tecrübeli abilerim kuşum perşembe günü ilk yumurtasını çıkarttı ama şu ana kadar hala 2.yumurta gelmedi..kuş her zaman ki gibi yatuyor ama 2.yumurta gelmedi..bu olağan bir şey mi?ilk defa başıma geliyor..teşekkurler...
Ben çok tecrübeli değilim ama şöyle diyim size benim kuşumda cuma günü ilk yumurtasını yaptı pazar ikincisi geldi nasipse yarın 3.yü bekliyoruz. Kuşun popo kısmında şişlik varsa yumurta tıkanması olabilir.
Ben çok tecrübeli değilim ama şöyle diyim size benim kuşumda cuma günü ilk yumurtasını yaptı pazar ikincisi geldi nasipse yarın 3.yü bekliyoruz. Kuşun popo kısmında şişlik varsa yumurta tıkanması olabilir.
normalde 2 gün arayla yumurtladıklarını biliyorum ama 3 güne de uzayabilir herhalde normaldir Kalsiyum eksikliği olmasın kafeste abi yumurta oluşumunda önmli ..
Eğer poposunda şişkinlik varsa yumurta var gibi duruyorsa poposuna zeytinyağı sürün ustalar bunu tavsiye ediyor genelde doğal olduğu için zararıda olmaz denemekte fayda olabilir.
yumurta tıkanması olabilir bunun için arkadaşların önerdiği gibi zeytin yağı kullanın ayrıca kalsiyum eksikliğinden dolayı yumurta gecikebilir bunun için de mürekkep balığı kemiği kafeste bulundurun ve yumurta maması da hafta da 2 sefer vererek kalsiyum eksikliğini giderebilirsiniz.