Yumurta boyu..

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bir çiftimin ilk yumurtası ile ikinci yumurtası arasında büyüklük olarak hemen farkedilecek kadar bi fark var...
Bu olabilir biliyorum...
Ancak sebebini bilen varmı?
Saygılar...

Ergün Ünanır

Üyemiz
Adı
Ergün
Soyadı
İnanır
Merhaba Özcan bey,

Benim iki takımında da aynı olayı gördüm. İlk takımın ilk yumurtasu ciddi derecede küçüktü. İkinci takımın ise çok az fark var.

Kuşlar ilk kez yumurtlayan kuşlarda olma ihtimali var diye bilgi verdiler. Ama bu bilgiyi verenler güvercin besleyicileri idi.

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Abi yumurtlama arası zaman açıldığında, yumurta geciktiğinde kuş anormal büyük yumurta atabiliyor.Anormal olan yumurtadan civciv çıkma ihtimali çok zayıf oluyor ama sen elleme yinede yatsın. İlk dneyimlerdede böyle olaylara rastlamak mümkün kuş yumurta üretmeye yeni yeni alışıyor

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Ergün İNANIR' Alıntı:
Merhaba Özcan bey,

Benim iki takımında da aynı olayı gördüm. İlk takımın ilk yumurtasu ciddi derecede küçüktü. İkinci takımın ise çok az fark var.

Kuşlar ilk kez yumurtlayan kuşlarda olma ihtimali var diye bilgi verdiler. Ama bu bilgiyi verenler güvercin besleyicileri idi.
Teşekkür ederim Ergün bey...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
ote author=Onur ÇÖKELEKOĞLU link=topic=37132.msg369930#msg369930 date=1450200012]
Abi yumurtlama arası zaman açıldığında, yumurta geciktiğinde kuş anormal büyük yumurta atabiliyor.Anormal olan yumurtadan civciv çıkma ihtimali çok zayıf oluyor ama sen elleme yinede yatsın. İlk dneyimlerdede böyle olaylara rastlamak mümkün kuş yumurta üretmeye yeni yeni alışıyor
[/quote]
Teşekkür ederim Onur hocam...
Söylediğin gibi ilk deneyimleri...

Bu arada kuslar takir takır yumurtlamaya basladi...
tuhaf hayvanlar bi ciftin yumurtasini numaralandirmak icin poposundan ittiriyorum umrunda degil
Diger ciftin disisi yumurtaya degdim diye hemen atmis yuvadan..
C:)

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Özcan DUMAN' Alıntı:
ote author=Onur ÇÖKELEKOĞLU link=topic=37132.msg369930#msg369930 date=1450200012]

Teşekkür ederim Onur hocam...
Söylediğin gibi ilk deneyimleri...

Bu arada kuslar takir takır yumurtlamaya basladi...
tuhaf hayvanlar bi ciftin yumurtasini numaralandirmak icin poposundan ittiriyorum umrunda degil
Diger ciftin disisi yumurtaya degdim diye hemen atmis yuvadan..
C:)
Yavrudan eş yapıp rutin bakım yapınca sana bile diklenirler elinden korkmazlar.Mama saatlerinde robotun sesini duyunca mama getirince tellere yapışırlar hatta elinde bile çiftleşirler.Kuşlar ilgiyi seviyor böylece korkup yumurtalarına kendilerine zarar vermiyor.Bende üç gün öce bu sezon eşe attığım bir çiftin yavrusunu parkede viğiklerken buldum scared  Yavru yaşıyordu iyiki üstüne basmadım.İlk deneyimleri 5 te 3 çıkardılar ve en küçüğü baba 1.5 m yukardaki raftan kafesin dışına aşağı atmış yavruyu hemen alıp bakıcı bi çiftimin yeni çıkmakta olan yavrularının yanına koydum, anında ısıtıp karnını doyurdu ve şu anda 3 günlük etlenmiş durumda.Öldürmeyen Rabbim öldürmüyor çok tuaf şeylerle karşılaşıyosun.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Yavrudan eş yapıp rutin bakım yapınca sana bile diklenirler elinden korkmazlar.Mama saatlerinde robotun sesini duyunca mama getirince tellere yapışırlar hatta elinde bile çiftleşirler.Kuşlar ilgiyi seviyor böylece korkup yumurtalarına kendilerine zarar vermiyor.Bende üç gün öce bu sezon eşe attığım bir çiftin yavrusunu parkede viğiklerken buldum scared  Yavru yaşıyordu iyiki üstüne basmadım.İlk deneyimleri 5 te 3 çıkardılar ve en küçüğü baba 1.5 m yukardaki raftan kafesin dışına aşağı atmış yavruyu hemen alıp bakıcı bi çiftimin yeni çıkmakta olan yavrularının yanına koydum, anında ısıtıp karnını doyurdu ve şu anda 3 günlük etlenmiş durumda.Öldürmeyen Rabbim öldürmüyor çok tuaf şeylerle karşılaşıyosun.
Allah tuyuncede yavrular versin İnşallah hocam...

