Yumurta boş çıkıyor

Mehmet guducu

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Güdücü
Merhaba arkadaşlar çok güzel renkli bir çift kuşum var ilk aldığım zaman 4 tane yumurta vardı altında ve yatmadı yer değişikliğinden dolayı bir süre bekledim yumurtaları kırdım ve hepsi boştu yuvalığı falan söktüm ve 1 ay bekledim tekrar yuvalık taktım ve 2 hafta sonra gine yumurtladı ve dün Akşam kontrol ettim yumurtalar 15 günlük falan ama tekrar boş olduğunu gördüm birkere çiftleşirken rastladım fakat başkada görmedim çalıştığım için durum bundan ibaret şimdi asıl sorun sizce erkek kuşta bir sıkıntı olma ihtimali varmı yoksa tekrar dinlendirip birdaha denesemmi bu şekilde bir sorun yaşayıp yavru alan oldumu yorumlarınızı bekliyorum herkese iyi günler

LG-D682TR cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

AyhanOtcuoglu

Site Moderatörü
Yönetici
Adı
Ayhan
Soyadı
OTÇUOĞLU
Erkeğinizin kısır olma ihtimali yüksek. Önce bir şans daha verin. Yine hepsi boş çıkarsa erkeği değiştirin.

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Merhaba,

Tünekleriniz ahşap ve sağlam olsun. Kuşlarınıza ekstra vitaminler verin erkek kısır değilde yeterince kızgın olmayabilir kuş doğası gereği yumurtlayacaktır zaten. Erkek dölleyemiyorsa yumurtalar boş çıkar.

Mehmet guducu

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Güdücü
Öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkürler kullandığım bazı şeyler var bunlardan biri versel laganın hazır maması içerisine 1 tane havuç rendeleyip birazda keçi boynuzu tozu ilave ediyorum tünellerin ahşap bunun dışında kalamar kemiği ve gaga taşını eksik etmiyorum kafesimde ızgara yok alt kısmında bende haftada 2 kere komple tabanı yıkıyorum bunun dışında kuşlarıma haftada 3 kere mama vermeyi ihmal etmiyorum ayda 1 kere sularına sirke karıştırıyorum yemlerini akıllı yemlik kullanıyorum bu yüzden üfleme falan yapmıyorum veya toz ayırma gibi şeyler 7 çift kuş var ve sadece bu çiftim yumurtladı diğerlerinde şu an pek birşey yok erkek dişiye kusuyor bunu görüyorum ayak falanda atıyor ama çiftleşme sadece bunlarda oldu oda boş oldu dişiyle erkeği ayırıp tekrar son bir kez daha denicem bu arada erkeğe özel bir diyet uygulamam gerekiyormu veya dişiye

Mehmet guducu

Üyemiz
Adı
Mehmet
Soyadı
Güdücü
Yazmayı unutmuşum versel laga opti breed var onuda kullanıyorum

alidinc

Takipçi Üyemiz
Adı
Ali
Soyadı
DİNÇ
Yapılabilecek herşeyi zaten yapmışşsınız o zaman erkek te iş yok. Değiştirin erkeğpide tek beslemek isteyen birine verin bari üretmek isteyen birine denk gelmesin.

ümit1

Yeni Üyemiz
Adı
ümit
Soyadı
çoban
iyi akşamlar Mehmet arkadaşım erkek ve dişi kuşların alt kısımlarını tıraş edip birde öyle dene ben Show kuşlarımda ve kanaryalarımda devamlı altını tıraş ederim çünkü spermler tüylerde de kalabilir dişiyi döllemeyebilir bir denemende fayda olabilir