Yumurta içerisinde Ölüm..

motifcan

Uzman Üyemiz
Bugün benim hatam yüzündem artık tam sebebini bilemediğim sebep yüzünden yumurta içinde ölmüş içim gitti :((
Paylaşım için teşekkürler Yılmaz abi..

berkansenol

Uzman Üyemiz
Adı
berkan
Soyadı
şenol
Çetin GÖKMEN' Alıntı:
yımaz kardeş yüreğine ve ellerine sağlık alıştırdın bizi devamını bekliyoruz başarılarının

çetin bey bende pendik kaynarcadan size bir kaç soru soracağım benim bir çift muhabbet kuşum var. erkek kuş 10 aylık dişi kuş 8 aylık . dişi kuşu sonradan aldım . kuşlar çift oldular.öpüşyolar ve kuşları saldığım zaman beraber uçuolar ve ayrılmıyolar fakat dişi kuş çiftleşmek  istemiyor.erkek kuş her fırsatta dişinin kuyruğuna basıyor ama dişi iizin vermiyor. kızıştırıcı yem aldım . bir işe yaramadı keten tohumu aldım hiç bir işe yaramadı. yuvalıkta var lütfen bir muhabbet kuşu üreticisi olarak cevap yazın.

ebubünyamin

Uzman Üyemiz
Adı
Abdullah
Soyadı
Ademoğlu
Embriyo ölümlerinin bir sebebinide ben eklemiş olayım.

Işıkların aniden söndürülmesi nedeniyle yumurtadan kalkmış kuşun karanlıkta kalarak yumurtaya yatamaması. Bu olayda çoğunlukda bizler tarafından fark edilmez. Hatta kuş yuvalık içinde dahi olsa ve yumurtaya yatmamış durumdaysa ışık aniden sönünce olduğu yerde donup kalabilir ve yumurtalar soğuyabilir, sonuç ise oluşmuş embriyonun soğuma sebebiyle ölümüdür.
Bunu engellemek için gün batımını taklit eden üretimhane aydınlatma cihazı üretip satan var, yani bu cihaz türkiyede temin edilebilir.

dakika06

Uzman Üyemiz
Adı
serkan
Soyadı
sipahi
verdiginiz bilgiler için çok tşk ederim birşey sormak istiyorum benim kuşlarım ortalama 6 veya 7 yumurta yapıyorlar ama bunu içinde 2 veya bazen 1 tanesi çıkıyor bu çiftimin yumurtalarını başak kuşların altına çektiğimde hemen hemen hepsi çıkıyor acaba bu kuşumun yumurtaları tam çevirememmesi den mi kaynaklanıyor anlıyamadım dişi kuşumçok güzel yatıyor yumurtaların üstünde bakıyorum embiriyo belli bi zaman sonra ölmüş oluyor buda beni çok üzüyor
crying

karahanuzun

Uzman Üyemiz
Adı
Karahan
Soyadı
UZUN
2010 WAY BE YILMAZ  ÜSTADLI ZAMANLAR....AMA BİLGİ  MİLYON YILLIK DAHİ OLSA  YİNEDE TAZEDEDİR...TEŞEKKÜRLER  YILMAZ KURŞUN

Tuncayy

Takipçi Üyemiz
Adı
TUNCAY
Soyadı
YAKIŞIKLIER
ya arkadaş bendede yavru kendini tamamlayamadan yumurta sulanma yapıyor 15 16. günlerde oluyo bu

çapkın

Uzman Üyemiz
Adı
Oğuzhan
Soyadı
KOBACIK
Yılmaz KURŞUN' Alıntı:
                                          EMBRİYO ÖLÜMLERİ

Yumurtadaki şekil bozuklukları; Gelişim sürecindeki beslenme eksikliği, Yumurtanın soğuması, Embriyonun yumurta içinde yanlış konumda olması; Yumurta içindeki embriyonun birer ölüm sebebi olabilir. Ayrıca havadaki nemin çok fazla olması embriyonun nefes alamamasına; Nemin az ortamın sıcak olması da yumurtanın kurumasına sebep olabilir. Dişi MuhabbetKuşu yumurtaları nemlendirme ihtiyacı  hissederse  kafese verilmiş olan banyodan yada ıslak yeşilliklerden göğüs tüylerini ıslatarak yumurtaları nemlendirecektir.

Bunların dışında bir başka risk, Yumurtaların kaza yahut yemek amaçlı kırılması; İnce kabuklu yumurta kırılma riskine karşı daha hassastır. Anne ve Baba MuhabetKuşunu korkutacak bir çok ani yapılmış davranış Ebeveynlerin yuvalığa kaçarken yumurtanın kırılmasına neden olabilir.. Ayrıca daha çok Salma usulü üretim yapılan Üretimhanelerde Mineral ve Protein eksikliklerini gidermek için yemek olarakta bilinen yumurtalar kuşlar tarafından kırılabilir. Yumurta kırma alışkanlığı bastırmak için bir tavsiye; Kafese yumurta görünümlü bir yumuşak kireç yumurta bırakılarak yumurta kırma önlenmeye çalışılabilir.

Dişi MuhabbetKuşunun Tüm yıl boyunca alması gereken kalsiyum, yeşillik, kum ve Mürekkep Balığı (Kalamar) kemiğini yeterli miktarda alamaması ya da  tümörler veya yumurta kabuğu için malzeme salgılayan bezlerinin kusurlu olması nedeniyle. Yumurta yumuşak/ince kabuklu olabilir.Dişi MuhabbetKuşu ince kabuğu olan bir yumurta üzerinde kontrolü olamaz ise yumurta embriyo gelişemeden kırılabilir; Yumurta kabuğunun yumuşak/ince olması sorunlar getirebilir; Lakin Vücuda fazla alınmış kalsiyumda yumurtanın şekilsiz ve kalın kabuklu olmasına sebep olacak; Gelişimini tamamlayan embriyo 18+3 gün içinde yumurtayı kıramayıp ölecektir.

Kalın kabuklu yumurtayı kırmakta, üzeri dışkılarla kaplanmış yumurtayı kırmak gibi zor; bazende imkansızdır. Günlük yuvalık kontrollerinde ilk çıkan yavruların yuvalığa bıraktıkları dışkıların yumurtaları kirlettiğini görebiliriz, Yuvalık zemini tamamen kuru olmalıdır.Yumurta üzerinde kirlenme çok fazla olursa embriyo gözeneklerin kapanması sonucunda da ölebilir. Nazik davranarak ılık suda yıkama/temizleme denenebilir. Çıkması Muhtemelen gün den 2 gün sonra embriyo hala yumurtayı kıramamışsa bir cımbız yardımıyla hafifçe kabuğu kırarak yavrunun hayatı kurtarabilir..

Kafesteki kuşun hataları, biz sahiplerinin hatalarından dır. Bir suçlu aranacaksa bu kafesteki kuşlar olmamalıdır.  Saygılarımla.

Yılmaz KURŞUN
                                                                                                                  www.muhabbetkusuureticileri.org
Yılmaz Abi emeğine ve ellerine sağlık... Bilgileriniz ile bizleri aydınlattınız... Teşekkürler .

Bilgi Paylaştıkça Çoğalır....