yumurta hakkında...

mehmet yılmaz

Yeni Üyemiz
Adı
mehmet YILMAZ
tecrübeli abilerim kuşum perşembe günü ilk yumurtasını çıkarttı ama şu ana kadar hala 2.yumurta gelmedi..kuş her zaman ki gibi yatuyor ama 2.yumurta gelmedi..bu olağan bir şey mi?ilk defa başıma geliyor..teşekkurler...

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Ben çok tecrübeli değilim ama şöyle diyim size benim kuşumda cuma günü ilk yumurtasını yaptı pazar ikincisi geldi nasipse yarın 3.yü bekliyoruz. Kuşun popo kısmında şişlik varsa yumurta tıkanması olabilir.

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Mehtap YILMAZ' Alıntı:
Ben çok tecrübeli değilim ama şöyle diyim size benim kuşumda cuma günü ilk yumurtasını yaptı pazar ikincisi geldi nasipse yarın 3.yü bekliyoruz. Kuşun popo kısmında şişlik varsa yumurta tıkanması olabilir.
normalde 2 gün arayla yumurtladıklarını biliyorum ama 3 güne de uzayabilir herhalde normaldir Kalsiyum eksikliği  olmasın kafeste abi yumurta oluşumunda önmli ..

mehtapyılmaz

Uzman Üyemiz
Adı
Mehtap
Soyadı
Yılmaz Maraşlıoğlu
Eğer poposunda şişkinlik varsa yumurta var gibi duruyorsa poposuna zeytinyağı sürün ustalar bunu tavsiye ediyor genelde doğal olduğu için zararıda olmaz denemekte fayda olabilir.

mahsun ece

Takipçi Üyemiz
Adı
Mahsun
Soyadı
ECE
yumurta tıkanması olabilir bunun için arkadaşların önerdiği gibi zeytin yağı kullanın ayrıca kalsiyum eksikliğinden dolayı yumurta gecikebilir bunun için de mürekkep balığı kemiği kafeste bulundurun ve yumurta maması da hafta da 2 sefer vererek kalsiyum eksikliğini giderebilirsiniz.