yumurta hakkında bilgi lütfen

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
kuş ilk yumurtayı 25 inde yaptı ve 27-29 diye takip etti fakat 31'inde 4.yumurtayı yapmadı.sorun mudur?ayrıca kuş yumurtalara yatmaya başlamadı. Çiftleşme oluyor sürekli.Teşekkürler

ERGÜNAHSAP

Uzman Üyemiz
Adı
Şahin
Soyadı
GÜNGÖR
Bir günlük gecikmeler olabilir. Yumurtalara elinizle dokunun yatıp yatmadığını tam olarak anlarsınız. Bazı kuşlar 3. yumurtadan sonrada yatmaya başlayabiliyor

geum

Uzman Üyemiz
Adı
Umut
Soyadı
GENÇ
bazen yumurtlalar arasında süre uzayabiliyor.

mia

Üyemiz
Adı
selim
Soyadı
sirkeci
Birde bazı kuşlar çok fazla kızdıkları için çiftleşmeyi beklemedin yumurtlayın bu sırada çiftleşmeye başlayıp ara verecekten yumurtlayabiliyorlar.yumurtalar haftalık olunca damarlarıma yoksa bosuna yatırmayın bence.

rabbani

Uzman Üyemiz
Adı
ÜNAL
Soyadı
YILMAZ
Şahin GÜNGÖR' Alıntı:
Bir günlük gecikmeler olabilir. Yumurtalara elinizle dokunun yatıp yatmadığını tam olarak anlarsınız. Bazı kuşlar 3. yumurtadan sonrada yatmaya başlayabiliyor

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
hala yeni bir yumurta yok. 3 tanede kaldı kuş çiftleşiyor ve hiç yumurtalara  yatmadı daha hayırlısı neden olabilir? Normalmidir?

AkSeA

Üyemiz
Adı
Sercan
Soyadı
YILMAZ
Selim SİRKECİ' Alıntı:
Birde bazı kuşlar çok fazla kızdıkları için çiftleşmeyi beklemedin yumurtlayın bu sırada çiftleşmeye başlayıp ara verecekten yumurtlayabiliyorlar.yumurtalar haftalık olunca damarlarıma yoksa bosuna yatırmayın bence.

Damarlanma derken nasıl anlayablırız bunu ??

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
ilgilenipte cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim..fakat beni üzen şey bu kadar tecrübeli üreticilerin olduğu bu form sitesinde  kişilerin tecrübelerini sadece bazı gruplara paylaştığını düşünüyorum.Umarım bu düşüncemde yanılıyorumdur.

bilgiler paylaşılmayınca ve yenilenmeyince eskimeye mahkumdur.....

teşekkürler

MEVLÜT KÜÇÜK

Uzman Üyemiz
Adı
MEVLÜT
Soyadı
KÜÇÜK
İki çift ile hobi olarak bakıyorum kuşlara. Bir çiftim 19-30 Nisan arası 3 yumurta yaptı, daha sonra 10 Mayıs'a kadar 6 yumurta daha yaptı 5 yavru çıkardı. Erkek kuşu değiştirmek durumunda kalmıştım ilk 3 yumurtadan sonra. Kısaca hiç beklemiyorken çok kısa bir aradan sonra 6 yumurta daha yaptı. Bence siz bakımını, mamasını düzenli yapmaya devam edin.

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
bakımlarını gayet güzel yapıyorum ..fakat biraz yuvalıkla biraz uğraştım belki kuş strese girdi..herhalde

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
ilgilenipte cevap yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim..fakat beni üzen şey bu kadar tecrübeli üreticilerin olduğu bu form sitesinde  kişilerin tecrübelerini sadece bazı gruplara paylaştığını düşünüyorum.Umarım bu düşüncemde yanılıyorumdur.

bilgiler paylaşılmayınca ve yenilenmeyince eskimeye mahkumdur.....

teşekkürler

fuat

Takipçi Üyemiz
Adı
fuat
Soyadı
özkahraman
yuvalıkla uğraşman iyi olmamış dişi strese girmiş olabilir.ayrıca karanlık bir yerde yumurtayı el fenerine tut eğer damar gibi çizgiler oluşmuşsa iyiye işaret yoksa boş yumurtalar..ama en iyisini üstadlar bilir..

soneR09

Takipçi Üyemiz
Adı
SONER
Soyadı
YÜKSEL
4. yumurta oldu fakat kuş hiç yatmadı daha ...hayırlısı bakalım...