oda haricinde dükkanın bazı bölmlerinde fare olabilir.fakat kafeslerin olduğu yerde yok...

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
gerçekten beklemek çok zor ...kuşlarımın bulundukları yer dükkanın üst katı malesef haşere var fare böcek gibi ama kuşların olduğu bölüm ayrı oda da .kuşlarım çok güzel anlaşıyorlar  fakat yumurta olmadı daha ...bakımlarını üşenmeden yapıyorum... haşere etkilermi bu kadar?

ismail yüce

Uzman Üyemiz
Adı
T C İsmail
Soyadı
YÜCE
Bit,pire kuşların sosyalleşmesini engeller...Hareketlerini kısıtlar...Kuşların huzursuz ve mutsuz olmasını sağlar..O yüzden düzenli haşere kontrolü yapmalısın..ÇOK ÖNEMLİ..

tossbaa

Üyemiz
Soner Kardeşim aynı dertten muzdaribim..

Klimasından tut öyle bir bakım yapıyorum herkes doğru yapıyosun diyo ama 5 aydır değil yavru yumurta bile vermediler.. bende de 20 takım var...

dediğin gibi eşlerin arası iyi ama gel gelelim yumurta yok...

şimdi benim kafama takılan bu kuşlar anlaşsın anlaşmasın çiftleşsin çifleşmesin zamanı ve yaşı gelince illa yumurta bırakmaları gerekmiyomu.. en fazla çiftleşmezler boş yumurta olur..

bu yanlış bir bilgimidir... yani yumurtlamamaları normalmidir... illa eş tutmasada boşta olsa yumurtlamaları gerekmez mi ?????