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Bir yumurta sanirim popodan düserken hafif icine doğru yere değdiği yerden göçmüş..
uzerinden kalkmıyor disi foto cekemedim...
catlak yada kirik degil...
icinin sivisida  akmamis.. dışı göçmüş ama zari yirtilmamis gibi..
bilmem anlatabildim mi...
Atiyimmi yumurtayi bozukmu sizce?

ars06

Üyemiz
Adı
Aras
Soyadı
AĞBABA
abi bozuk değilse bile ben olsam atardım. Allah korusun sakat yavru falan çıkar sonra al başına belayı

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Özcan DUMAN' Alıntı:
Bir yumurta sanirim popodan düserken hafif icine doğru yere değdiği yerden göçmüş..
uzerinden kalkmıyor disi foto cekemedim...
catlak yada kirik degil...
icinin sivisida  akmamis.. dışı göçmüş ama zari yirtilmamis gibi..
bilmem anlatabildim mi...
Atiyimmi yumurtayi bozukmu sizce?
Abi bi yumurta anormalse, çatlamış, ezilmişse risk altındadır.Yavru içerdeki yumurta sarısıyla beslenip sıcaklıkla gelişimini tamamlar belki içerde büyürken o göçük bi sakatlanmaya neden olabilir sıkıştırabilir.Benim tecrübem hafif çatlamış ezilmiş yumurtadan civciv çıktığını hiç görmedim sürecin normal işlemesi gerekiyor.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Onur ÇÖKELEKOĞLU' Alıntı:
Abi bi yumurta anormalse, çatlamış, ezilmişse risk altındadır.Yavru içerdeki yumurta sarısıyla beslenip sıcaklıkla gelişimini tamamlar belki içerde büyürken o göçük bi sakatlanmaya neden olabilir sıkıştırabilir.Benim tecrübem hafif çatlamış ezilmiş yumurtadan civciv çıktığını hiç görmedim sürecin normal işlemesi gerekiyor.
Hemen aldım hocam o zaman...
Teşekkür ederim...  crying

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Birde dün ilk yumurtasini yapip elime aldim diye kiran ama yemeyen ve yuvadan atmayan disim bugün hemen ikinci yumurtayı yapmis bende aldim diger ciftin altina koydum kırar diye...
dogru yaptimmi bilemedim...
Erkegi baya vasifli en azindan bi yavrusu nasil cikiyo görmek istedim..
simdi yumurtlama ya devam ediyo..
yumurtalari kaydirmaya devam ediyimmi yoksa disinin huyunu ogrenmek icin kalsinmi..
Cok urkek bi disi.. kafese elini uzatsan palaziyo... zor yavru bakar diye dusunuyorum kirmadan öldürmeden...
ne dersiniz?
Saygılar...

ONUR ÇÖKELEKOĞLU

Uzman Üyemiz
Adı
ONUR
Soyadı
ÇÖKELEKOĞLU
Özcan DUMAN' Alıntı:
Birde dün ilk yumurtasini yapip elime aldim diye kiran ama yemeyen ve yuvadan atmayan disim bugün hemen ikinci yumurtayı yapmis bende aldim diger ciftin altina koydum kırar diye...
dogru yaptimmi bilemedim...
Erkegi baya vasifli en azindan bi yavrusu nasil cikiyo görmek istedim..
simdi yumurtlama ya devam ediyo..
yumurtalari kaydirmaya devam ediyimmi yoksa disinin huyunu ogrenmek icin kalsinmi..
Cok urkek bi disi.. kafese elini uzatsan palaziyo... zor yavru bakar diye dusunuyorum kirmadan öldürmeden...
ne dersiniz?
Saygılar...
Deneyim kazanması için yumurtaya yatması yavru büyütmesi şarttır. Devamlı yumurtası alınan kuş sğlam bi bakıcı olmaz ve zamanla küsebilir yumurtlamayı kesebilir.Ara ara attığı etparçası yavruyu ve fazla yumurtayı kaydırabilirsin.Senin kuşlar yeni yeni deneyim kazanıyor bi zmanla herşeye alışacaklardır.

özcanduman

Site Moderatörü
Adı
Özcan
Soyadı
Duman
Sağol hocam bi yumurtasini aldim digerlerine dokunmayacagim o zaman...